kúsok kliešťa?

Príspevok v téme: kúsok kliešťa?
ledenaa

Dobrý deň potrebujem poradiť.Už pár týždňov mám niečo pod kožou na nohe,ked som to objavila práve som sa opaľovala a mysela som,že je to kliešť z trávy a strhla som ho .Ale už prešlo niekoľko týždňov a nohu nemám červenú ani ma to teraz nebolí( par dní potom ako som to objavila ma to bolelo).Aj ked si prejdem po nohe tak to tam cítim.Neviete mi poradiť čo by to mohlo byť?Je to trošku pod kožou,ale už sa mi tam urobila asi taka malá chrastička alebo čo to je..:/ Neviem poslala by som aj fotku ale,asi sa to nedá?

mlcaniejniat

chod na chirurgiu tam ti obopichnu lokálne znecitlivia a vyrežu.Može čiže nemusia byt z toho žiadne problémy ale ked nie je ti zle.Ja som mala pred asi 8 rokmi 3 dni kliešta v sebe celá noha mi opuchla lýtko,že napadol mi cievny systém, neviem či z toho dnes nie som taká chorá.Vždy ked vidíš kliešta a nevieš si ho vybrat bež na chirurgiu,lebo kliešt je poriadne svonstvo možeš mat následky aj na celý život.Ked nevieš s pon zetou vybrat stačí mna kusok vaty, alebo aj toalet papiera dat tekutý krém alebo masážnu smradlavu emulziu alebo benzin a kružit nad nim tak aby tekutina vošla do neho hned mrcha vyjde.Prežije až do -20c je nezničitelný spalit ho aj vo vode na toalete žije dalej.

kika1166

keď je to na tom istom mieste, ako si mala kliešťa, tak tam niečo z neho mohla aj ostať. Ak to tam bude ešte pír dní, navštív radšej lekára. :)

ledenaa

Práve že teraz ma to nebolí ani to nemám červené a to si myslim,že keby to bol ten kliešť tak už by som mala nejaké príznaky po takej dobe,nie?

jedulka

s tím máš jít k lékaři né sem!!! když zůstane hlavička z klíštěte v těle, nemusí to hned znamenat katastrofu, ale ošetřit krémem nebo něčím podobným,aby vypadlo samo.Ale když s objeví jakýkoli náznak, bolesti zarudlosti, tak fofrem k doktorovi!