Proticandidová diéta - RNG poraď

Príspevok v téme: Proticandidová diéta - RNG poraď
CA

Zdravím RNG,
veľmi by som potrebovala poradiť v proticandidovej diéte. Už som si našla nejaké fakty o nej len potrebujem od Vás, aby ste mi to takpovediac "odklepli", prípadne či treba ešte niečo k tomu doplniť.
Takže diéta má trvať 10 - 14 dní, jesť len zeleninu, ktorá neobsahuje sacharidy a mäso (ryby, hydina, morčacie).
GSE kvapky mám od Nutribiotic (35kv do 1 litra vody) piť v priebehu dňa do šiestej večer vypiť.
Kokosový olej minimálne 3 Pol.Lyž. denne zjesť - protiplesňový, nahrádza sacharidy.
Oregánový olej - objednala som z USA od firmy NOW, ale ešte ho nemám (neviem, či diéta bude úspešná aj bez neho, lebo neviem kedy mi dôjde).
Inak brať 3 x 3 kapsule denne konkrétne ten oregano oil od NOW alebo stačí menej?
Ďalej piť LaPacho čaj - 1PL kopcovita do 0,5 litra vody povariť 20 min. luhovať celú noc. Potom piť v priebehu ďalšieho dňa ten 0.5 liter čaju.
Na noc o desiatej večer dávku probiotík (12miliárd - stačí? - mam Probiofix z lekárne)s jablkom.
Veľa tekutín piť.
Okrem toho ešte psyllium a enzými brať - neviem, je to tiež potrebné?
Ako nakoniec budem vedieť, že som sa tej candidy zbavila? Nevráti sa naspäť keď začnem jesť zase sacharidy hoci len v ovocí?
Zatiaľ veľmi pekne ďakujem za rady.

RNG

Zapaly mocovych ciest mozu byt z hromady mikrobov, nie nevyhnutne z mikrobov, ktore sa daju vyhubit atb.
Ale atb spravidla vyhubi nasu probioticku floru, ktora nam vyraba az 70% obrannych latok, tj aj proti mikrobom, na ktore atb neucinkuju. Preto je potrebne po pouziti atb co najskor obnovit probioticku floru nasadzanim kvalitnycy probiotik(tj tepelne a kyselinovo vzdornych) a do konca zivota ich rozmnozovat a podporovat branim zmesi mikrovlaknin.
Mikrovlaknin mame v dnesnej potrave primalo, lebo sa nam ich nasou "neskonalou mudrostou" podarilo odslachtit z intenzivne pestovanych polnohospodarskych plodin a zvysok odstranit pripravou jedal a surovin na jedenie(napr z celeho zrna dnes pouzivasme len vnutrajsok, prakticky cisty skrob, ktory sa v zaludku zmeni na cukry a tie podporia candidu, a vonkajsi obal a klicky , co obsahuju mikrovlakniny a tuky idu do smeti alebo ako potrava pre zvierata.)
Ovocie a zeleniny sa nam podarilo vyslachtit najma podla velkosti, urody a chute, tj smerom ku sladkemu a s co najnizsim obsahom vlaknin. Takze dnes trpime na nedostatrok vlaknin, z coho najcennejsie pre nas su tie najjemnejsie,"vodorozpustne" mikrovlakniny. My sami ich stravit sice nevieme, ale svojou absorbciou nam cistia creva a tym cele telo a zivia v nas zijuce probiotika, ktore nam pomahaju travit a vyrabaju kopu zivin a najma obrannych materialov, celkove az 70% tych, co mame v tele, tj viac, nez je nase telo samo bez nich schopne produkovat.

lekvar

CA: Zjedz jeden cucoriedkovy kompot a daj mi vediet ci pomohol. Asi na 1-2 dni by sa to malo zlepsit. Pomaha aj mlieko, cokola a kopa inych veci.

vitavi

Ak máš problémy s močovými cestami vyhýbaj sa i ovociu. Ovocie svojimi kyselinami, fruktózou a ochladzujúcim účinkami značne prispieva k zápalom v oblasti močovopohlavného systému. Spolu s mliekom a mliečnymí výrobkami.

CA

No ja som tento rok brala kvantum ATB na zápaly močových ciest. A je mi stále nanič, som zoslabnutá nevládzem pomaly z postele vstať. Preto si myslím, že mám "preplesnený" organizmus od tých ATB. Brala som plno doplnkov aj na močové cesty, rôzne brusnicové, D-manozu,...
Ale v podstate stále som mala len zápalové faktory v moči, baktérie mi nenašli.
Tak si myslím, že momentálne je môj problém v plesniach už len z tých ATB.
Tú proticandidovú kúru som napísala dobre? Netreba tam niečo zmeniť alebo doplniť?

RNG

Candidu si vypestujes, ked ju krmis cukrami a nepodporujes probiotika mikrovlakninami. Mikrovlaknin je hromada a treba si ich doplnat cely zivot, inac sa probioticka flora v crevach znici a tym prijdes az o 70% imunity, naviac sa ti tam usadia nie uzitocne mikroby, ako su probiotika, ale rozne skodlive, vcitane plesni a kvasnych infekcii(candida)
A je dobre permanentne znizit v potrave prijem cukrov a vyrobkov z jemnych bielych muk, ktore sa v zaludku tak isto menia na cukry.
Co sa tyka mikrovlaknin, treba brat ich pestru zmes, probiotika potrebuju tak isto pestru vyzivu ako aj my.
Takze zmes psylia, inulinu, pektinov, arabinogalaktanov , glucomannanu-cim viac, tym lepsie pre probiotika.
Totiz malokto si to uvedomuje, ale aj tie najlepsie probioticke doplnky obsahuju len desiatky miligramov probiotik a nase creva plne osadene ich maju az 1 kg, tj aj ten najlepsi probioticky doplnok sa musi mnohotisickrat rozmnozit, aby plne osidlil creva a vytlacil skodlive mikroby z nich.Takze ich treba krmit a to cely zivot.