Sedí na vás charakteristika znamení?

Príspevok v téme: Sedí na vás charakteristika znamení?
blebleble

Neviem či niekto už takýto príspevok dal ale šak všetko je po prvý raz.No tak ma jedného dňa napadlo že a to z nudy si kuknem charakteristiku svojho znamenia Panna. Nie som človek ktorý by veril na horoskopy v to jediné neverím ale tak povaha panny ma zaujimala. A tak čítam a čítam a len krútim hlavou nad tými hovadinami čo som si tam o svojom znamení prečítala. Pozrela som si charakteristiky aspoň na 100 stránkach a všetky chrakteristiky sa navzájom zhodovali. Tak som si povedala do kelu ale šak som ja vôbec znamenie panna? Ano som ale nič na mňa nesedí okrem dvoch tvrdení. Jediná vec zo všetkých čo tam na mňa pasovala je tá že svoje city skrívam a viem sa ovládať a že iným ludom moc nedôverujem. Asi som potom nejaká zmiešanina. Ale to s tými citami tiež nie je moc pravda lebo ja som dooosť výbušný človek a niekedy to ukážem aj na verejnosti aj si poplačem pred inými ale to iba občas. Ale najviac ma nasralo keď som si prečítala aká profesia sa ku mne hodí. Doktorka- uf ani náhodou ja idem odpadávať keď sa kuknem na krv a doktorov nenávidím prečo by som mala byť potom doktorka by ma je..o, právnička- asi sa s koňom zrazili, účtovníčka- tak účtovníctvo mi vôbec nejde (je to jeden s predmetov ktorý máme na škole), prográmtaroka-vo veciach s počítačom som úplný analfabet. Ani jedným povolaním ktoré som tu uviedla by som sa nechcela zaoberať uplne sa mi hnusia. A kde je umenie, túto sféru úplne zbožňujem na ňom si zakladám nie hentie matematicko-technické logické sračky.

ta3

Ovecka
akokolvek sa Ti to nezda, ale ja som robotu hladala aj manualnu, aj upratovacku v nasom najblizsom meste, miestny local council inzeroval, ze hlada upratovacku, no mne povedali, ze nemam skusenost s upratovanim :-)), moj manzel bol vtedy so mnou a skusal sa ich presvedcit, ze riadit predsa viem a ze masiny sa naucim obsluhovat, nepomohlo, najst pracu na pobrezi kde je velka hustota obyvatelstva nie je jednoduche, ale vo vnutrozemi je nedostatok ludi, preto vacsinou som to skusala vo vnutrozemi, napriklad aj vo vela baniach (som chemicka a kazda bana musi mat labak) po celej Australii, vacsinou v neobyvanych castiach, kde sa robi systemom fly on, fly out, hladala som pracu vcetne Noveho Zelandu a Tasmanie, vsade, ako aj Ty hovoris, ked som videla, ze moje vysoke vzdelanie je na skodu, tiez som uvazovala, ze VS jednoducho z mojho resume vypustim, ale ma stvalo, ako v novinach pisali, ze potrebuju odbornikov doviezt zo zahranicia, ja som bola tu, ziadala o pracu a mna nikto zamestnat nechcel, rozhodla som sa, ze nebudem falsovat moje resume, zdalo sa mi to dehonestujuce

Maoam
mam 60 rokov a som zdrava telesne aj dusevne

takajedna

musis si precitat aj tvoj ascendent a potom ti to mozno bude viac sediet...ja som baran a charakteristika ma vystihuje viac nez dost :) a moj ascendent je panna a tych par povahovych vlastnosti s panny na mna tiez sedeli :)))

Maoam

Ovecka, nebensächlich: vcera ma nastvalo :D, ze v AT platia ludia do zdravotnej cca. 8-9% a my tu 15,5%, pokial sa nemylim :DDDD

Maoam

OVECKA: jj, tu ked nemas job, si looser a ludia sa s tebou pomaly prestanu bavit, to je pravda, ale to typicke DE, inak by neboli tam, kde su, je to ich mentalita (do skupiny neberiem iste narodnosti, ktore zmyslaju opacne, vies ktore konkretne to su)

ok, ked niekto aj nechce pracovat full-time, alebo nemoze (zdravotne potiaze, vyssi vek atd.), jestvuju aj ciastocne uväzky, pripadne privyrabanie si na sposob brigady, hlavne, ze clovek netrci 24h denne doma

co sa TA3 tyka, nepoznam jej vek ani zdravotne tazkosti, ale mozno jednoducho skutocne nechce pracovat a ak by nestacila na full-time job z nejakych dovodov (zdravie, vek bla bla), tak keby si nasla ciastocny, zrejme by uz nepoberala od statu davky v plnej vyske, ale by jej to zaratali, stiahli z tej sumy nou zarobenu sumu, asi by este platila aj poistne za seba alebo co, proste ona to ma premyslene, vie preco to robi a je jej tak dobre, ma kopu volneho casu, robi co sa jej robit chce atd.

