Samovražba, aneb "vo co tu go"? Čo dalej?

Príspevok v téme: Samovražba, aneb "vo co tu go"? Čo dalej?
béčko

Teraz ani nepôjde o problém ako taký, len ma zaujíma váš názor a tak pokecať o tom. Je to skôr také moje vnútorné uvažovanie nahlas..

- Ak to niekto dočíta do konca, toho fakt uznávam ;)

Na začiatok: Mám 19, čerstvo zmaturovaný chalan strednej odbornej školy na jednotky. Čo sa týka výšky, to ešte zvažujem, ale tam tiež asi nepôjdem. (mám dôvody (nie také že by sa mi nechcelo)). Ale o tom som nechcel. Na svoj vek nevypadám ako kopa mojich vrstevníkov, nie som moc príťažlivý chalan a navyše som gay.

- Toto sa tu nachádza asi v každej druhej téme nie?

Ale o čo mi ide. Ja som dlhý čas premýšľal nad samovraždou, niekoľko rokov. Doteraz som nemal vzťah, ani len poriadne objatie, a kamarátov som tiež moc "nenafasoval" za svoj život. Som taký silnejší introvert.

Ale prišiel som na to: Je to hlúposť.

A nie len pre rodinu alebo moje okolie. Ale je to skrátka zbytočnosť. Dlho sa cítim pod psa a už dlhšie si kladiem otázku: Čo so svojim životom ďalej?

Jedna odpoveď sa vždy vyplavila na povrch, a to bola tá samovražda. Ale to som vždy zavrhol. Musí predsa existovať alternatívne riešenie ako.. dať život zasa do pohybu. Dať mu nejaký smer alebo nejakú výzvu.

Po dlhšom uvažovaní po nociach (je 3:20 nad ránom keď toto píšem) som dospel k názoru: Prvý krok bude, vypadnúť z tejto republiky široko ďaleko!

Ale kam by som šiel?
- Niekam do Európy? To je nuda.
- Niekam do Ameriky? Mohlo by to byť zaujímavé. Istým spôsobom mám Ameriku rád ale stále to nie je ono. Mňa už nebaví počúvať stále tie reči typu: Je kríza, Whaaaah pos**me sa! :D

Chce to niečo.. také skromné, kde ľudia na okolí sú plný "tajomstiev" ktoré čakajú kým ich niekto vypočuje. Niečo, kde sa dá objavovať nový svet.

A tak mi hlavou preblesla myšlienka: Ázia. Hmm.
To fakt nie je zlé. O ázii som mal čo to už vedomosti a aj o jednotlivých krajinách. A tak som sa začal touto myšlienkou zaoberať a pracovať s ňou.

A prišiel deň, kedy som si povedal: THAJSKO!
(a samozrejme k tomu patrí aj Thajčina)

Prečo. Povedzme si úprimne. Načo premrhať život samovraždou keď aj tak raz zomrieme a za ten čas sa dajú stihnúť neuveriteľné veci. Keď nie samovražda, dá sa predsa začať nový život niekde ďaleko.

Po dlhom a unavujúcom chodení po internete, všelijakých článkov, blogou a pod som zistil, že to je pre mňa znakom: Nového života.

Prečo? Pretože to je iná mentalita ľudí, iná kultúra, iné zvyky, iný Jazyk(!), nový ľudia, nové prostredie. A hlavne tá mentalita Thajčanov mi je sympatická. Tam je svet o niečom inom ako je to tu. Zatiaľ čo tu dobre že Slovák Slováka neokradne o všetko, tam si aj chudobný Thajčan dovolí zo slušnosti zaplatiť Taxi turistovi, aby ho bezpečne doviezol do cieľa na ktorý sa pýtal.
Je toho skrátka veľa. Jedným slovom: Iný svet, iná kultúra. A to je ono - to čo potrebujem: Nový život. Spoznávať nový svet, začať nový život. Učiť sa jazyk, spoznávať ľudí, spoznávať ich kultúru. Navyše je tam bonus že v Thajsku vyžijete s pomerne malým obnosom peňazí na mesiac oproti slovensku.[jeden z mnoho bonusov]

To je ono, to je tá výzva a to sú tie ciele. Raz zomrieme všetci ale čo dovtedy to aspoň neskúsiť? Aspoň ešte raz dať životu šancu stať sa lepším.

A myslím že to nám viacerým chýba - výzvy v živote.
Bude to makačka, hlavne Thajčina(5 tónov) a to nehovorím ešte o ich písme. Ale myslím, že konečný výsledok môže stáť za to. A za tým si treba ísť v živote. Za svojími snami.

A keďže je pomaly 4 ráno, tak sa slušne pozdravím, a padám do postele.

