Zuby!

Príspevok v téme: Zuby!
Nymphsmile123

Ani neviem kde mám začať. Viem že vás také témy už asi nudia ale vážne sa potrebujem "vyrozprávať." Mám iba 14 rokov ale od malička ma trápia moje zuby. Ako malá som si príliš dlho cmúľala palec čím som si predné zuby skrivila do "konského chrupu." + mi môj brat kopol pätou do úst čím mi odmrtvil hornú jednotku a tím mi posunul celý chrup. Čiže keď som bola malá, mala som jeden zub siví takže sa mi deti smiali ale neriešila som to pretože som bola tiež dieťa vlastne som si z toho robila taktiež srandu. Problémy začali keď mi mliečne vypadli a narástli trvalé. Myslím iba tie predné. Mám ich totálne krivé! Spodné mi vypadli, narástli celkom v pohode, žiadne medzery ani nič. Lenže tie predné 2 zuby - mám medzi nimi asi 5 cm medzeru, jeden trošku vyčnieva než ten druhý, sú veľké...no proste hrozné! To sa dá napraviť strojčekom to hej, lenže mám väčší problém. Nechcú mi narásť zuby! Trojky mi chýbajú aj štyrky na obidvoch stranách hore, proste mi mliečne vypadli a trvale nechcú narásť. Ku tomu som mala ešte stále mliečne zuby niektoré, čiže mi ich zubárka musela dať vytrhnúť taktiež, aby sa mi vytlačili trvalé. Takže výsledok...mám málo zubov. Aj dole aj hore. Strojček mi nenasadí pokiaľ mi nevyrastú všetky zuby! Hrozne trpím, neviete si to ani predstaviť. Neviem sa poriadne usmievať, rozprávať s niekým lebo každému padnú oči na moje zuby. Ľudia ktorý sú blízko mňa si na to už zvykli, myslím spolužiaci, nikdy si z toho nerobili srandu za čo som im nesmierne vďačná. Na ulici keď sa prechádzam s kamarátkou a zasmejem sa všetky pohľady okoloidúcich na mňa strhnú oči ako supy. Snažím sa to nevnímať, idem ďalej. Ale vo vnútri to bolí. Nemám ani veľa kamarátov lebo kto by sa chcel baviť s takou "zubatou" ako som ja. Musím čakať kým mi zuby narastú a potom budem mať strojček čiže ho bude mať tak za 5 rokov keď nie viac! A mám 14! Nasadiť si umelé zuby nemôžem ani dať si mostík keďže mám zárodky v ďasnách...jediné čo mi zostáva je čakať kým tie svine narastú a ku tomu mám ešte krivý chrup! Vždycky si hovorím že by som dala všetko za pekné zuby, mám ich biele dokonca mi povedala kamarátka že sú pekné čisté a zdravé. Lenže!

Mám malé sebavedomie kvôli tomuto problému, neviem s nikým komunikovať, cudze deti sa mi smejú. Raz som jednému dievčaťu povedala aby išlo nabok, že mi stojí v ceste a ona hneď... "usmej sa!?" Odmietla som no stále ma nabádala ako ostané aby som ukázala moje príšerné zuby! Lenže ja to nedokážem. Aj na dovolenke bol pri mne jeden milý černoch a keď niečo povedal tak som sa nad tým zasmiala ale tak skôr nenápadne viete...a on sa na mňa milo usmial, pohladkal na líci a povedal aby som sa usmiala ale nedokázala som to. Chápavo prikývol ale proste...hrozne mi to sťažuje život! Vlastne by som na seba nehovorila že som bohvie ako škaredá ani nič, celkom by som sa zniesla, kamarátka mi hovorí že som veľmi pekná ale s tími zubami..no ktorý chlapec by ma chcel? Vlastne podľa mňa ani nie som pekná (mám príšerný nos, smiali sa mi že ho mám ako Michael Jackson), ale ako hovorím zniesla by som sa. Dakedy sa snažím zmieriť sa s tími zubami, keď som bola piatačka - (rovnaké zuby, žiadna zmena)som mala pri sebe úžasného človeka (dievča) ktoré ma rozosmievalo vkuse, spolu sme provokovali chalanov a oni si ma začali všímať, dvaja sa do mňa zamilovali aj napriek mojich zubom, ale potom to dievča odišlo a ja som sa utiahla do seba, už sa nedokážem tak zabávať a usmievať na verejnosti, bojím sa s niekým prehovoriť, som hanblivá a ťažko viem s niekým nadviazať konverzáciu či zapadnúť medzi iné deti, chlapci si ma nevšímajú. Zmenila som sa...a veľmi! Viacej trpím so zubami ako pred tým, čím som staršia tím mám väčšie komplexy. Vlastne ani nečakám od vás nejakú radu ale potrebovala som sa rozpísať a možno sa tu niekto nájde kto mi bude vedieť trošku viacej znova zdvihnúť sebavedomie alebo možno má podobný problém :)

