Otec a syn

Príspevok v téme: Otec a syn
pandorica

Môj syn má 16rokov, je inteligentný, dobre sa učí, nefláka sa.Jediný problém má s otcom.Stále sa musia hádať o tom, kto má kedy pravdu, kto komu ukrivdil,kto čo urobil alebo neurobil.Sú ako dvaja kohúti na jednom smetisku a ja som medzi nimi ako medzi dvoma mlynskými kameňmi.Poradí mi niekto ako na nich?

kafe

Bože, ako vám to prajem :) ste krásna rodina. Tak nech vám je naďalej tak krásne.
A ano, ja sa občas aj trafím :)

pandorica

Vieš, že máš pravdu?Keď to takto napíšeš, všetko to dáva zmysel.A urobím im plnú misu tiramisu, nech to majú sladšie.chichi

kafe

Pekne im povedz, že to sa týka ich dvoch a ty sa nebudeš do nich miešať (a ich hádku ber ako niečo mimo teba). Nepridávaj sa ani na jednu stranu. Odpálkuj ich niečim neutrálnym - ano, ja vás oboch veľmi ľúbim a pod. A nerob si z tých hádok ťažkú hlavu, to sú také chlapské vyznania, že sa majú radi :DD Radšej toto, ako by mal mať otec syna na háku, alebo sa syn poflakoval a nezaujímal sa, čo si otec myslí. Pretože im OBOM záleží na tom druhom, tak sa takto pochytia.

pandorica

Navar,napeč...Si ma pobavila,veď ani iné doma nerobím.Oni raz zožerú aj mňa, alebo seba navzájom.Ale asi na tom, čo píšeš niečo bude,musia si to vydebatovať sami.Len keby s tým nechodili za mnou,raz jeden, raz druhý.Niekedy je to u nás ako na bojovom poli.

kafe

čo, chceš sa zapojiť do hádky a nevieš ako? :D Nechaj ich tak, pokiaľ to nie su nejaké brutálne hádky, že by sa urážali alebo sa schyľovalo k bitke, nech sa handrkujú. Vzťah otca so synom nemá byť ťuťuli-muťuli, je dobré ak sa syn môže oťukať aj takto, naučiť sa argumentovať, stáť si za svojim názorom a nebáť sa byť iný, či robiť veci inak.
Nevšímaj si to a ber to tak, že je to ich vec, ako a čo si potrebujú vydiskutovať. Aj keď sa ti to nepáči, myslím, že to má svoj pozitívny význam.