ked zomiera laska.....

Príspevok v téme: ked zomiera laska.....
jeffa

som s priatelom 5 rokov a v poslednej dobe to ide dolu vodou. neviem, co mam robit, ci este vydrzat, alebo sa s nim rozist.On hovori, ze ak sa rozideme, zabije ho to.. ale ja sa necitim dobre, on je pre mna skor priatel ako laska. sex s nim je v poslednej dobe pre mna utrpenie. preto som mu navrhla prestavku. no on nechce, stale chce byt so mnou, vyvolava mi, aby sme sa stretli, stale sa pyta, v com je problem... ja sa citim ako v tesnej klietke:( som s nim stastna no niekedy proste potrebujem byt len sama so sebou a mat aky taky cas na premyslanie, co on nevie pochopit. mysli si, ze ho podvadzam, ale to nie je pravda, chcem byt iba sama. co mam urobit aby to pochopil a nechal ma? rozchod s nim bude velmi tazky, lebo napriek tomu vsetkemu ho velmi lubim a na to, co som s nim zazila pocas 5 rokov sa neda zabudnut....

jeffa

janka: mas uplnu pravdu, bolo to len take obdobie stagnacie.. teraz je to ine, prezili sme a stale sme spolu a som velmi stastna, ze ma vtedy nenechal len tak odist:) mam ho velmi velmi rada :)

janka

ahoj,
nieco taketo som citila asi aj ja,ale konala som bez pytania a odisla som...dobre si to premysli,lebo ked si citam tie zvasty, ktore ti tu tlacia do hlavy,tak mam pocit,ze sem pisu ludia,ktori nieco take nezazili a radia len ako to vidia oni.je to medzi vami,tak nad tym velmi dobre popremyslaj a je dobre,ked sa s nim budes o tom bavit.podla mna ho lubis,ale vas vztah asi momentalne stagnuje..treba to rozhybat a posunut dalej..moj nazor..vela stastia ti prajem.

Veve

Ahoj Jeffa
No ja by som to na tvojom mieste riešila takto. Určite by som sa s ním o tom porozprávala a povedala, že ak mu záleží na mne tak nech mi nechá trocha priestoru aby som mohla byť nachvílku sama. Ak to potom nepochopí tak má smolu :-( Vo vzťahu ide hlavne nielen o lásku ale hlavne o rešpektovanie a slobodu. Pokial sa cítiš v tomto vzťahu zviazaná tak to nie je dobré. Je na tebe či mu dovolíš aby s tebou ďalej manipuloval alebo sa rozhodneš ísť inou cestou.
Chápem že to je ťažké sa s ním rozísť po 5 rokoch ale ak chceš byť šťastná a on ťa okráda o slobodu a ťa utláča tak neviem či to má ďalej zmysel.
Chceš byť naozaj šťastná Jeffa? Ak áno tak urob to čo cítiš vo svojom srdci. Radšej vzťah teraz pretrhnúť ako trpieť potom v manželstve. On musí repšektovať tvoje potreby-tvoju sloboldu. Pokial to nerešpektuje tak...
Porozprávaj sa s ním o tom. Ak to nepochopí tak už budeš vedieť čo máš robiť.
Daj vedieť ako si sa potom rozhodla.

sii

zazila som to iste nie je to lahke a bude trvat roky kym na to vsetko zabudnes, ale zase zit pod tlakom v niecom co sa ti nepaci nema vyznam, skus sa s nim porozpravat ze co ti vadi a tak ak to nepochopi tak jednoducho to ukonci a hladaj nieco nove svieze a pekne.
Rozchod po piatich rokoch nie je lahky, spolocne spomienky a zazitky tie sa nedaju len tak zmazat ako v pocitaci.
Pocuvaj tvoje srdce a zamysli sa nad tym ci si schopna stravit takto svoj zivot, ci si schopna priviest do takeho vztahu deti a riesit kazdodenne problemy. To vsetko je dolezite. A potom sa rozhodni ako dalej.
Pre mna to vtedy bolo peklo lubila som ho ale zaroven nenavidela za vsetko to co mi robil tie sceny a vycitky, podozierania atd. Ukoncila som to po 4.5 roku a dnes som stastna ze som to vtedy vydrzala a nenechala sa presvedcit.

aja25

Skor si myslim ze tebe skoncila faza zamilovanosti skor ako jemu....zamilovat sa a milovat nie je to iste aj laska prechadza roznymi fazami a ty tvrdis ze ho milujes....Ty skor potrebujes priestor vo vztahu ktory nemas a zistujes ci ti ho moze partner dat...No to si fakt musis vyjasnit s nim a ked hovoris ze si to uz skusala a nejde to...tak zvaz ci si schopna obetovat aj dalsie roky v takomto...Je to len o tom milujem ci nemilujem?...

indigocorp.

presne tak aj mne sa zda ze nevies co chces ak neikoho milujes tak to nejako poriesis alebo sa aspon pokusis zachranit no ked si vravela ze uz si sa raz rozist chcela tak chudak chlapec ta ma asi radsej nez by mal :(

slusny_muz

Je to smutne ak vo vztahu miluje len jeden. Ale tvoj priatel asi nevidi, ze z Tvojej strany to uz nieje laska, mozno trochu zvyk. Laska sa neda vynutit, bud tam je alebo nie.
Viem, ze je to tazke aj pre Teba a pre Tvojho priatela, ale mal by si on uvedomit a mozno mat aj hrdost, ze jdnoducho vas vztah je minulost...

meno?

no rozchod po 5 rokoch urcite nebude lahky, ale fraisee ma asi pravdu. ak ty nemas pocit naplnenia z toho vztahu, ak ta neuspokojuje, myslim, ze je lepsie sa rozist. alebo dat si pauzu, aspon zistis ci ti je lepsie bez neho alebo nie ci ti chyba alebo nie a este budes mat aj dost casu na to aby si si premyslela ci sa k nemu vratis alebo nie.