Je to mobing? Čo mam robit aby som sa nezblaznila

Príspevok v téme: Je to mobing? Čo mam robit aby som sa nezblaznila
veronika159

nastupila som do firmy pred 2 a pol mesiacom za dva tyzdne mi konci skusobna doba. za ten cas sa situacia tak obratila ze zvazujem ze odidem len nemam kam a pracu potrebujem...

do firmy ma zavolala moja byvala sefka o ktorej som si myslela ze je dobra mila kamaratska ale zistila som ze je to falosna sv.na. pri nastupe mi povedala ze jej mam donasat kto co robi a donasat jej vsetko. kedze ja taka niesom nehovorila som jej nic zle a naopak som jej hovorila ze kto je dobry a koho by mohla na meetingu pochvalit. mesiac a pol po mojom nastue prisla nova kolegyna ktora mi zo zivota zacala robit peklo. ohovara ma kde sa da vymysla si historky o mne. spojila sa so sefkou a ta sa ku mne zacala tiez spravat inak. zistila som ze ma celu dobu klamala. uz som bola niekolko x na koberceku pred najvyssim sefom koli dakej vymyslenej historke ktoru som potom musela obhajovat ze sa ani nestala.

potom sefka ma kontroluje viac ako obycajne ale co ma viac trapi tak je to ze kolegyna ktora ma neznasa tak hra divadlo. minule bola cely den v pohode a potom odisla niekde mimo a prisla sefka za mnou ze co som jej spravila a ze klamem ze tvrdim ze som nic nevyviedla. dalej ma ta trubka kontroluje kolko x idem pit, kolko x iádem na wc, kolko som kde a co presne robim. trapi ma ze mi tam nikto neveri a dokonca ani sefka- ktora bola predtym velka ,,kamoska" teda neviem ako to mam vyriesit a co mam robit :/

Prezývka55

Mimulus no ale je to tak, nechapem ludi co z prace chodia niekam sadnut alebo idu dakde so sefmi, mam dost tych ludi, vidim ich kazdy den 8 hodin, normalne som rad ked mam volno alebo je weekend ze konecne ine ksichty vidim.

Mimulus

Prezývka55 :)

rivapataQQQA :)

Veľmi pekné príspevky. Nespravíš s tým vôbec nič pokiaľ na niečo takéto nemáš povahu a nie si dosť asertívna.

Ak nedokážeš byť sviňa tak ťa jednoducho ti druhé utopia v bahne!

jedulka

Skušený...to je dobrý, mě by to nenapadlo.Moje dcera si takhle v práci taky užívala,byla jsem z toho nešťastná.

Prezývka55

V praci nikto nie je kamos, kazdemu tam ide o prachy. Ved tam predsa nechodis pre kamaratenia ale pre robotu, prijst odsediet-odrobit a dovi dopo viac tych ludi vidiet nechcem, cez weekendy ich nepoznam.

rivapataQQQA

sefovia nie su nikdy kamoši len to hraju, lebo sleduju vždy vylučne svoj záujem.A ked si ešte šikovnejšia alebo sa nevieš pretvarovat podlizovat a prikyvovat lahko prideš o miesto,ved dnes je tolko nezamestnaných lahko ta vymení.

Skuseny?

Veronika,
treba si naliat cisteho vina. So sefkou a ked nepomoze, tak s vedenim. Postupne,

A) Pri najblizsom pohovore u sefky jej otvorene povedz:
1)ze sa o nej hovori ako o intriganke, ktora vyzaduje od vsetkych, aby na seba donasali, comu sice neveris, ale je luto, ze sa to o nej hovori. Kto to hovori nepovedz, ale na otazku odpovedz:
2)ze si prisla do firmy poctivo pracovat a ak od Teba caka lojalitu a dobry pracovny vykon, tak s tym moze pocitat, ale do intrig, ktore paralizuju a znizuju kvalitu zivota a aj pracovny vykon, nechces byt zapojena.

B) Ak to na sefku nezaberie a nevstupi si do svedomia, tak Ta zrejme na konci skusobnej doby prepusti, ale Ty si ziadaj hovorit s najvyssim sefom. Tomu povies prakticky to iste ako sefke s dodatkom, ze ak mala byt Tvoja praca postavena na intrigach a stvani ludi proti sebe, tak Ti je to luto, ale nie je luto, ze tu koncis.
Zejme to vsak nezmeni rozhodnutie o prepusteni. Vtedy mozes este na rozlucku povedat, ze v zaujme inych cestnych zien na oddeleni, ktore trpia psychickym deptanim zvazujes podas podnet na presetrenie kvoli mobingu na inspektorat prace. Ze Ti to nie je jedno a nebudes mat z toho radost, iba zbytocne staroti, ale vnimas to ako poziadavku ludskej statocnosti, aby si zastavila trapenie exkolegyn. Ci zvazis podnet podat alebo nepodat, to nie je teraz dolezite.

Pekny den!