Krádež kamarátov

Príspevok v téme: Krádež kamarátov
matta5225

Ahojte mám jeden problém,Mala som u mna doma priateľov,na dva dni na návšteve.Po ich odchode som zistila že my chýba 100eur,Najhoršie je že oboch dobre poznám.Ale viem, že to mohol byť len niekto znich pretože sme mali voľný byt prosím poradťe ako to mám celé riešiť tak aby som ich dostala späť :( Dakujem

Prezyvka55

a este sa vyhrazat policiou .... trapas strasny ... to uz ked radsej ist na to tak ze hodis vsetku vinu na seba ze ja hlupa som niekde v byte stratila a ze ci niekto nevidel a pozorovat ich reakcie .. a nie na niekoho vypalit ze to si bol urcite ty .. zavolame policiu .... chudak a ked to nebol? co ak bol dakde het na vylete ? ja teiz niekedy mobil nezdvyham ked chcem mat volno a klud ani nie som na pc a nie je to preto ze som niekomu nieco slohol.
Proste to bol maximalne fail a zlyhanie, si to poriesila najhorsie ako si mohla, ako som spominal stratila sa aj prachy aj kamosov.

Prezyvka55

No jasne :D neviem na co si im to hovorila vzdy je to tak ... slohne ti to jeden, ten sa neprizna a ostatny musia znasat to ze ich podozrievas, to znamena ze si za debila u vsetkych.
A ked budu vsetci tvrdit ze ich nevzali cele sa to obrati proti tebe ze si vymyslas a nikto uz ku tebe nebude chciet chodit.

hanka dobre pisala ked nemas dokaz 100 percentny tak nemozes ist s tym von pokial z toho chces vyjst normalne.

to uz fakt radsej pomstit sa v tajnosti alebo najlepsie druhykrat si uz davat pozor a nepustat k sebe akoze kamaratov alebo cuzdich ludi.

proste teraz nebudes mat ani peniaze ani tych kamaratov. minimalne o 1dneho si prisla u ostatnych si zatial za debila.

kosmosss

stalo sa mi nieco podobne. bola som u kamaratky na mensej "party", kde bolo 6 ludi a mala v kuchyni na policke bankovku - vsetci ju videli. rano sme sa zobudili a peniaz prec... najprv taky blby pocit, ze si mozno mysli, ze to bol niekto z nas... potom pisala kamaratom na facebooku, ci to vzali... a nakoniec sa zistilo, ze to jej sestra odlozila, aby to nebolo na ociach.

a tvoj frajer co? nemate problemy?

vies, ked niekoho dobre poznas, tak by si mohla tusit, coho je schopny. a vacsinou kamarati kamaratov neokradaju.

ak uz je niekto zlodej, tak okradne cudzieho (nie moja skusenost, ale takto mi to bolo raz interpretovane) ;)

hanka9

Vystrihala som ta 16.8.-17:01 v prvej vete a v dalsich prispevkoch, akou mas ist cestou. Ked neposluchas rady mamy, tak je to tak :-o))

matta5225

Ahojte, no takto :
Chcela som ísť nato psychologicky,a to tak,že im zavolám,že my zmyzli peniaze poviem im že som zavolala som políciu lebo som zúfalá.A či ich náhodou nezobrali keď si balili veci...Dopadlo to však otrasne! ,,Kamarátka" mi povedala že rada pojde vypovedať len aby sa našli.Pretože vie že ich potrebujem a že mi rada požičia.
Ten druhý mal celý čas vypnutý mobil, na fb bol síce prihlásený ale neodpisoval a tak sme s frajerom usúdili že to asi vzal on...Volali sme sním a bol dosť nevlúdny tak sme mu napísali že vieme že to bol on a nech to vráti,že sa nanho nehneváme ani nič,a že pokiaľ to nevráti dorieši to polícia (pritom políciu sme v pláne ani nemali volať pretože ich kompetencie v tejto veci sú fakt mizerné!) Dotyčný si to prečítal urazil sa začal stoho robiť aferú že som ho urazila poškvrnila jeho meno,vynadal mi že som sprostá, že neviem racionálne uvažovať.doteraz je urazený ako som si mohla dovoliť ho obviniť. Všetko som prehladala už asi tisíci krát ale stále mám nutkanie to prehladávať len aby sa našli...Bodka tohto všetkého je to že mi ten kamarát povedal že on o nich nevedel a že či som ich naozaj mala.Takže som dopadla tak že stále neviem kto je svina a pomali sa zmierujem stým že tie peniaze neuvidím a moj týžden v práci si niekdo len tak mína.Ďakujem za príspevky všetkým.A nebudte nikdy taký naivný ako ja!!! Pekný deň.

hanka9

agartio
sama sa cudujem a je velmi zaujimave,
ze taketo NEOPRAVNENE ziskane dokazy NEOBSTOJA PRED SUDOM VOCI ZALOVANEMU, inymi slovami sud ho NEODSUDI !!

cloveka skratka nemozno len tak monitorovat kamerovym systemom, ci fotopascami a pod. kde a komu sa zachce

o tom pojednavaju zakony a stanovuju, KTO a AKO moze v odovodnenych a zakonnych pripadoch robit taketo cinnosti

citala som zopar rozsudkov, na ktore ma odkazal pravnik a boli o tomto, co pisem

najdem rozsudky a hodim na plac, kde zalovanych sud pre uvedene veci oslobodil

agartio

Pozvi ich po 2 tyzdnoch este raz, povedzme pozvi aj tretieho, ktory to urcite neurobi a si si nim ista, proste aby to nevyzeralo napadne, a na tom istom mieste nechaj opat nejake peniaze, napriklad 50 eur.
Nastraz tam webkameru, skri dobre nejaky notebook, a dobre to zamaskuj.

Ak sa to stane znovu, uvidis, ktory z nich to bol, a rovno mu mozes pohrozit aj policiou. Vrati ti aj tych predoslych 100 eur, potom to s policiou nebudes riesit.

Ak ti tych 50 eur nezmizne na prvy krat, nenapadne to rob takto povedzme kazdy mesiac, az sa zlodej chyti. Je dolezite, aby si vedela, ktory z nich dvoch to je, aby si neobvinila druheho a nezhorsil sa ti vztah z tym nevinnym. Hoci, mozno v tom letia aj obaja, to by bolo najhorsie.