ราตรีสวัสดิ์ :)

béčko

Agnes998: Nick som si dal prvé čo ma napadlo :D Ale vďaka :) No ja viem, vo všetkých krajinách sa nájdu aj dobrí aj zlí ľudia, s tým nič nespravím. Máš pravdu. A nie zaostalá ale chudobná krajina. Veď som tu aj nižšie dával taký odkaz, len mi to dalo vždy "-Odkaz odstránený-" tak som napísal postup ako sa k tomu dostať v príspevku ktorý začína na "Sakra. Majú tu ochranu proti odkazom.....". Ale áno, v tak chudobnej krajine akou je aj Thajsko, sú aj takýto ľudia. Určite sa nedám odrádzať. Na Slovensku tak či tak dlho zostať nechcem a čím skôr začnem život niekde inde, tým lepšie :)

dilmah: Na tie miestne špeciality som aj ja moc zvedavý. Hlavne keď moc nemusím štipľavé, ale asi si budem musieť zvyknúť :D

dilmah

Paráda, ja som to normálne prečítala celé...držím palce, daj vedieť o pár rokov ako si to zvládol. A hlavne by ma zaujímali miestne špeciality :-D

Agnes998

béčko (v skutočnosti ním určite nie si), ja ti fandím, podľa mňa si si dal skutočne veľmi pekný cieľ, len choď za ním! Ako IT-čkár si určite dobre zarobíš, prečo by si nemohol precestovať svet! Nedaj sa odradiť ľuďmi, ktorí ti budú hovoriť že ty to nedokážeš, dokážeš len to, čo sám chceš!
Ja keď som pracovala v Anglicku, mala som spolubývajúceho Slováka, ktorý bol tiež gay, tiež pracoval v IT oblasti, čiže príjem mal slušný. Bývali sme vtedy na dome piati Slováci a my čo sme došli ako poslední keď sme sa dozvedeli že je gay a že má dokonca za priateľa nejakého aziata, tak sme ostali s vypúlenými očami že čo? Trocha šok, ale nakoľko sme sa tam zišli všetko veľmi tolerantní ľudia, nikto s tým nemal problém. Ten chalan bol hrozne milý a dobrý kamarát, podľa toho jak ty píšeš mám pocit, že si podobný typ. Ten jeho aziat, inak tiež Thajčan bol vtedy v Londýne a neskôr prišiel za ním na návštevu. Ostal vtedy pár dní v našom dome, nemali sme s tým problém, boli to obaja milí chalani. Akurát ako sme sa potom dozvedeli, ten thajčan ho finančne využíval. Píšem to len preto, že dávaj si na to pozor aj ty. Samozrejme že ľudia ktorí využívajú sa nájdu v každej krajine, nielen v Thajsku, ale ono práve to, že ty dobre zarábaš + to, že Thajsko je taká trocha zaostalá krajina a ľudia čo nemajú moc peňazí viac k takýmto veciam ako finančné využívanie inklinujú. Ten Slovák sa spoznal s tým Thajcom cez net, najskôr spolu dlho telefonovali, potom za ním išiel na dovolenku do Thajska. Všetko bolo super, dobre si rozumeli a Slovák sa rozhodol, že ho dostane do Anglicka. Zaplatil mu letenky, neviem čo všetko, mladý priletel a našiel si hneď iných nabijákov a milencov. Prišiel potom ešte na pár dní k nemu na návštevu ako som spomínala, Slovák mu všetko platil a chcel, aby s ním zostal, to však mladý odmietol. Mal už iných milencov ktorí ho vydržiavali. Takže žiadna love story s happy endom sa nekonala. Ja len že dávaj si na to pozor, takých Thajcov podľa mňa bude dosť.

poPotvorka

ano ,mas pravdu a pekne si to napisal ... je vidiet ,ze ta zenie nieco v pred a ze to len tak lahko nevzdas ,len ja som sa nasla uuuplne inde .... no taktiez som potrebovala skusat a nebojim sa povedat ,ze som mala strach
ten link omrkne .... dobru noc :)

béčko

Sakra. Majú tu ochranu proti odkazom. Choďte na "mojevideo (bodka) sk" a dajte si vyhľadať "thajsko a osud chudobných" a potom hneď prvé video.

poPotvorka: Vďaka :) Tak samozrejme vždy nové prostredie a nejaké nie najlepšie spomienky dokážu v nás produkovať strach ale keby sme sa sústavne všetkého báli, všetci by sme stáli na jednom mieste.

poPotvorka

super ,ved ja to schvalujem :) chod za svojim snom ,len pisem ,ze ja by som sa bala .... to vsio
vela stastia ;)

béčko

A ešte niečo..

Popravde, mal som dosť času nad sebou premýšľať a myslím že tie problémy, ktoré som mal, nie sú až také strašné. Ja nevravím že sa občas necítim zle, že občas by som naozaj potreboval nejaké objatie a občas sa aj niekomu vyrozprávať. Ale keď sa pozriem na svet ako taký, je kopec iných problémov o ktorých často možno ani netušíme. My sa sťažujeme že sa tu na Slovensku zle žije. Áno žije. Ale keď sa pozriem napríklad na spomínané Thajsko, tak my sme na tom ešte moc dobre. Thajsko je síce krásna krajina, ale chudobná a to nie je bez následkov..

Len pre zaujímavosť. Jedno video, ktoré som prekladal pred pár dňami (titulky, čítajte aj popis videa):
-odkaz odstránený-

Je to smutné. Až moc. :/

A ja nevravím, že nemáme právo sa sťažovať. Že sa musíme prispôsobiť tejto zlej dobe lebo niekde inde sa majú horšie. Samozrejme že máme sa právo sťažovať, ale myslím že niekedy sa ľudia zaoberajú totálnymi maličkosťami nad ktorými sa dobré že nerozplynú. Zasa premýšľam nahlas :D

To je jedno.. idem spať radšej. :)