Liquid Based Cytology

Príspevok v téme: Liquid Based Cytology
LBC

Včera som bola u gynekológa a ponúkol mi tento test za cenu 25 eur. Mám 22 rokov, jedného stáleho (prvého) partnera (ani môj priateľ predtým nemal inú). Chcem sa iba spýtať... máte s tým skúsenosti? Je to nutné? O teste viem-jeho diagnostická výpoveď je vraj vysoká-ešte pred manifestáciou ca endocervixu. HPV sa neprenáša len stykom.

Ďakujem

odpovedam

No lekar sa tiez len spolieha na farmaceutov a medicinskych technikov. Lekar nevyvija nove lieky ani pristroje. Takze ani on nemusi vediet, co presne dany liek/postup/pristroj vyvolava. Kazdopadne ak nemate v rodine problemy, ty nemas problemy a ste si s priatelom prvi, tak zbytocne vyhodis peniaze.

LBC

Práve toto som potrebovala počuť. Nemáme ani v rodine žiadne dysplázie, karcinomy... hneď na mňa s týmto vybehol. Je smutné, že takto kšeftuje s pacientkami-ponúka a núti ženám rôzne doplnky výživy, krémiky..ach

odpovedam

Na beznu diagnostiku ti to staci. Aj mna o tom presviedcala sestricka na gynekologii, ale iny gynekolog mi povedal, ze je to len dalsi sposob, ako tahat zo zien peniaze. Ak nemas problemy, je to zbytocne.