Pomoc, donútenie schudnúť

Príspevok v téme: Pomoc, donútenie schudnúť
Cameron221

Ja s mamou často vyčítame a dohovárame otcovi aby schudol, totiž on je naozaj dosť pribratý.. ale on vždy len prikývne a len tak sa pousmeje ale naše rady a výčitky si neberie na ťažkú váhu.. Mne na ňom naozaj záleží a v poslednej dobe stále počujem z okolia, že niekto zomrel na infarkt, mozgovú príhodu atď (A BOLI TO ĽUDIA LEN OKOLO 40-ky -- môj otec má tiež 40).. Ja sa proste len o neho bojím a chcem mu dobre, lenže on mi hovorí že som drzá a nemám sa do takíchto vecí ani len starať... Občas ho "upozornia" aj kamaráti alebo niekto z rodiny.. A tak sa vás chcem spýtať, či nemáte aj vy nejakú takúto skúsenosť alebo zážitok.. ako niekoho donútiť schudnúť alebo len tak nenápadne k tomu doviesť... Vaše rady by mi skutočne pomohli a hlavne aj otcovi na zdraví.. on si to riziko obezity vôbec neuvedomuje ;(( Prosím, pomôžte...budem vám vďačná :))

Siminečka247

Máš tu fakt skvelé rady, ja som mala s manželom takú nepríjemnosť,...istý čas mal stresy v práci a doma to "zaháňal" jedlom.. ale keď sa všetko urovnalo tak prestal a kilá postupne upadli

Anastáziaa

Ahoj, neviem čo by som ti ešte odporučila, pretože čo som čítala, tak ostatní ti napísali veľmi dobré rady, ja by som ti radila to isté, keď príde tvoj tatino z práce unavený, tak ho nechajte si chvíľu odpočinúť a potom vytiahnite niekam na prechádzku a s tou stravou, čo ešte dodať?!.. mal by celý deň veľa piť a pred každím chodom vypiť pohár čistej vody - to celkom zasýti a nebude jesť až toľko veľa, a ak v práci neobeduje, sprav mu ty alebo tvoja mamička desiatu alebo obed do vrecúška alebo niečo také :) a čítala som, už to mám aj otestované..-nech žuje jedno sústo dlho!! viac ho to zasýti :) prajem veľa šťastia a držím palce ;))

Cameron221

Mimulus, veď to práve som chcela ako radu, ako nanápadne mu trochu dopomôcť schudnúť,...
Jessical ďakujem moc pekne, fakt dobrý nápad,..
Jessi_1111, noo, vieš ohľadom toho jedla, tak to je fakt dobrý nápad ale on chodí o 4 ráno do práce a vracia sa až o 6/7 večer a to tiež robí svoje.. on neraňajkuje, obeduje len ak nemá veľa práce a potom príde z práce hladný a veľa toho zje.. a hlavne tiež preto priberá... a tiež tie aktivity, vždy príde domov z práce unavený a ľahne si a už len oddychuje, ale cez víkendy začneme chodiť na výlety, turistiky atď :))
my sa viac menej stravujeme zdravo ale jemu sme istý čas varili aj zvlášť (vtedy mal také obdobie, že sám chcel schudnúť) ale vždy si odobral kúsok aj z toho našeho, on proste nemá silnú vôľu, ale naozaj vám všetkím veľké ĎAKUJEEEEM!!! určite využijem vaše rady ;))

La33

S chudnutím musíte začať ti a tvoja mamka a to tak že budete variť zdravé jedlo, sladkosti z vášho domú musia ísť preč a nahradte ho ovocím, ale ak tvoj otec nechce jesť ovocie tak aspoň skúste kupovať menej kalorické sladkosti, ako müsli tyčinky, alrbo niečo také.. hlavne musíte zabrániť večernému vyjedaniu chladničky.. a chodte častejšie len tak do prírody a ked budete robiť tieto zmeny tak určite nehovor svoju otcovy aby začal chudnúť a potom mu to dojde prečo toľko zmien a môže začať "protestovať" a jesť "naschvál" kalorické jedla/ sladkosti... držím prsty :)

Mimulus

Nechcem byť zlý ale pokiaľ to on sám nebude tak cítiť tak neschudne nikdy a môžete sa aj na hlavu postaviť.

Jessi_1111

Nevieme, akú má tvoj ocko výšku a váhu, tak veľa toho skonštatovať nemôžeme. Ale myslím, že keby ste tie čipsy doma nemali, tak by sa tým všetko riešilo. Myslím, že situáciu by aspoň trochu zmiernilo to, keby ste aj vy ostatní stravovali zdravo, varili len zdravo, napríklad na obed nejaké špagety so zeleninou, dusenú zeleninu, varené kuracie mäso..... Spoločne sa snažili jesť, najmä raňajkovať. Tvoj otec by mal jesť 5 x denne, ako všetci ostatní.
A zdravo. Čiže na raňajky môže zjesť nejaký chlieb s niečím, s hocičím, keď si dá k tomu aj slaninu, veď sú to raňajky, ale mal by si k tomu pridať aj zeleninu. Na desiatu a olovrant nejaké ovocie, jogurt, popr. sučené ovocie, cereálne tyčinky (ako náhrada sladkostí). A na večeru zeleninový šalát, alebo jablko, alebo zelený čaj.
K tomu pohybu - celá rodina keby ste si vyšli keď len v nedeľu na bicykli niekam aspoň na polhodinu. Viem, donútiť sa cvičiť doma je ťažké, ale takto by to šlo. Alebo je leto - bazény, plávanie, behanie, korčuľovanie... :) Prechádzky v prírode...

JessicaI

Otev by mohol zacat tym, ze bude pit vela vody. Pokuste sa zo zaciatku prestat kupovat domov sladene napoje ale kupovat mineralky a stolove vody.
Pokus sa ho zapajat do niecoho kde by mal viac pohybu. Napriklad navrhni ist niekde na turistiku alebo hrat tenis.
Zavolaj ho tak ako by si to chcela sama robit ale potrebujes od neho pomoc. Nemozes mu to podat tak, ze to je kvoli nemu a pre neho pretoze by to mohol odmietnut.
Drzte sa... vela stastia.

Cameron221

Noo, ja ani neviem, on proste ľúbi jesť aa keď je, tak vo veľkých porciách a strašne rýchlo, proste on to do seba len nahádže.. A priberá aj z toho,... vlastne on má "sedavú" prácu.. sedí len v kancelárii a tak.. a nemá žiadny pohyb.. a keď chodí na nejaké služobné cesty, tak tam tiež určite neje zdravo a bár kedy mu nájdeme v aute obaly od keksíkov, čokolád atď.. doma stále je čipsy.. teda my ich máme v poličke a tam hocikedy potajomky príde, zoberie do hrste a zje :((

La33

Ahoj takúto skúsenosť nemám, ale mohla by si napísať že z čoho tvoj otec tak priberá (že je tučné jedla, veľa sladkosti.. ) pomohlo by mi to :)