pomoc

krakatoaa

dieťa si nechaj, ak by si si ho vzala mohlo by ti to úplne zničiť psychiku ver mi , hlavne ak si veriaca..keď ho nechceš tak ho daj do deckeho domova alebo kam.. ale myslím, že po narodení ti prirastie k srdcu..a chalan čo? berie za to zodpovednosť?...18, to by už rodičia mohli prežiť :/

un enfant

aj Bernard Nathanson bol vedec, odporúčam vzhliadnuť silent scream (nemý výkrik), tam dieťa jasne reaguje na ohrozenie, snaží sa utiecť ale bohužiaľ nemá kam :(

Nela41

Neviem ako môžu byť niektorí ľudia takí necitliví.
Často krát od slova nejakého necitlivého človeka závisí život bábätka. Každá žena, ktorá sa dozvie, že je neplánovane tehotná má strach a obavy čo bude ďalej. Horšie je to v mladom veku, keď nemôžte bábätko zabezpečiť sami.
Takéto ženy potrebujú podporu a nie vyčítavé a posmešné komentáre.
Porozprávaj sa s rodičmi a s otcom dieťaťa, dobre si to spolu premyslite. S pomocou partnera a rodiny sa to dá zvládnuť dobre a ver mi, že keď prvý krát budeš držať svoje dieťatko budeš najšťastnejšia žena na svete. Neunáhli sa v rozhodovaní, potrat je veľký zásah do tela ženy aj do jej psychiky a kým naň nie je skutočný dôvod netreba nad ním premýšľať...

chalice

Pocuj, vsak ty sa dohodni s tou, co vo vedlajsej teme chce nasilu dieta na adopcii a zachranis zivot a uspokojis jednej zienke tikajuce biologicke hodiny.

AfterEight

Aaaaaaa tieto nabozenske zvasty ma nicia.

Vobec nie je vedecky dokazane,ze dieta trpi. Som vedkyna. Najskor si nastudujte, kedy sa dietatu vyvinie centralna nervova sustava-uplne. Potom sa mozme bavit ci citi,alebo neciti bolest.

Je urcene,dokedy matka moze este ist na potrat a ten konecny tyzden je urceny asi preto,aby to bolo este humanne. Nie pre srandu kralikov.

V dnesnej neistej dobe,clovek musi uvazovat rozumom a nie s patrickami v rukach

Ked si to nemoze dovolit to dieta vychovat,alebo aspon ju nebudu sponzorovat rodicia,tak ma dovolit,aby dieta prislo aj tak na svet? To je nemyslitelne.

Matka chce predsa pre svoje dieta to najlepsie,aby vyrastalo v uplnej rodine,hlavne nie pod stresom a uplne najhlavnejsie je,aby bolo chcene.

o.m.g@

ja som tiez otehotnela v 18 a moji rodicia to priali skutocne dobre.Moj otec sa neskutocne tesil ze bude mat vnuka.ja osobne by som nesla na potrat a som rada ze mam syna.dokonca teraz cakam druhe a uz sa neviem dockat.
mala by si ist s priatelom za tvojimi rodicmi a oznamit im to spolocne :-)

un enfant

či sa cíti na to byť matkou - na to má dievča/žena myslieť pred tým, ako má s niekým pohlavný styk

nedovoľ svojmu dieťaťu, aby mu niečo chýbalo - čo by bolo pre dieťa horšie: keby mu v živote niečo chýbalo, ale by žilo, alebo keby bolo pozbavené života, ktoré už v tomto momente má, a to ešte pred narodením? Je vedecky preukázané, že dieťa pri potrate pociťuje bolesť a snaží sa brániť smrtiacim nástrojom.

AČBV, ak pôjdeš na potrat, budeš zodpovedná za smrť človeka. Je to tvoje dieťatko, najmilšia a najnevinnejšia bytosť na svete. Ak si aj teraz zmätená a zaskočená správou o tehotenstve, po čase ak túto skutočnosť prijmeš, pocítiš materinský cit k dieťatku a začneš sa naň aj tešiť. Rozhodne by o tom mali vedieť aj tvoji rodičia, veď je to ich vnúča, člen vašej rodiny.

Ak si aj spravila chybu, že si spala s priateľom, neurob ešte väčšiu. Ak sa postavíš za dieťa, postavíš sa zároveň aj za seba. Každá žena prežívajúca postabortívny syndróm by ti to povedala.

AfterEight

V prvom rade si musis uvedomit,ze sa citis na to,byt matkou!!! Ak na toto odpovies nie,chod na potrat.

Ak nemate na to prostriedky,financne,nedovol aby tvojmu dietatu nieco chybalo,len preto,lebo ste boli nezodpovedni a otehotnela si.

Ak nemate ani kde normalne byvat (ci uz unho,alebo u vas) aspon jednu izbu,tak by som si to dieta nenechala.

Ale ak sa citis byt matkou,nechces uz dalej studovat,on aspon pracuje a mate ho kde vychovavat nechaj si ho :)

Ale v prvom rade musis davat na svoje pocity,co ta napadne,ked si predstavis,ze budes mat babo a ci ho chces vychovavat s partnerom,s ktorym si teraz.

manzel678

Mas 18, si plnoleta, rodicom nic hovorit nemusis, ak nechces. Co ak to dieta bude nejaky genius, ktory ta v starobe zabezpeci a bude ta mat velmi rado? Je podla mna skoda ukoncit nieco taketo. Prinajhorsom mozes porodit a dat ho hned po porode na adopciu - urob to radsej takto. Na svete je plno nestastnych manzelstiev, lebo nemozu mat deti, tak aspon niekomu tym pomoz. A este ti poradim - precitaj si nejaku diskusiu zien, ktore isli na potrat, nech ti napisu, ako to potom prezivali. Vy zeny ste citove stvorenia a taketo nieco je obrovsky zasah do vasej psychiky!