Zakyseluju ovsenne vlocky?

Príspevok v téme: Zakyseluju ovsenne vlocky?
kysli

Zdravím, som pravidelný denný konzument surových ovsennych vlociek. Niekdy zjem aj dva taniere. Avšak so pri meraní zistil, 5,4 Ph kyslost, čo je veľmi vela. Prosim váš poraďte ako rychlo odstrániť kys. zaludocnu. Aká strava je zasadita, aká kysel. tvorna, som čítal. Akým produktom odstranit kyselinu, na 7,0 Ph budem sa správne stravovať, aby nevznikla kyselina. Ďakujem pekne za každú odpoveď. Ps Čítal som o škodlivosti na celý organizmus. Ahoj.

oplo

ovsene vločky veeeľmi zakysľujú organizmus.....nepotrebujem lakmusovy papierik...načúvam telu....jedol som ich každe božie ráno 20 rokov...,ale už sa nedá...

kysli

Zmenene jedno slovo, malo byť, ZNIZENIE kys.žalúdočnej písal som odstranenie (doplním) NADBYTOCNEJ kys.žalúdočnej. Už som našiel Natural produkt, pre zníženie kys.žalúdočnej.
Denne jem ovocie a zeleninu, mäso občas ato morcacie. Kuracie nie...
Na začiatok môžem piť zemiakovú šťavu, ktorú si ľahko odstavim. Tiež rôzne iné Bioprodukty. A jeto.

GoFruit

Dobre to chapem? Ty si myslis ze z mocu odmwrias kyslost zaludka? Ejha no toto. To v ziadnom pripade. Kyslost zaludka musi byt proste a len malokto ho ma extra silny skor jw to naopak ludia maju malo kyseliny zaludocnej a preto maju zdravotne problemu a parazity a bakterie a viry lebo nemaju dostatok kys. v zaludku. Ak chces odkyslit telo tak jed prevazne zasaditu stravu. Vela surovej zeleniny a ovocia lebo len to jedine je zasadite. Vsetko co uvaris prekysluje. Zalezi aj od dlzky varenia. Maso a mliecne vyrobky a vajce su velmi kyselinotvorne

odpovedam

Zase si nieco pomotal. Kyselina v zaludku musi byt, nikdy tam nespravis ine nez kysle prostredie. akekolvek jedlo das do zaludka, vzdy skonci v kyslom prostredi. Bez vynimky. pH mocu neodzrkadluje pH zaludka ani pH jedla. Iba pH mocu ako odpadovej tekutiny. Nikdy nezmeras pH jedla, ktore sa do krvi cez creva vstrebalo. kyslost zaludku neskodi, steny zaludka sa menia kazde 3 dni, takze v podstate mas kazde tri dni iny, novy zaludok. Takto to prisposobila priroda. Preco to chces nasilu menit?

kysli

Kyslost v žalúdku je potrebna, do určitej miery. Nadbytok je veľmi škodlivá. Merať možno aj indikacnou páskou, vloženou do moču. Podla farebnej stupnici prirovnanym, ukáže kyslost. Veľke prekyselenie nielen škodí žalúdku, ale aj mozgu, myslenie je spomalene, učenie je ťažšie atď.

doubledog

to s tymi kyselinami mas trochu pomiesane. nejde o zaludocnu kyselinu, tej v podstate potrebujes co najviac.

a obilniny sa uvadzaju ako mierne kyselinotvorne, co bude asi platit aj pre ovsene vlocky.

odpovedam

Ako si si meral ph? Kyselinu zaludocnu chces preboha naco odstranovat? Ved vdaka nej travis jedlo. Keby si jej mal malo, zacne ti vsetko hnit a kvasit v zaludku. V zaludku VZDY bude kysle pH, pretoze tym sa zaludok chrani pred choroboplodnymi zarodkami. Prave ta kyslost ich nici. Ovsene vlocky za suroveho stavu su plne skrobu. Radsej si ich vyvar vo vode alebo mlieku. O ich pH ti vsak nic nepoviem, lebo neviem. Ale su zdrave.