Nymphsmile123

Agnes998 - Mám dobrú zubárku, nie súkromnú ale ževraj opravovala zuby aj 40-ročným čo ich mali veľmi skazené a teraz ich majú pekné. Dlho som chodila ku takej blbej zubárke čo do teraz ľutujem pretože keby som ku nej nechodila mohla som mať teraz zuby úplne iné. A ževraj táto je naozaj dobrá, urobila mi všetky veci RTG aj mi už chcela nasadiť strojček ale sa nakoniec rozhodla že nie pretože budem mať drôt vlastne na ničom a zbytočne ho budem mať keď sa mi zuby ani nemusia upraviť. Proste musím čakať, na súkromného lekára nemáme peniaze, určite je veľmi drahý. Ale rozmýšľala som aj nad tým, ale myslím že by mi veľmi s tím nevedel nič urobiť. A tie zuby tam sú, len pomaly rastú, 3 jedna mi už hore narastla ale chce mi aj tú vytrhnúť lebo 2 potom nebude mať miesto, je veľmi vysoko. A to je ten problém, moja mama aj hovorila že to nie je možné, že v mojom veku nemám zuby, beháme ich trhať a všelijaké veci ako blázni už ma to nebaví :( Nechcú rásť! Keby tam aspoň neboli tak si už tie vyrastené môžem dať povytrhať a nalepiť mostík alebo protézu alebo niečo ale takto keď ich tam mám sa nedá nič robiť. Iba keby som išla na operáciu aby mi rozrezali ďasná a vytiahli ich ale to nie...Je to hrozne komplikované nemôžem sa na fotkách ani usmievať, nikde sa nemôžem usmievať :( Bojím sa ísť aj na strednú že sa mi deti budú smiať a mama sa o mňa tiež bojí, pretože bohvie či udržím ten výsmech detí, či si tam nájdem niekoho kto ma bude brať takú aká som. Lenže v dnešnej dobe je ťažké niekoho takého násjť. Všetci hľadia iba na vzhľad.

A medzi prednými zubami mam asi 5 mm nie cm medzeru, pepísala som sa :)...

zuzan-ka

verím ti že to pre teba musí byť strašné. Mne tiež nešli narásť dvojky a potom mi zistili že tam nemám ani tie zárodky a vôbec mi nenarastú. Vychytala som "úžasného" zubára na strojček, ktorý mi chcel poposúvať zuby zadné do predu, tie sa mi síce poposúvali, ale teraz mám za každým zubom také medzery že otras! Tiež sa hanbím usmievať.

Agnes998

Ja nie som odbornik, ale este som nepocula o tom, zeby niekto v 14 nemal vsetky zuby vyrastene, vsak tie rastu o niekolko rokov skorej. Povedala ti zubarka preco ti nevyrastli? Su tam vobec ich zarodky, rastu vobec? Ci budu rast? Ja by som ti radila zmenit zubarku, najdi si radsej nejaku sukromnu, spravia ti RTG a vsetko. Ja som dlho chodila takymto vselijakym zubarkam kym som raz nepresla k sukromnej, sice vcelku drahej, ale hned mi zistila paradentozu na zadnych zuboch dokonca v pokrocilom stadiu. Bola som z toho v soku, lebo predtym som za par rokov vystriedala troch zubarov a nikto mi na to nedosiel! A paradentoza je choroba co nevznikne zo dna na den, tvori sa roky! Napadlo ma, ci na mne nechce len zarobit tak som si zaplatila ineho sukromneho lekara zase preventivne vysetrenie a tiez mi zistil tu paradentozu. Vtedy som tomu uverila. Nekyvali sa mi zuby, nekrvacali mi dasna lebo to byva az v poslednom stadiu, ale na RTG bola ta paradentoza krasne vidiet. Cize aj tebe radim, najdi si sukromnu zubarku, ja velmi lutujem, ze som si taku neplatila uz davno, nemusela som mat vobec paradentozu lebo som chodila na preventivne prehliadky vzdy poctivo kazdy rok, keby mi cistila pravidelne zubny kamen tak to do paradentozy nikdy neprejde. Ja som citila ze tam zubny kamen mam, ziadala som zubarku nech mi ho odstrani a ona ma odbila ze ziaden nemam. Az som toho raz mala dost a isla som k sukromnej povodne len nech mi odstrani ten kamen, nic ine, ale ona mi hned zistila tu paradentozu, to bol hrozny sok. Ale od vtedy k nej chodim pravidelne a uz sa to aspon nebude zhorsovat.
A co sa tyka tvojej psychiky, si vo veku, ked chcu byt dievcata pekne a dokonale a su ovela viac citlive na nejake chyby vzhladu ako v inom veku. A hlavne ked nejaky necitlivy trkvas na ne este upozornuje. Neboj, nie si jedina, ja som sa trapila pre male prsia, ty pre nedokonaly chrup, vela z nas ma v tom veku nejaky hrozny problem. No skus to u tej sukromnej zubarky, urcite existuje nejake riesenie, neverim ze nie! Len to bude stat, dobri zubari su drahi :-( Ale ja radsej setrim na handrach a na dovolenke a platim si potom sukromnu zubarku.

jedulka

moja zlatá,jsi velmi silná osůbka, měla jsem jako mladá předkus a vím co to s okolím udělá.Ale léta jsi se stím popasovala, máš už teda zkušenost.Začni se prostě smát bez toho, že by tě někdo rozesmával.Hele vždyť to šlo, tak to půjde zas,ne?:-)

zase :((

a preco nejdes k lekarovi a nenosis strojcek? ved dnes nosia strojceky aj dospeli ludia, ked chcu mat rovne zuby. tu ti nikto nic ine neporadi, len aby si to riesila s odbornikom. uz si mohla mat davno rovne zuby, je to taky problem vybavit si strojcek?