Šialena sefka

Príspevok v téme: Šialena sefka
Nada101

Ahojte,
prave som prisla z vikendu stravenom mimo mesta domov. aj ked moja rodina ostava ja musim ist do prace. sefka ma totiz sikanuje. mam mat coskoro dovolenku, o ktoru som musela bojovat. nepodpisala mi ju stale a urcite mi hodinu pred odchodom na dovolenku povie, ze ani nepodpise. celkovo ma psychicky tyra. uraza ma, dava nezvladnutelne mnozstvo uloh, sikanuje ma pred kolegami.
nie som ziadna zakriknuta strachopudka, ked to naozaj prehana tak aj ja k nej zacnem byt zla. kolegovia ma lutuju. uz par ludi z firmy vystvala.ale ja sa nechcem vzdat. len stale placem doma a pod... pred nou hram, ze mi je to jedno a mam ju na haku.

Mali ste podobneho sefa? Co s tym? Odist? Pracu ako taku milujem.

eddings

Nada> neboj sa, cerpaj silu z toho ze uz tam mrcha dlho nebude :) negativizmus sa da odburat, a skus najst sposob ktory ti pomoze minimalizovat vas spolocny styk.
Alebo skus na nu byt mila aj ked ona bude protivna aj hnusna, daruj jej siroke usmevy a v hlase ziadnu ironiu, uvidis ako ju to naserie a ako jej to bude liezt na nervy. Ja som sa tak zbavil v prvej praci sefky vedlajsieho oddelenia, po par tyzdnoch ked som ju zdialky zdravil a pytal sa vysmiaty ako sa ma, po pozvani na zakusok a par slovach aka je super ked som vedel ze ju mam za chrbtom, tak sa mi zacala vyhybat a bol klud. Ona totiz vedela ze je svina, ze ju nikto nema rad, a preto jej do tej blbej hlavky neslo ze ci to nahodou nemyslim vazne, alebo len dobre skryvam posmech a ironiu :P B) je spravne

Nada101

dakujem za rady,
vec sa ma tak, ze dodrziavam viacere z nich od zaciatku. minule som sla za jej sefom, lebo sa spravala nepripustne. podporil ma. vo firme vedia, aky je to clovek, vedia vsetci co s nou prezivam. chcu, aby som ju odtial dostala prec/nahradila. urcite sa od nej nedavam len tak sikanovat. ale aj ked proti tomu bojujem v mojom vnutri ostava po nej negativna energia. to je jadro mojho problemu. nezvladam byt cely den v spolocnosti tak negativneho cloveka, nici mi to aj sukromny zivot. to aka je v praci mi az tak nevadi, ak by som to dokazala hodit za hlavu. neviem ci je to vobec mozne, nepripustat si tolko negativity.

eddings

katarina> co bude horsie? podla mna zle uz je, a v tvojom pripade horsie ani byt nemohlo.

Ja som mal pracu s uzasnym 6-cifernym korunovym platom a prastil som s nou, pretoze moja dostojnost a sebaucta je pre mna dolezitejsia nez panackovanie a ponizovanie sa pred nejakym hlupakom ktory je zhodou okolnosti sice polodement, ale sef. Radsej som siel robit inde za tretinu. Ale mohol som sa rano na seba pozriet v zrkadle

katarína...

ak sa jej postaví, bude ešte horšie...ja som mala 20 rokov prísneho šefa. Bolo nás 12 kolegýn , účtovníčky, a všetky sme sa ho báli. Neexistovalo kávičkovanie, prestávky, ani 5 min. sme sa nemohli porozprávať. Mal kamery a všetko sledoval. Už ráno ako vošiel sme podľa klopkania topánok, otvorenia dverí alebo pozdravu vedeli akú má náladu. Ale väčšinou mal zlú. Nám rozkázal, že problémy z domu sa do práce nenosia, ale on už ráno bol nasratý. Niekedy tak treskol dvere do kancelárie, že skoro okno vyletelo. Alebo niekedy zavolal, potreboval nejaké info, ale pri toľkých klientoch sme si všetko napamätali, tak sme povedali, že ideme pohľadať a pod. tak položil nasrate telefon. A ako šetril..my sme nemohli mať na strope zažaté svetlo, ale každý mal nočnú lampu na stole, staré stoličky, žiadne že ochrana chrbtice a nôh, ...ceruzky sa strúhali kým sa len dalo :) Ale roboty je málo, tak som trpela. Možno som si tam pokazila oči, lebo som musela začať okuliare nosiť. Bolieva ma chrbtica. Dovolenka raz za 5 rokov, lebo ma nemal kto zastúpiť a ked by som zobrala napr. 3 dni, zbláznila by som sa od nakopenej roboty.

Takže pokial nezažiješ takýto extrém, vydrž. Možno sa to zlepší.

Lucy.S

Presne ako tu bolo písané... treba sa jej postaviť.. netvrdím, že ignorovať ju, ale proste nenechať so sebou zametať.... Dostať výpoveď je stále lepšie ako odísť sám od seba pre nejakú zakomplexovanú chudinku, ktorá si chce na takomto poste dokázať aká je ešte žiadaná a silná osobnosť...

Neukáž jej svoju slabosť, daj jej pocítiť, že ty si silnejšia bytosť ako ona.... že ťa len tak niečo alebo niekto nezlomí :)

Hlavu hore :)

eddings

Odist len tak by bola skoda. Ja by som sa jej najprv skusil postavit. Zvlast pokial mas pracu rada. Prinajhorsom vyletis, ale to je vzdy lepsie nez odist sama. Ked uz nic ine, tak aspon kvoli odstupnemu ;) A aspon so seba odventilujes tu depresiu a prestanes plakat kvoli nejakej zakomplexovanej slepici.
Krajne riesenie, na ktore ale treba mat "gule", vopred vymyslenu taktiku a dobre vztahy vo firme na roznych urovniach, je zacat mrchu obchadzat a robit jej naprotiven. :)

miauiii

viem co to je...uplne ta chapem..mam tie iste problemy...a uz tri roky sikanuje mna moja sefka...poviem ti nie je to lahke...

lilyianka

no normálne ťa ľutujem ..ja som teraz nastúpila do novej práce, som tam len pár dní a rozmýšľam, či ostanem .. každý deň prídu chvíľky, kedy ma šef tak naštve, že mám chuť s tým seknúť, dnes mi napr. položil v strede telefonátu, preto, že sme sa nepochopili .. a poobede sa tváril, aký je život krásny ..to by mi až tak nevadilo, ale tam sa nerobia veci o 5 minút 12, ale 12:05, vybavíme nejakú prácu, jemu sanič nepáči, s ničím nie je spokojní a my (dve kolegyne) sa môžeme snažiť o 106 .... ničím sa mu nedá zavďačiť, skoro každý deň som dlhšie ako mám... je to otras, lenže práce málo a bola som rada,že som niečo zase našla ... ale o nervy prísť tiež nechcem ..ja mám aspoň tú výhodu, že ma aj priateľ podporuje a sám mi vraví, že ak ma ešte raz naserie, nech odtiaľ okamžite odchádzam

Logitech

Zalezi aka velka to je firma, ak ma sefka nad sebou este dalsich sefov, je moznost sa skusit postazovat vyssie, ak nie tak to musis trpet, hladat cosi nove a robit.

Plakat nema zmysel, ale nemala by si si ju tak pripustat k srdcu.