Sen o Taliansku

Príspevok v téme: Sen o Taliansku
talianka00

Ahojte. Myslíte že je reálne mať sen raz žiť a usadiť sa a pracovať v Taliansku, niekde pri Ríme. Je to môj sen. Taliansko sa mi strašne páči. Jedlo, hudba, jazyk, kultura, všetko... proste snívam o tom. Dá sa naučiť ako samouk nejako po Taliansky, lebo tu kde bývam nemám veľmi možnosti nikto tu neodoučuje ani škola vzdelávania nemá tento kurz. Mám 20 rokov a chcela by som si isť do UK zarobiť čo to aby som sa mohla potom časom pobrať do talianska a z niečoho tam začať. Pretože tu to neznášam, a robotu si tu neviem najsť a toto je moj taký asi posledný sen ktorý mi ešte realita nezničila.. žijete niekto v taliansku viete niečo poradiť?

verbena

ved chodte do talianska pracovat, su agentury ktore poskytuju tam pracu, na farmach, v hoteloch-chyzne, kuchari, časnici...je tam toho.. treba hodiť do google práca taliansko...

naučili by ste sa tam jazyk a potom uz aj inu robotu by ste si nasli...

moja známa odjakživa snívala o USA, tak po maturite tam sla deti opatrovať, agentura jej zaplatila aj letenky a dalej neviem, ci jej to z platu potom strhavali... su to uz roky čo žije v USA a surfuje v mori, stale na FB fotky pridava z pláže.. super..

vivien4

ja mam rovnaky sen akurat ze snivam o Francuzsku :) zboznujem ho a tiez by som sa tam raz chcela prestahovat :)
drzim palce ;)

Emily opat

V Rime budu ceny vysoke. Je moznost si prenajat aj len jednu izbu, za 200-300 eur.
Palermo sa ti pacilo? Ja si pamatam len neskutocny bordel a blaznivych soferov :)
Pozri zalezi natom co vies. A odvaznym stastie praje.
Ja osobne by som si urobila VS, popritom sa ucila jazyk. Taliansko ti neutecie. Mozno sa dostanes z univerzity aj na staz, moznosti su.

o.m.g@

pretoze v uk aj domacim aj cudzincom preplacaju byty.
napr.co su na socialke napr.plati za byt 450£ a stat mu prispeje 300£ alebo 350£ a ty co robia tak tak isto im stat prispeje ale uz iba 200£ alebo 250£ a ty co maju deti tak vacsine preplacaju cele najomne:-)

talianka00

fuhá tak ten najom je dosť vysoký to sa mi tu ani nemožeme sťažovať :D.. to potom ked tam clovek s niecim začína tak niečo malilinkaté by nevyšlo na menej? no ja som prevažne na zelenine a ovocí a vode.. tak to by som chcela... no mna by najviac zaujímal Rím..alebo niečo južnejšie trebars aj menšie... no ja neviem ja sa len pýtam...MNE SA strašne páčilo aj Palermo na Sicílií ale tá je strašne chudobná a prudérna..

Emily opat

V akom zmysle ci prispieva stat? Mozno nejakym slabsim socialnym skupinam, pripadne mozno maju ulavu na dani ak maju hypoteku, neviem. Mojim kolegom nikto neprispieva, ja byvam v sluzobnom byte.