Co je normalne a co nie?

Príspevok v téme: Co je normalne a co nie?
jednaotazka

Ahojte! Chcem sem napisat nieco, co som zistila uz davnejsie, som zvedava na vase nazory a nakoniec aj na rady. Pridem vam mozno ako „frigidna“ /ja celkom neviem, co ten vyraz znamena/ alebo nejaka svätuskarka, (aj take som si vypocula) ale chcem povedat rovnako svoj nazor, na to ma pravo kazdy, aspon zatial.
Mam nast rokov, este nikdy som nemala ziadnu „lasku“ a teda vsetko co mozem, je utvorit si svoj „nazor“ z okolia. Cisto bez ziadnych skusenosti, som bombardovana televiziou, internetom, ludmi, samozrejme, ked nechcem, necitam, nedivam, necham to tak. Ale kedze nezijem v bubline, zasahuje to aj mna a raz za cas predsa len nieco zistim, staci mi nadpis , aj tu na zdravii, na fb, alebo na ulici zapocut na par sekund rozhovor dvoch ludi. A stava sa, ze ma to riadne poburi.
Najcastejsie je to v skole. Rozhovory mojich spoluziakov, ktory su presvedceni, ze to, co robia, je laska. Nechcem konkretne hovorit slova, ake pouzivaju, jednak zo slusnosti, ale aj preto, ze sa hanbim, uz to tak mam v hlave. (Hovorim cisto o ich pohlade na vztah dvoch ludi, nie o nich ako o osobnostiach, aby to nevyznelo, ze som dalsi outsider.)
Zistila som, ze ked niekto napr. aj v tej skole, pred polrokom povedal nieco, co sa tyka sexu, co som ja nepovazovala za normalne, o dalsi polrok som sa na to divala inak. Ale nie preto, ze som „dospela“ ale preto, ze ma kazdy zacal presviedcat, ze je to fajn a ze to tak ma byt, stacilo to pocut 2x a viac, raz v telke, raz pri rozhovore a clovek sa necha ovplyvnit. Uz sa na to nediva ako na nieco zvrhle, nenormalne, pretoze ludia to robia, v skutocnosti to tak je a ked to robi viac ludi, stava sa to pochopitelnym, ma to svoj dovod, preco to tak je, pretoze ...
Najnovsie to bol rozhovor „kamaratov“, ktory riesili „stereotyp“ vo vztahu. Ano, mohli mat asi 20 rokov. Ten stereotyp spocival v tom, ze treba skusat nove veci ...v posteli. Ale ze ake. Najprv mi prislo vyslovene zle od zaludka, ked si predstavim, ze nieco take by som mala zazit. Stava sa mi to velmi casto, mozno som nezrela, ale cim dalej tym viac zacinam mat v hlave akysi blok. Neviem sa akosi „triezvo“ pozerat na „lasku“ medzi dvoma a cim dalej som presvedcena, ze nikdy ziaden vztah nechcem. Pretoze automaticky musim parnerovi vo vsetkom stacit, suhlasit, bojovat o samu seba aby som vo „vztahu“ vydrzala, prisposobovat, byt atraktivnou, vymyslat nove veci, neriesit zbytocnosti, vsetok cas vlozit do noveho zivota a stary nechat za sebou, kazdy den potvrdzovat nasu „lasku“ v posteli, niekedy aj viackrat za den. A neviem co este. Samozrejme clovek co ma rozum sa na to pozrie s nadhladom a pomysli si. Ale aj on sa do toho postupne dostane, aj ked nechce. Ja sa na to akosi neviem s nadhladom pozerat, resp. niekedy som to vedela, ale este vzdy sa nieco najde co sposobi , ze mi uz „psychika vypoveda“. A nejak specialne informacie nevyhladavam, oni sa uz ku mne samotne dostanu. Preto neviem, aky "zdeformovani" musia byt ti ludia,co tie informacie vyhladavaju. Je to „deformacia“ ludskeho zmyslania, dostojnosti, Pre mna.
Nechcem nadavat, nechcem sa vyvysovat, ale normalne sa spytat – je to mozne, ze by mohla byt laska medzi muzom a zenou naozaj laskou? Alebo je to len o tom „pude“, zachovani potomstva? Kedysi by som si na to mozno vedela odpovedat, dnes to mam cele pomotane. A este, najde sa clovek, chlap, ktory by v buducnosti nevyzadoval odomna nieco, co je v dnesnom svete povazovane za normalne? Asi len v buducnosti ze...
A nevravte mi, ze sa na to treba zamilovat, zamilovana som bola, som aj budem, prave preto v tom vidim tie rozdiely.
Trapim sa zbytocne?

hektorp

toto je kretenizmus.
alebo nizke IQ individui.
pretoze existuje stereotyp z rovnakeho a existuje stereotyp zo zmney.
tj. ak kazdy den byvam v inom meste, po mesiaci sa to vola stereotyp zmeny bydliska a clovek z toho bude mat vacsiu nocnu moru ako zo stereotypu byvania na rovnakom mieste.
cize pre zakladatelku - netrap sa a bud sama sebou. ked je primeerne IQ 45, neznamena ze aj ty mas IQ 45.. mozes mat svojich 100+-par smedorajnych odchyliek a si uplne normalna, a nikdy sa nemusis ponizit tak, ako hentie IQ45 individua..
porovnal by som to k hladu alebo k deficitu.. niekto to hasi prositutciou, lebo chce nieco \\\"nove\\\" (pritom meni len ubohy obal) a niekto to hasi zmysluplnym vztahom a spolocnym zaujmom, ktory bavi oboch.
Pisem zo skusenosti, mam cez 40 rokov, dve deti a jednu manzelku. Ako pozeram na svojich rovnesnikov, ktori isli prave touto cestou \\\"chcem skusat a skusat\\\" par sa ich zabilo pri sporte, par skolil AIDS a ti co zostali su dnes asociali, ktori ma otravuju ci nemam poziciat peniaze, ci ich neubytujem v nasom (pomerne velkom) dome, ale moje deti nebude kurvit ziadny asocial, takze sorry, nie - ani nahodou. Len zopar z nich je vyrovnanych a tvrdia, ze takto im to vyhovuje, su to muzi od 35 do 50. Povedal by som ze tak 2% zo vsetkych co som poznal to prezili bez ujmy, tak lovu zdar..

