Dlhodobo bez vztahu

Príspevok v téme: Dlhodobo bez vztahu
nadej123

Ahojte, som styri roky sama bez vztahu, co by nebolo take trapive a tragicke (viem su horsie veci na svete), keby mi uz naozaj nechybala laska. Pocitujem jej nedostatok, pricom nie som ten typ zeny co by visel na chlapovi. (byvalym frajerom som dalakopacky JA a ti s tymto problemom ani ensuvisia,lebo sa nam vytratila alska aten druhy ma mal rad dost chladne a lahostajne a nemali sme spolocne zaujmy cize som urobila pre seba super vec. skoda ze nie este skor). Ptrvy rok zivota single som bola stastna ze si konecne oddychnem od trapeni zo vztahov, druhy to uz bolo vyliecene tak by som si zelala niekhoo, ale v pohode som stravila ze som nikoho nestretla. Dalsie dva som ale strasne smutna z toho, ze som uplne sama (ja som sa snikym anji len nepobozkala za tie styri roky). Vsetci asi tusite, ze som mlada, ale tu vek nie je podstatny, ja citim zufaly nedostatok lasky :,( Neviem, co robim zle. chodim vonku, viem sa zabavit, mam milion zalub cize cas vyplneny uplne, som samostatna, vesela (naozaj, viem sa tesit aj z blbosti :)), je so mnou sranda (teda dufam :)). Stava sa mi na stretkach ak nejake nahodou mam, ze chalan v poho, ale necitim tam iskru. Proste nikto ma tak nezaujal. Kam mam chodit, aby som takeho stretla??? Asi hlupa otazka, len neviem ci je tu niekto taky osamely ako ja a ako to riesi. (a nepiste mi venovat s azalubam- tych mam nastastie plno, a su dostatocne zaujimave a mam z nich naozaj radost). Ale radost zo zalub vie vyprchat ked si clovek uvedomi, ze je sam. Neustale sa zamestnavam stertnutiami s kamoskami, kamosmi, zalubami, rodinou, pracou atd. atd. ale styri roky bez akehokolvek objatia atak je vela aj na kona podla mna. Moj problem znie asi poriadne sentimentalne aôle ja sa nehanbim za to, ze som romanticka (teda niekedy :)). Ako to vy zadani robite, ze ste toho cloveka stretli? Myslite si, ze je chyba v mojom mysleni alebo spravai? ( nepoznate ma osobne, ale odhadom len co vas napadne ze cim ju odhanam). Dakujem za vas erady, kritiku, postrehy a pekny zvysok vecera zelam...

nadej123

@guest2014: dakujem ale mam podobnu skusenost ako ty internet ma napadol na zoznamenie sa skoro ako prve. Aj ja ti drzim palce :)

nadej123

@1848: mas uplnu pravdu ale to povedz babam kt. sa tak spravaju, nie mne: aby si vedel, ja takmer vobec nepijem, pijem len ked fakt poije tolko ludi ze ma zlomia spon na poharik, obcas si dam nieco lahke, neznasam cigarety a nefajcim! neznasam ten dym a smrad a peniaze sa tiez daju lepsie vyuzit (som aj setrna nic materialne nemam zadarmo aby si vedel) a s kamaratkami nebalim na dekolt... ..."ze si velmi povrchna a povrchne zeny stretavaju len povrchnych muzov." ...to mas odkial? vztahy kt. som mala boli dlhsie a neboli povrchne. a poznam chlapcov kt. nie su povrchni len sa vzajomne nepacime, alebo aj niekoho maju tak nad nimi ani neuvazujem.

