Som smutná

Mimulus

Čo ty vieš - možno už zajtra smutná nebudeš.

Je veľmi ťažké sa niekomu naozaj otvoriť a bez skutočnej lásky to bohužiaľ nejde.
Môžeš písať o tom čo ťa trápi aj sem, môžeš to hovoriť kamarátkam, môžeš si to písať na papier alebo ísť k lekárovi. Lenže budú to len a len slová, ktoré nebudú mať pre teba žiadnu výpovednú hodnotu, pretože cez ne sa otvoriť nedokážeš. Pokiaľ nebudeš cítiť, že si milovaná a môžeš niekomu naozaj dôverovať.

Fleur-de-lis

och, no to si viem sčasti predstaviť.
Vieš, človek sa stane alkoholikom preto, že si s niečím nevedel poradiť, alebo cítil veľkú prázdnotu. Nie je to ospravedlnenie, ale máloktorý ak vôbec nejaký šťastný človek so zmyslom života by sa stal alkoholikom.
Niečo vašich v živote položilo. A nenašli silu s tým bojovať, ale naopak ušli od toho.
Viem, že ťa to veľmi zranilo. Viem, že ťa bolí, že sa neľúbia.
No možno im na začiatok skúsiť odpustiť, že nie sú rodičmi akými by mali byť. Odpustiť im, lebo tiež sú len ľudia, čo sú zranení a slabí, spadli do egoizmu.
Odpustiť neznamená, že to nič nebolo. Ale že to púšťaš do rúk Toho, ktorý sa o to postará najlepšie...

Mimulus

Potrebuješ cítiť, že si milovaná a to ty necítiš. Preto sa nedokážeš nikomu otvoriť. Preto radšej kamarátke povieš, že je všetko ok.

Viem, že možno nerozumieš tomu čo teraz píšem ale skôr ako nebudeš cítiť, že ťa má niekto naozaj rád tak dovtedy sa neotvoríš nikomu.

GreenTea

Ja nie som na nich naviazaná ono je to aj tak celé strašne zložité a každý máme nejaké starosti...A určite mi nepomôže to že si smutný a že si prišiel o priateľa...čo sa stalo?

Mimulus

Tak si na rodičov očividne naviazaná a nemáš nikoho iného, kto by ti dostatočne prejavoval lásku tak, aby si ju aj ty cítila. Tak považuješ aj ten nezáujem rodičov za zradu a veľmi ti chýba ich láska a pozornosť...aj keď malá ale chýba.

Ak ti to pomôže tak ja som dnes prišiel o priateľa a momentálne mi je zo seba zle...