iofwoejf

akurát dnes som si spomenul na túto tému, tiež som započul všeličo zaujímavého :-D Ako inak, už je to lepšie? Či tvoj názor sa nezmenil?

vsdbsvdxca

Aj mne je často zle z dnešnej spoločnosti, hlavne čo sa týka témy, o ktorej sa tu bavíme. Nepripúšťať si to, zbytočne takých ľudí nevyhľadávať. S nadhľadom, lebo tak budeš mať problém jedine ty.

MultiLevel

jednaotazka, vsetko je to prijati...samej seba, o respektovani zenskosti. Ono, bud mozes na tom vedome zapracovat uz teraz, alebo si pockas kym to pride same :)
Ja som tak isto moc komplimenty nemala rada...odmietala som ich prijat, lebo som si myslela, ze chlapi na mna cumia ako na vystavny kus, ze riesia moju postavu, prsia, zadok...vzdy som sa chlapom pacila, vedela som o tom, ale nechcela som to ani za otca prijat. Nechcela som byt ich objetom, ale zenou, co by si vazili...az potom som pochopila, ze si ma nemoze vazit kazdy jeden chlap :D Prosto som pochopila, ze na komplimentoch nie je nic zle a ze ci som so sebou vyrovnana, mozem ukazat aj cez to, ze kompliment zoberiem s podakovanim. Mala si vidiet mojho priatela, ked mi dal prvy raz kompliment a ja som mu podakovala za to :D Povedal, ze nepoznal dovtedy dievca, co by za pochvalu na postavu podakovalo....
Na tom, ze si zena a ze sa pacis nie je nic zle. Prestan si vsimat tolko okolie, alebo sa prosto zmier s tym, ze muzi sa na teba pozeraju. Je to prirodzene...aj ty sa pozeras na inych a nemusi to hned znamenat, ze v nich vidis sexualny objekt. Obliekaj sa tak, ako ti je prirodzene, ako sa citis pohodlne ale neopovrhuj zenskostou. Nemusis byt zrovna vyfintena babenka, no nemusis ani potlacovat to prirodzene s cim si sa narodila :) Az stretnes chlapa, s ktorym sa ti zatoci cely svet, prides sama na to, ze sa chces pacit a zacnes sa aj inak spravat k sebe, svojmu telu, odrazi sa to aj v satniku :)

jednaotazka

No ale nebudem tu zo seba robit ziadne neviniatko :-) tiez som problemove dieta, sice su to ine dovody :-) Najhorsie to bolo ked dokonca prisla do skoly moja mama. Na strednej. Neskutocne som sa citila trapne. Minuly skolsky rok som to tiez tak riesila, doniesla som si do skoly knihu a citala. Na to sa predsa nikto nemohol stazovat. No ale potom mi ucitelka vytrhla knihu z ruky a ze ideme. Som si myslela, ze najskor do riaditelne, kedze rodic uz v skole bol, ale nie. Do skolskej kniznice a mohla som si zobrat kolko chcem knih, vraj na cele letne prazdniny :-) Ale ucebnice nikdy!!! Som leniva.
A co sa tyka priatelov, zopar ich mam, ale moji surodenci a rodina su asi zaroven aj moji najlepsi priatelia.

slnovrat

Tiež som neni suknova. Jednoducho sa lepšie cítim v pohodlnom oblečení a nepotrebujem sa fintit, aby na mňa pozerali ...rob vždy tak, aby si sa cítila komfortne, sama sebou, nerob si násilie. Ty si veľmi rozumná baba. Pamätám na tie trápne debaty spoluziacok ns strednej, tiež som nevedela čo k ním dodať...som sa zapajala len minimálne, radšej som sa niekde zasila ak sa dalo, čítala, alebo kecala s jednou dvomi babami o úplne iných veciach.

jednaotazka

Ja som to myslela trosku inak :-) Doma som velka hrdinka a dam na seba aj tie dievcenske kusky oblecenia, ale ked videm na ulicu, casto olutujem. Neznasam pohlady :-)Ale zas su veci ktore ma nikto neprinuti dat si na seba (polootrhane veci, farba na vlasy, vysoke topanky, tigrovane vzory vtedy sa citim vyslovene zle) a neviem preco mam strach s komplimentov. A este chodit v plavkach. Sice vtedy su veci za ktore sa hanbim zakryte, ale aj tak sa zle citim. Ked som bola mensia, vsetci si robili srandu s toho ze som nizka a celkovo taka drobna. Teraz je to to najmenej :-)

leary

Veľmi pekne a výstižne napísané. Človek sa už dnes o tom napočúva vecí, až sa čudujem či som ja nenormálny alebo tí čo to hovoria. :D

Ver tomu, že dnes je omnoho zaujímavejšia žena, ktorá je decentná, inteligentná, má vlastný názor a nie len ten mainstreamový. A muž, ktorý s tým nesúhlasí, ti za to nestojí. Sám po čase zistí, aké hodnoty sa cenia.

PS: Keď nevieš čo ten výraz znamená, radšej sa to ani nepokúšaj zistiť. Moja rada :)