Šošovky

Príspevok v téme: Šošovky
Nels

zdravím! rada by som poprosila o radu aktívnych nosičov šošoviek :) nosím ich niečo vyše dvoch rokov a neviem prečo, teraz sa mi začalo pravidelne stávať, že mám každé ráno na šošovkách neskutočné množstvo malých chlpov. veď to poznáte, tie čo tak kvalitne režú v očiach, kým to dám všetko pracne dole, tak zabijem aj 20 minút. neviete čím to môže byť? ruky si umývam ako doteraz, uterák mám tiež stále rovnaký, no neviem fakt... resp. nemáte nejaké rady, aký uterák používať, alebo akým spôsobom šošovky vyberať, alebo čo? vopred vďaka :)

Nela41

Netvrdím, že som úžasná, ale opláchnuť šošovku od nitiek nie je ťažké. Spomenula som ale tie drobné škrabančeky, lebo mne sa už stalo, že som ich na šošovke mala. Zvyknú sa mi spraviť keď mám šošovku na oku celý deň a vyberám ich až v noci a nie sú také vlhké teda sú ľahko poškoditeľné.. pozri či toto tiež náhodou nie je ono, ja som si tiež najprv myslela že sú to chlpky..

Nels

Lulita: s mokrými rukami to nejde lebo sa mi potom šošovka neodlepí od prsta a okrem iného, šošovka by sa naozaj nemala stretávať s vodou.
za8icka: aj ja mám dvojtýždňové, mením ich tak ako treba..
Nela41: ano , my sme všetci experti a ja som mimoň, len ty si úžasná ;)

Nela41

Vy ste tu riadny experti :D :D :D :D to s mokrými rukami si dávate do oka šošovky? Jes, hlavneže pri každých šošovkách a roztoku je napísané že šošovka sa s vodou stretávať nemá..

A malé chĺpky sú bežný úkaz, opláchni šošovku roztokom a musia zísť dole ak nie tak si buď ty nejaký mimoň čo nevie opláchnuť šošovku alebo to nie sú chlpy ale poškrabaná šošovka.

za8icka

Nels a ako dlho uz mas tie sosovky? Lebo sosovky sa musia pravidelne menit. Ja napriklad pouzivam 2-tyzdnove, cize kazde dva tyzdne mam nove.

Lulita

ja som prave chcela napisat, ze si neutieraj ruky do uteraku pre vyberanim a davanim do oka, miniaturne chlpky pusta, ja si vzdy umyjem ruky a hned dam do oka sosovky, alebo vyberiem, inak by boli "chlpate"

Nels

Simonella: nie netuším, jediné čo mi napadlo, že to môže byť od uteráku, aj keď teda, nezdá sa mi to.. a staré nie sú určite, ale uvidím či aj nové to budú robiť

mlcaniejniat

najlepší roztok ked nemáš iný po ruke je vlastná slina, ak si predtým nejedla ničo.........Akože uterákom to je blbost, daj do roztoku a tak si daj do oka a už sa neprevára?Jahladám šošoky s čo najdlhšou životnostou.Este vyrábaju viacročné?neviete značku?