OA a veterina

Príspevok v téme: OA a veterina
Di*

Ahojte, neviem ako to tu chodí a či vôbec niekto zareaguje na môj problém, ale za pokus to stojí a vopred ďakujem všetkým, ktorý sa pripoja a poradia mi.

Takže, som študentka na Obchodnej akadémii a veľmi by som sa chcela venovať veterine. No mám taký problém, že chémiu na strednej neštudujem a na ZŠ mi vôôbec nešla, takže neviem z chémie prakticky nič, mám iba chabé základy. Mám taký pocit že s prijímačkami to bude problém. Vedel by mi niekto povedať, aké náročné sú tie skúšky a čo všetko by som si musela ne tej chémie naštudovať? Prípadne poradiť mi nejaké knižky, kde sa chémiu, ktorú tam budem potrebovať naučím? Alebo bol by niekto taký láskavý a poslal minejaké veci a testy ktoré sú potrebné? (ten kto študoval veterinu v Košiciach)

Oplatí sa mi to vôbec, kedže ku chémii nemám blízko? Bojím sa, že to proste nezvládnem.

Nela41

Úprimne povedané moc veľkú šancu ti nedávam. A to viem čo hovorím. Ja som šla na medicínu z OA a viem aké úsilie ma to stálo.
Chémia mi na ZŠ šla, mala som ju rada a zaujímala ma. Učenie chémie popri OA bolo pre mňa skôr vykúpením z ekonomiky a aj tak boli dni kedy som si v slzách vravela "serem na to!"
Tej chémie je strašne veľa najmä keď otvoríš podklady a uvidíš 1500 otázok z ktorých je kopec totálne nezmyselných a treba sa ich doslova nabifliť lebo sa nedajú nejako rozumom odvodiť.
To máš dokopy 3000 otázok z biológie a chémie pri ktorých je 8 možností a to všetko treba dokonalo vedieť, aby si bola jednou z najlepších a dostala sa tam.
Bez vzťahu k tomu si neviem predstaviť človeka z obchodnej dostať sa tam a ešte keď sa popri chémii treba učiť biológiu ktorej je strašne veľa a popritom sa pripravovať na maturity..
Skúsiť to samozrejme môžeš, ale nie je to prechádzka ružovou záhradou a veľké šance tomu nedávam, prepáč

Di*

Ďakujem pekne za odpovede :)
Jasné, chápem že to bude s tou chémiou trošku problém, ale nechcem aby ma jeden blbý predmet odlúčil od niečoho, čo chcem robiť celý život. Ešte som chcela, nemáte niekto nejaké testy alebo prijímačkové testy, ktoré by som si mala pozrieť? prosím pošlite na email - diana.dietrichova@centrum.sk
Učebnicu z gympla, tú si požičiam a pozriem sa do toho :)

Sašena_R

Ja študujem na UVLF a teraz pôjdem do 3. ročníka.
Ak chceš ísť na UVLF a nemáš takmer žiadne základy z CH, tak posledné 2 roky musíš na sebe poriadne zamakať a pripraviť sa na prijímačky. Knihy si vieš kúpiť na našej univerzite, alebo si ich odtiaľ aj objednať. Sú to zbierky otázok z chémie a aj z biológie.
Na škole je veľmi silná chémia a majú problémy aj tí, ktorí vynikali na gympli. Ja som bola jednotkárka a mala som čo robiť, aby som skúšky spravila.

eddings

neviem ake zlozite to bude, ale... zamyslela si sa uz aj nad tym, ze veterina ako skola a veterina aj ako buduce zamestnanie bude mat s tou chemiou (ktora ti predtym nesla) vela spolocneho?
Urcite mas nejakeho kamarata/kamaratku na gympli, zozen si od neho ucebnicu chemie a skus par precitat par kapitol, rychlo zistis ci to ma vyznam :)
A ak ta to neodradi, tak ak ti mozem poradit, zaplat si niekoho na doucovanie, lebo pokial k chemii nemas vrely vztah, asi sama od seba nepochopis tie stredoskolske ucebnice. Nase ucebnice nie su pisane tak aby studentov zaujali a nieco naucili lahkou cestou :)