"odporucam ti, aby si sa upokojila" ...ja nehyrim kazdu noc neviem preco si to myslis, mat zaluby neznamena chodit po baroch, moze to byt aj vylet alebo kopa incyh veci ktore su tak specificke u mna ze nechcem konkretizovat. konkretne sa rozpisovat o sebe tu nemienim.

guest2014

1848 - suhlasim, ze ti tichsi z vas chlapov su skor na dlhodoby vztah, ale vies, ak je niekto taky tichy, ze je ho tazko spoznat, tak ono sa ten vztah tazko buduje :o) (a toto viem i z vlastnej skusenosti).
A suhlasim, ze by bolo pekne, keby to naozaj v reali fungovalo, ze tie co su povrchne, su same, lebo ich nikto nechce. Ale z mojej skusenosti (ked zoberiem do uvahy rozne zname ci kolegyne) zvycajne prave tie povrchne nemaju vobec ziadny problem si najst chlapa. A taktiez mam zname, kt. sa s chlapmi doslova zahravaju, omotavaju si ich okolo prstu, lebo im to imponuje a chlapi im to fakt zeru. A tie normalne, inteligentne a cuduj sa sveta, ale casto i dobre vyzerajuce su same (poznam kopu takych kamosiek).

Nadej123 - par mesiacov dozadu som tiez chcela riesit moj problem samoty a nakolko povahovo som skor introvert a hambliva (hlavne ked niekoho nepoznam), tak som si naivne myslela, ze mozno cez zoznamku sa s niekym mozno spoznam a uvidime, co to prinesie do buducnosti. To ci vyuzijes i tuto metodu, necham na Teba (moja skusenost bola, ze sa tam prihlasuju casto zenati alebo hladajuci friend with benefits, takze nic moc), ale kazdopadne ako pises, mas kopu zaujmov - a prave zo zoznamky som si odniesla, ze ak chces hladat chlapa a vramci Tvojich zaujmov je vela zaujmov i sportovych, tak tam zameraj svoje hladanie :o). Vela stastia

1848

nadej123, odpoved je jednoducha. z toho co pises, je mozne vydedukovat, ze si velmi povrchna a povrchne zeny stretavaju len povrchnych muzov. hirenie v zafajcenych baroch, na upotenych diskotekach, huronsky skrekot s kamaratkami pri pohariku, pripadne namotavanie chlapov na dekolt, nemusi znamenat stastny harmonicky zivot. odporucam ti, aby si sa upokojila, rozhliadla sa okolo seba a polozila si si otazku, ci svoj zivot zijes tak, ako v skutocnosti chces. plavanie s prudom je totiz velmi jednoduche, no vzopriet sa je tazke. muzi, ktori hladaju trvaly vztah, sa vychriciam ako ty vyhybaju. skus sa poobzerat aj po muzoch, ktorych si predtym nepovazovala za dostatocne vhodnych (bud si ich nepovazovala za atraktivnych, zabavnych...). je mozne, ze sa medzi nimi nachadza ten, ktory by ti zniesol modre z neba, no boji sa tvojej zivelnosti. ak sa taky v tvojom okoli nenachadza, skus ho najst. je vedecky dokazane, tichsi muzi su na dlhodoby vztah omno vhodnejsi ako burlivaci, s ktorymi sa stretavas v bare (nie je to pravidlo, ale za pokus to stoji).

nadej123

btw nepoznam az tak vela ludi a nemam zas az tak vela zalub mozno si to predstavujete extremne :) aj ja som normalna zena.

vidim to tak ze to chce len cas momentalne to mam tak trocha" na haku" nech to pride ked to pride nevadi mi zit takto nenudim sa mam co robit a koniec koncov mam aj cas...
dobru noc ludia :-)

ale obcas ma to rpepadne no to je vam jasne ked ma to doviedlo zalozit tuto temu.

