Praca alebo vztah?

jedulka

těžká otázka a ještě těžší odpověď.Práce je zapotřebí,aby jsme nepomřeli hladem.Ale jestli by měla zabít a nebo zničit vztah,taky bych volila méně náročnou práci,uskromnit se na úrok štěstí v rodině.Kdo to ovšem nepochopí jsou naše vlastní děti v době dospívání,pro ně za ně jen se strhněme jen aby měli svůj standart a nijak se nelišili od odstaních.Individualizmus se dneska prostě "pasé"

vebe

Zivot je vzdy o kompromisoch a snahe zvladnut podla moznosti aj jedno aj druhe. Len praca alebo len rodina, oboje su pre mna extrem a zivot by nemal byt o extremoch. Univerzalny navod neexistuje. Je pravda, ze keby som nemala moju pracu, citila by som sa zle, chybalo by mi to a iste aj tie peniaze, ale keby som nemala moje deti a moju rodinu, tak si to neviem predtsavit, to by ma ani ta praca nebavila a moje vykony by neboli nic moc. V praci sa tesim domov a doma sa tesim uz na pracu a tak ma to vsade zenie vpred. A je pravda, ked budem stara a chora, urcite si nebudem spominat na to ako som v praci pracovala a bola tam casto dlho a je aj iste, ze mi pohar vody nebudu podavat kolegovia ci sef, ale prave ti co ich mam doma okolo seba (aspon teda dufam)

Lulu2011

asi chce ist za pracou do zahranicia a nebudu spolu, no suhlasim s prispevkom nizsie, ze ked sa clovek takto rozhoduje, tak asi tu pracu, lebo, ked niekomu zalezi na vztahu, uskromni sa aj s inou pracou, len aby mohol byt s tym, koho miluje, aj ked smaozrejme existuju aj vynimky, napr. male deti, velke existencne problemy, kde hrozi, ze clovek ostane na ulici, vtedy nie je ina moznost, ako ist za pracou

phoenix

Toto asi píše zanedbana frajerka pracujúceho muža. Ak áno, tak by si si mala uvedomiť, že v dnešnej dobe mať prácu je niečo, čo si treba vážiť a udržať. Ak to chapes, si hodná vzťahu. Ak nie a chceš aby bol stale s tebou a zabával ťa, nájdi si nezamestnaneho, ten ma času dosť.

Mexy

Záleží na okolnostiach, ktoré u teba nepoznáme...preto ťažko poradiť
Ak má niekto funkčný vzťah, na ktorom mu záleží, prácu nepostaví na jeho úkor, kto zas nemá, ten sa upne na prácu. Ale najväčším umením býva sklbiť prácu a vzťah tak, aby ani jedno netrpelo...
Nedá sa v tomto univerzálne poradiť, pre každého je vhodné niečo iné