Ovecka - kazdy clovek je iny, ja poznam tazko chorych, ktori robia, hej, a kopu ludi, ktorym nic nie je a roky beru podporu, keby sa nad tym clovek zamyslal, tak ho trafi slak.
Na SVK ale, aby sme boli ferovi, mas tiez kopu ludi, ktori cicaju system neopravnene, rsp. presne vedia kde-co-ako, nehovorim o tazko chorych invalidoch, ci starych ludi, ktori si uz fakt odmakali svoje.
Invalidi maju casto tak nizke prijmy, ze z nich neuhradia ani lieky (a to plati aj pre DE).

Viem, ze ta to se*ie, ale zasa - ok, ty sa tam dole asi tiez nemas najhorsie, hoci viem, ze si to nedostal zadarmo - vydobil si si to, vymakal si si to. Ja si takych ludi vazim.
O TA3 neviem vela, neviem, aky mala zivot, to by musela blizsie objasnit, mozno to vsetko bolo trocha inak.

Ale je pravda, ze vela ludi jedneho dna bojovat a posuvat sa prestane. Ini bojuju desiatky rokov, stale o nieco, je to NATUREL. Nic viac.
Bud mas v sebe ten drive, alebo nie.

Ja poznam aj tazko chorych, ci na voziku, ktori este idu studovat a maju 45r, hej, cize....a kopu obmedzeni, nevyhod, chorob, bolesti, liekov, ale idu a daco este robia. Ja si tych ludi vazim. Hoci niekedy idu za hranice svojich sil, len ked si potom pozriem oproti klan dalsich, ktorym nic nie je a cela rodina pobera HARTZ IV + pridavky na deti a rozne ine vyhody a zlavy, tak mi je zle.

0vecka

2 ta3 nj dobre beriem ze to asi nieje take lahke. Ja by som si asi skrtol vsetky tituly a isiel na to znova. Ja beriem ze to nemas lahke a mozno sa ti nechce robit nejaku podradnu robotu ale jednoducho neverim ze ak by si hladala pracu a to hocijaku ze by si ju nenasla. Australska ekonomika je na tom dost dobre.

Nemate skoro ziadne dlhy a nezamestnanost pod 6% !!! Proste jednoducho neverim ze v ekonomike kde je nezamestnanost pod 6% si niekto nevie najst pracu. To je katastrofalny stav pre zamestnavatelov.

Inak tym nechcem utocit ale to nejako proste nesedi :).

ta3

Ovecka
zvysit si kvalifikaciu?, to uz len potom by boli zo mna uplne vydeseni, na pohovoroch o pracu som citila, ze sa ma boja, pretoze som vzdelanim a pracovnymi vysledkami prevysovala tych, ktori ma posudzovali a o mne rozhodovali, ktori vobec nepotrebovali pri sebe niekoho na koho odborne nemali a nebali sa mi to ani dat najavo ked v pisomnom zamietnuti ako dovod napisali, ze som overkvalified, takze ja mam uplne ciste svedomie a nemam pocit, ze Australii nieco dlzim, ona naopak dlzi mne za tu frustraciu, ktoru som cca 5 rokov zazivala, zasla som az tak daleko, ze som sa obratila az na ministerku prace, co tiez nepomohlo, chcela by som Ovecka vidiet Teba v mojej situacii :-)) ako by si viac bojoval

ta3

Ovecka
velmi som sa snazila pracu najst, po prvych desiatkach zamietnuti som plakavala sklamanim, v covering letters som pisala, ze nechem byt pritazou tax platicom, no nezabralo ani to, ja som sa dokonca aj rekvalifikovala, spravila som si certifikat na opatrovanie chorych a starsich, ale pracu som aj tak nedostala, aj v Australii je uz nie prebytok prace a ak sa maju rozhodnut, tak daju pracu domacim a hlavne mladsim, skoda, ze moje obcianstvo neprichadzalo do uvahy hned na zaciatku, mozno by mi to bolo pomohlo, som cerstva Australcanka, ale uz si pracu hladat nejdem, mam uz penzijny vek, myslim, ze oddych si uz zasluzim a Australia mojim prichodom sem aj tak ziskala, spolu so mnou sem prisli aj moje dve deti, dcera mimochodom je velmi uspesna a aj uzitocna doktorka vied, doktorat ziskala az tu, syn, ktoremu sa studovat nechcelo robi manualnu pracu a to taku, ktoru Australcania velmi robit nechcu, takze nemam pocit, ze Australia je skodna, ked mi plati podporu v nezamestnanosti, nechceli ma zamestnat, tak platia, co je skoda, lebo vo svojom odbore som bola uznavany odbornik aj v okolitych europskych statoch a mala som skvelu takmer 30 rocnu prax
a co sa tyka bojovnosti, boj v snazeni o pracu som sice prehrala, ale cely zivot som bojovala s prekazkami, ktore by ini boli vzdali, zijem totiz nielen tychto 7 rokov co som tu a co poberam podporu, zila som 53 rokov na Slovensku, kde som od utleho detstva musela plavat proti prudu a nebyt mojej bojovnej povahy, uz by som tu davno nebola, je lahke posudzovat, casto az odsudzovat zivot druheho, ked nepozname cele pozadie a ak aj pozname, ale sme ho nezazili na vlastnej kozi, preto daneho cloveka ani nemozeme uplne chapat