nadej123

@janopeto: akoze preco by som sa mala vzdat svojich zalub alebo ich obmedzit ??? ved ich mozem robit s partnerom :P vztah predsa nie je len o romantike, o spolocnom jedeni prechadzkach a o sexe ale aj o zalubach, nie? predsa volny cas sa da vyplnit vselijako... a neboj sa ja zas tiez nie som aktivna vzdy na 100000% :D aj na mna obcas pride chvila ked chcem len taky chill ...lenosit s partnerom a nevnimat realny svet :-)

a preco by intelektuali nemohli byt atraktivny? to odkial mas? to je len predsudok, ved tak ako na svete su inteligentne zeny kt. cvicia a maju peknu postavu tak mozu byt aj inteligentni muzi s dobrou postavou :P ja proste viem co chcem tak raz to najdem hadam skor ako niekto kto nevie co chce...

a stretavat vela ludi je podla teba problem? O-O sorry ale ako inak stretnut aj partnera potencionalneho? ... a btw:"Preto je možné riešenie problému v tom, že nádej nebude mať toľko možných záľub, a viac spozná tých mužov čo sú v jej okolí." NIE nikto v mojom okoli ma neoslovil proste az tak nepritahuje tak co mam robit??? :D ale diky za nazor pouvazujem nad tym ci s apredsa niekto nenajde :-)

"Výskumy dokázali," ...vies kto robi vysmumy? casto su to tiez single ludia by ma zaujimalo ake "ukazkove" vztahy maju vedci :-)

janopeto

problém nádeji (ak ešte je problém v tom, že nemá nijakého partnera) spočíva v tom, že má príliš veľkú osobnosť a očakáva, že aj ten druhý bude na rovnakej vlnovej dĺžke. Ale tu je háčik, pretože ak je intelektuálka, a chce intelektuála, a navyše chce "chémiu", tak si musíme uvedomiť, že intelektuáli po väčšine nie sú moc telesne zdatný, teda ani pekný, a to vzájomne ruší.
Výskumy dokázali, že vzťahy vznikajú vtedy, ak sociálne a iné okolnosti prajú dvoj ľuďom aby boli spolu, čo v teoretickej rovine je možnejšie práve vtedy, ak jeden s partnerov nemá široko diferenciovaný čas, teda nemá veľa koníčkov. Pretože veľa koníčkov značí veľa ľudí, a veľa ľudí v abstraktnej rovine značí povrchný vzťah. Preto je možné riešenie problému v tom, že nádej nebude mať toľko možných záľub, a viac spozná tých mužov čo sú v jej okolí.
Ale pozor, aby sa to nevznieslo do tej roviny, kedy sa tak očakáva vzťah, až padne do náručia prvému nadržanému debilovi.

ilgvius

Ahojte. Tiez prezivam tento "stav" ako vy. Bez vztahu uz dlhsie 2apol. Roka. Aj ked uz par mesiacov po rozchode sa nieco rysovalo, skoncilo to skor ako zacalo...urcite som viac opatrny. a teraz cakam a "zmurkam" na kazdu sympaticku slecnu...snad sa nejaka "vyrobena pre mna/nas najde" :-) niekedy sa pristihnem pri tom ze radsej ostavat dlhsie v praci aby som nemuslel na vztah, samotu...ale zivot je obcas nepredvidavy hrac.

eternity

Ja by som sa tiez rada zapojila do tejto temy. A musim suhlasit s nazorom ktory tu bol niekde nižšie vyjadreny. Podla mna to chlapi vedia velmi dobre vycitit zo zeny ze ten vztah velmi chce. A to nemusi byt ani totalna stihacka, ani mat hned reci o svadbe jednoducho to vycitia. Ja viem z vlastnej skusenosti povedat ze ked som bola v obdobi kedy som to vobec neriesila a uzivala si zivot tak to prislo samo. Naopak teraz ked sa mi skoncil dlhodoby vztah po roku a uz nieco okolo pol roka som sama a citim potrebu blizkej osoby, objatia o sexe ani nehovoriac :) ..tak to ide ovela tazsie. Kazdopadne ja to riesim tak ze som sa vrhla na pracu,sport,skolu a snazim sa maximalne zamestnat nejakou činnosťou ale na druhej strane mat oci otvorene tak uvidime, co nam ten zivot prinesie :)