Roaccutane

Príspevok v téme: Roaccutane
laik123456

Chcem sa spýtať od čoho závisí znovuobjavenie sa akné po liečbe Roaccutanom. Nechce sa mi veriť, že po liečbe týmto liekom sa môže niekomu znovu objaviť akné. Teda za predpokladu, že vybral úplné množstvo lieku vzhľadom k svojej váhe. BTW, práve som začal s liečbou (dnes je to piaty deň). Chcel by som sa vás tiež spýtať na nejaké rady napr. aký krém by som mal používať, alebo či na pery stačí používať obyčajnú tyčinku typu labelo. Tiež sa chcem spýtať akým mydlom ste si umývali tvár počas liečby a čo používate ako prevenciu proti akné už po liečbe vyššie spomínaným liekom resp. ako sa staráte o svoju pleť. Ďakujem za seriózne odpovede :)

scajka

ahoj, tiez om to brala..zo zaciatku super, pohoda..az naraz bum depresie pokus o samovrazdu. akne sa mi vratilo som na tom dost zle psychicky a tymto ti radim to rovno ani nebrat.. mozno ti to pomoze ale este raz si vybrat nikdy do toho nejdem.

Emi

Ahoj. Brala som Roaccutane, vydržala som 3 mesiace, aj keď mi navrhli 8. Zo začiatku super, tešila som sa že mi to nerobí vedľajšie účinky, no po mesiaci také suché pery, že som s tým nič nestíhala robiť. Žiadny balzam, mastička, NIČ mi na ne nepomohlo, a to som im venovala toooľko času. Možno som to zanedbala na začiatku. Tak si ich maž už teraz o 106, nech sa ti to tiež nestane. Na tvár krémik, mne stačila nivea tá Ligth v bielom kelímku, v zime aj klasická, ale nie pričasto, tvár som si umývala olivovým mydlom (aj ke´d sa kvôli vysušovaniu mydlo neodporúča) a hneď nakrémovala! Po 2 mesiacoh sa mi akné začalo rýchlo zlepšovať (no už som ho mala beztak lepšie, lebo rok pretým som brala naň antikoncepciu), po 3. mesiaci som ho vysadila lebo som sa z toho cítila fyzicky strašne zničená, cítila som že moje telo trpí, napriek tomu že krvné testy boli OK. Po vysadení asi po týždni-dvoch sa to kus zhoršilo, ale už len kopec malých pupienkov červených (nie tých zapálených bielych) a na to som používala Skinoren (ktorý mi mimochodom nikdy predtým nepomáhal :D) a pomohol mi veľmi, po pravidelnom natieraní mi to vyčisilo tvár neuveriteľne rýchlo v priebehu týždňa-dvoch a potom som bola už totálne bez akné. Teraz mám sem tam pár malých červených pupienkov, ale vôbec mi to nevadí a keď treba, znova vytiahnem Skinoren na týždeň :) Teraz v lete mi ale stačí slniečko. Inak Skinoren v lete nikdy!! Spáli kožu, normálne sa začneš šúpať. Ak chceš, napíš mi mail a môžem ti odpovedať na čo chceš. (Akné som mala neuveriteľne hrozné (fialové fľaky a krátery) a teraz hladká pleť.

Až teraz som si všimla že si rodu mužského, tak tú antikoncepciu si odmysli, zvyšok platí :))

Agnes998

Vratit sa moze, od coho to zavisi vie panbuh. Mne sa to asi po dvoch rokov vratilo, asi pol roka som to mala zhorsene, lekarka mi uz zase chcela predpisat roaccutane, ale potom sa to zas tlepsilo a teraz som dokopy 6 rokov po liecbe a je to v poho. Tvar som si umyvala beznym mydlom, ale napr. detske je dobre. Lepsie jak obycajne labelo je tekuty krem na pery v tube, neviem jak sa to presne vola. Ale na zaciatku ti urcite staci aj to labelo. Na plet som pouzivala hydratacny krem, na tvar i zvysok tela.

Abigail7777

odporúčam Ti túto stránku, tam ti skôr odpíšu, ja som tam bola v kontakte celých 8 mesiacov s ľuďmi čo to brali...

www.modrykonik.sk