Relaps ulceróznej kolitídy

Príspevok v téme: Relaps ulceróznej kolitídy
alunia

Mam relaps ulceroznej kolitidy uz 1 a pol roka v kuse (od diagnostiky). Uzivam Salofalk 500mg 4x2 a Budenofalk 3 mg 3 tablety uz asi pol roka a napriek tomu nepocitujem zlepsenie. Na kontrole som bola, liecba zostava rovnaka. Ako dlho moze trvat relaps? Lebo uz sa naozaj neviem dockat kludu :/
Dakujem vopred za odpovede

A_rea

RNG - ja by som rada liečila ulceróznu kolitídu bez liekov. a tiež by som rada našla lekára, ktorý má prístup iný ako len vyšetrovanie a odstraňovanie príznakov liekmi. tak ak mi poradíš, budem rada. ďakujem.

A_rea

RNG - ja by som rada liecila ulceroznu kolitidu inak ako liekmi a rada by som nasla aj lekara, co toto lieci inak ako chemiou. tak budem rada, ked mi poradis.
vopred dakujem

RNG

Stres aj ked priamo nesposbuje ziadnu chorobu, okrem dusevnych, mnohe choroby podstatne zhorsi, lebo oslabuje telo.
Z mikrovlaknin su najjemnejsie arabinogalaktan a modifikovany citrusovy pektin. Inulin je tiez jemny. Ale treba si vzdy uvedomit, ze mikrovlakniny do seba nasaju az 50 nasobok vody, tj ked ich neberies s dostatkom vody, mozu ta zapiect.
Ja si ich davam do mojej vody na pitie, lyzicku az 2 napr arabinogalaktanu do 1/2 litra vody a to postupne cez den pijem. Niekedy vypijem aj 2 taketo flasky, po glgoch.
Psylium najma nedostatocne cistene obsahuje aj hrubsie vlakniny, nielen vodorozpustne, lebo su to vlastne plevy zo zrna. Vysoko cistene psylium, 98%, obsahuje len 2 percenta hrubsich vlaknin.

alunia

Záruky necakam od nikoho :) psylium už nikdy, ked som si to dala, po chvíľke som dostala kŕče do brucha a mala krv v stolici :/. Probiotika užívam stále a aj acidum folicum a B-čka. Pozistujem si čo sú zač tie ďalšie prípravky a vyskúšam.
Ale naozaj táto choroba súvisí so stresom. Pred statnicami som chodila aj 15x denne na wc, teraz "iba" 6x.

RNG

Inac zmes mikrovlaknin radim brat kazdemu, lebo dnes maju pokazenu crevnu floru ludia velmi casto a jedina mozna naprava je nepodporovat skodlive kultury(menej cukrov a jemnycyh muk a roznych chemikalii, vcitane napr atb, co nicia probiotika) a viac mikrovlaknin a nasadzat si kvalitne probioticke zmesy, lebo dnes pri znacnej sterilizazii jediel nedostavame zvonka dost probiotik. nakoniec aj v pode je ich podstatne menej kvoli umelym hnojivam a pesticidom a herbicidom. Takze doplnani probiotik je voraz nutnejsie.
Raz ked sa nam podari v pode uplne vyhubit probiotika, jediny zdroj budu laboratorne pestovane.

RNG

Nuz ked ti tvoji lekari nemozu pomoct a nikdy na nic ti nedavaju zaruky, tak preco ich chces odomna? To je nelogicke, a absurdne.
Mikrovlakniny treba brat V ZMESI roznych, probiotika potrebuju tak isto pestru potravu, ako aj my. Bezne na trhu su psylium, inulin, arabinogalaktany, pektiny a este jemnejsie, modifikovane citrusove pektiny, ktore maju tak male molekuly, ze sa dokonca vedia absorbovat do krvi a tam cistit, a najnovsi "hit" na trhu, glucomanan.

alunia

RNG - ok, tak mi prosim napis, v akej forme mam tie mikrovlakniny uzivat... za pokus nic nedam... a po nejakom case sa ozvem, ci to naozaj zabralo, alebo nie

RNG

aluna, menej agresia, viacej informacii by sa ti zislo.
Zialbohu v sucasnej skoro monopolnej medicine nie su nastroje na vyliecenie ulcerativnej kolitidy, len zmiernenie.
Ale na stastie existuju aj ini lekari, ktori vedia UC aj liecit, hoci monopolna medicina sa tvari, ze neexistuju a ze ich metody a prostriedky su "oficialne" neucinne, napriek tomu ze vyliecia statisice ludi rocne tymito oficialne neuznavanymi alternativnymi metodami.
Nuz ale ked ti to nevyhovuje, tak sa daj do ruk beznym lekarom, pre ktorych UC je "neznameho povodu" a "nevyliecitelne"