Zanedbanie lekarskej starostlivosti

Príspevok v téme: Zanedbanie lekarskej starostlivosti
kicar

Dobry den. Moze sa povazovat toto za zanedbanie lekarskej starostlivosti? Moja mama bola v Ruzemberku operovana,robili jej artroskopiu kolena. Den po operacii ju pustili domov,no nepredpisali jej injekcie proti tromboze. Vypytala si ich aj sama kedze ja som bol tiez na takejto operacii a injekcie som si pichal este 2tyzdne po operacii. Doktor jej povedal ze to nieje potrebne. Po prichode domov ju zacalo boliet lytko a opuchat clenok,ked isla na kontrolu doktor jej povedal ze nieje ziaden problem... No ked sa bolesti zvacsili tak isla do nemocnice u nas doma ( V Michaloviach). Zistili jej trombozu a teraz je v ohrozeni zivota. Dakujem za odpoved.

jedulka

myslím si, že at tak nebo onak, důležité si to nenechat líbit.Když každý nad tým mávne rukou tak to taky tak vypadá.Takovéhle věci by se měli dít právníkům a podobě a hned by bylo jasno!

kicar

Lekari v Michaloviach tvrdia ze chyba je jednoznacne na strane osetrujuceho lekara ktory jej tie injekcie odmietol predpisat s tym ze po artroskopii to nieje potrebne. Tiez nevedia odkial sa taku mudrost docital kedze to je standardny postup

ni-ka

aj mne robili ATS kolena a tiez som si este tyzden pichala injekcie do ramena na zriedenie krvi...myslim ze to je standartny postup...ale obavam sa ze si nepomozes,lebo "ruka ruku myje"...
ja som zas trvala na tom aby mi po operacii kolena dali antibiotika,lebo beriem imunosupresiva a kortikoidy a mam problem s hojenim ran...samozrejme mi ich nikto nechcel dat,ze atb sa preventivne nedavaju...nasledne sa mi v ranach samozrejme rozsirila stafylokokova infekcia,rany zacali hnisat a potom uz som dostala atb a vraj preco som si ich nepytala hned po operacii...co uz:)

Laura001

Nie, v th. postupoch sa určite nevyzná, ale zrejme má viac skúseností s podaním na príslušný úrad a pokiaľ pán/pani nemá šancu tak si bude zbytočne robiť výdavky a tortúru po úradoch.
Posúdenie je už v kompetencii príslušných ľudí v uvedenom úrade, ale podanie nie. Pracujem vo VŠZP, takže asi nejaké znalosti mám a žiaľ, viem aj to ako sa veci riešia. Samozrejme príslušný lekár potrebuje výsledky, ani ja som nemyslela, že si to vyčíta z prsta.

muc

Laura001 ...a studentka prava sa vyzna v liecebnych postupoch??? fíííha!

k danej problematike sa fundovane vie vyjadrit len lekar a aj to az ked ma k dispozicii vysledky laboratornych vysledkov a pozna terapiu v nemocnici naordinovanu peroralnu liecbu na domov.

Laura001

Dobrý deň, to závisí od človeka komu by dali prípad na prešetrenie. Podnet je možné podať, ale výsledok neviem posúdiť, to je skôr prípad pre právnika. Pokiaľ máte záujem sa poradiť, tak Vám môžem dať kontakt na jednu šikovnú študentku práva a skúste sa jej popýtať, aby ste mali jasno čo sa dá očakávať.

winki

Rozhodne nepodcenovať. Dať si urobiť testy na dedečnú trombózu a okamžite začať brať výživové doplnky na zriedenie krvy.