Rozvod - ano alebo nie

Príspevok v téme: Rozvod - ano alebo nie
Filo31

Ahojte,

mam nasledujuci problem s manzelkou sme uz svoji viac ako 5 rokov predtym sme spolu nejaku dobu chodili cca. 3 roky. Problem je ten,ze nas vztah nie je uplne v poriadku resp. citime to obaja, ze to je posramotene a ten vztah je taky mdly. Poslednu dobu to funguje sposobom ze 1-2 dni je akoze vsetko v poriadku potom dalsie 2-3 dni sme pohadani bud koli malickostiam alebo vaznejsim veciam a castokrat to ide takto ako zacarovany kruh,z ktoreho akoby sme sa nevedeli vymotat. Ked si aj chceme nieco vyrozpravat veci tykajuce sa vztahu a podobne tak to koncieva len vzajomnymi vycitkami alebo ostrejsou vymenou nazorov. Navyse tomu vsetkemu este nenahrava to ze manzelka ma rok a pol vaznejsie zdravotne problemy snazim sa jej byt oporou ale je to aj pre mna psychiky narocne hlavne ked 100-krat do dna pocujem ake je to strasne tie jej stavy a ze si ani neviem predstavit ake je to hrozne a keby som mal ja to aspon jeden den tak by som videl ake je to hrozne a preco jej neviem pomoct pod. Snazim sa ju utesit a povzbudit v tom, ze sa to cele vyriesi a bude to v poriadku ale niekedy uz neviem co mam na to povedat, ked je to po X-ty krat do dna. Ked byvaju tie stavy velmi zle tak zvykne vraviet, ze to uz nevydrzi ze vyskoci z balkona, ze len smrt je pre nu vykupenie atd. Citim , ze ten vztah nie je dobry a nie sme v nom stastny resp. nie sme velmi stastny. Osobne mam pocit, ze ten vztah ani v buducnosti nebude stastny (ale rad by som sa mylil). Mavam pocit, ze sa citim obcas bez manzelky lepsie ako s nou :-(. Zaver je taky, ze rozmyslal ci v tomto vztahu vytrvat a verit, ze to bude v buducnosti lepsie alebo to riesit rozvodom. Obaja mame tesne po 30-tke a nemame zatial dieta z roznych dovodov sme sa k tomu nedostali ale chceme ho. Z dovodu, ze ma manzelka zdravotne problemy a ma po 30-ke a chcela by dieta a je pre nu uz najvyssi cas a plus dalsie dovody my pride, ze by to bolo strasne sebecke z mojej strany keby sme sa rozisli ale na druhej strany ma vyznam ostavat vo vztahu z lutosti, ked v nom nakoniec ani jeden ani druhy nebudeme stastny a zivot bude neuprostne plynut ? Dakujem za vase nazory.

Filo31

Zdravim,

dakujem vsetkym, ktory prispeli a zareagovali na moj prispevok. Naozaj si to cennim. Tie nazory su rozne ale kazdopadne zaujimave, uz len tym ze som ziskal pohlad inych ludi na to. Ten problem je este trochu obsiahlejsi a komplikovanejsi snazil som sa to iba tak v "skratke" zhrnut aby to nebolo ten prispevok velmi dlhy. Tie hadky su vyvolane koli hocicomu ako som spominal bud malickostiam alebo aj vaznejsim veciam. Casto krat vytocia manzelku malickosti resp. pre mna su to malickosti a uz sa to potom vezie. Nebyvaju v tom ani peniaze vacsinou ani hypoteka skor take vztahove veci a spravanie. Napr. ze som opytam na nieco co som sa opytal pred nejakou chvilou, ze si nepametam nieco co manzelka vravela alebo ked sa obcas vytiahnu nejake veci z minulosti a pod. Obcas sa niektorym temam umyselne vyhybam aby to neviedlo k dalsim konfliktom ale aj tak stale nieco "vyskoci". Skusim este popracovat na sebe aj na tom vztahu snad to bude dobre aj ked vnutorne sa obavam ze nie (rad by som sa mylil).

jedulka

především nevíme co tvojí ženě je.Tak se pak těžko radí, ale její nemoc je "gro" celého vašeho problému.Ani nevíme jestli se léčí.Když né nejdřív bych se postarala o to jí dokopat k lékaři at se léčí.Nehádej se s ní, to je o ničem,jak začne jdi ven kolem baráku a nebo si vem noviny a čti si.Chlapy to umí,číst a neslyší co se kolem nich děje.A jdi si tvrdě po tom aby se léčila.Jen to a nic jiného.Až se nějak tohle vyřeší můžeš s klidným svědomím odejít a nebo zůstat.Ale když odejdeš ted a ona se opravdu hodí z okna, budeš si po celý život vyčítat, že si pro ni mohl udělat, toto a hento.

Prezývka55

Neznasam ludi kt sa lutuju, takze by som to s nou vydrzat asi nevedel. Je ok povedat ze mi nieco je ale stale kvoli tomu plakat to by fakt nebolo pre mna.

fero11111

a preco sa hadate? prachy alebo co jej vadi robotu mate ci hypoteka alebo ? trochu to treba viac a tu to asi nepojde lebo napisal si taky vycuc ale nic podstatne ... tazko ti je nejako pomoct a tu sa to asi ani neda asi naozaj tu poradnu ...

Agnes998

A preco sa furt hadate pre malickosti? Keby ste mali nejaky vazny problem, ale furt sa hadat pre nejake somariny? Ak je ona chora a ty jej chces byt oporou, chapem, ked je to pre teba uz niekedy vela, uz mas toho dost. Ona zas trpi a ma mozno pocit, ze ju nechapes, ja neviem. Skor ako to ukoncite, skuste vazne tu manzelsku poradnu, skuste to zachranit, lebo problemy budu vzdy a vsade, ziaden vztah nebude nikdy idylicky naveky, vzdy raz pridu problemy a treba ich vediet riesit. A rozvadzat sa preto, ze sa nedokazete dohodnut na malickostiach je podla mna skoda. V ziadnom pripade ale teraz nepracujte na dietati, to az ked si tuto krizu vyriesite. Ak by ste ju nevedeli v nijakom pripade vyriesit a jedine riesenie vidite v rozvode, no tak potom rieste to radsej takto. Vzdy lepsie sa teraz rozist a hladat si novych partnerov, ako doviest do nefunkcneho manzelstva deti, lebo ony ten vztah nezachrania.

doubledog

snaz sa to dat do poriadku.

naucte sa hlavne ako komunikovat, budes prekvapeny, ale to su zrucnosti, ktore sa daju relativne lahko naucit.

akurat potrebujes bud dobry navod, alebo trenera.

Stopaaa

vraj kazdy vztah sa da zachranit, len neviem ci to stoji za tu namahu. nenapisal si, co je manzelke, mava depresie, alebo je to nieco ine?
myslim ze rozchod je to najlepsie riesenie - ak si to opisal pravdivo. nema vyznam do takeho vztahu priniest dieta. a zit so zenou len preto, lebo ona ma uz 30 a ma najvyssi cas mat deti, no to je uplne sibnute. nie je na svete dost nestastnych deti z nefunkcnych manzelstiev? preco chcete do takejto situacie priniest dalsieho trpiaceho tvora?

odpovedam

co tak manzelska poradna? mozes tam ist aj sam, bez manzelky. Ale rozvod je vazna a tazka udalost, stoji za to sa aspon pokusit veci zachranit. Kvoli lutosti s nou neostavaj, ale ak ju lubis, bojuj... mate velky problem v komunikacii medzi sebou. Prave to sa musi zmenit ako prve.