Strach z vodicaka

Príspevok v téme: Strach z vodicaka
vodicka123

ahojte :) amotne soferovanie pri instruktorovi ma este bavi ale mam nenormalny stres zo skusok :/ ...raz som vodicak urobila, ale nepresla (zamerne ma navodili na vsetky chytaky v meste, vsetko som presla dobre a das po polhodine jazdy dobrej ale pocuvania kritiky od policajta vzadu) som urobila chybu a musela skoncit :/

rozmyslam ze pre buducnost sa mi to zide ale mam velky strcah, nie zo soferovania, ale zo skusok.

statnice na vyske som zmakla sice som mala stres, ale normalny. tento stres je skor fobia zo skusky a z toho, ako arogantne sa spravaju ostatni vodici ekd vidia autoskolu (do ktorej museli chodit pred rkmi aj oni!!!),,,proste som cela trapna abojim sa toho trapasu, ze ked som raz kurz vodicsky nepresla, ze co ak sa nieco pokazi znova, terz cez zimu by som na to nesla (zimu ymslim zimny semester) ale v lete/na jar asi aj ano ale bojim sa skusok v mojom veku, pov vyske si to pripisujem ako hrozny trapas ze som ho neurobila, strasne sa hanbim za seba, co s tym? (ja sa hanbim niekedy aj za ine moje chyby al prezijem to v pohode pripadne s humorom ale toto mi uz vtipne nie je, toto je priam foboa zo skusok ) diky za rady

béčko

laurora: Presne ako hovoríš, po pár jazdách v autoškole nemôžu od teba čakať aby si vedela perfektne šoférovať. To sa skôr učíš celý život.

A už keď hovoríme o tých trapasoch, tak pridám aj svoj :D Išiel som zo školy domov na aute (už som mal vodičák), a keď som spolužiakovi zastavoval na autobusovej zástavke, (našťastie na okraji mesta a nie niekde v centre :D), tak som poriadne nedobrzdil a kolesom som vybehol na ostrý obrubník a zrazu počujem: "Bum pffffffffffff". Tak super, preseknutá pneumatika :D

Jediné šťastie, že som to mal pár metrov od pneuservisu kde otec pracuje takže som tam rovno zašiel :D

Prikladám foto (snáď zobrazí ten odkaz): docs.buri.sk :D A sa mi začal smiať.

Síce mi vtedy nebolo všetko jedno, ale teraz to beriem skôr ako poučenie a treba sa z chýb učiť :)

0vecka

jj ja som narobil trapasy ale nie za volantom. Sa mi stalo len raz ze som si nefsimol murik a trosku som ohol SPZ inak zatial bez nehody a bez mrtvol.

laurora

Ovecka, ty si tu neskutocne velka frajerka a viem si zivo predstavit kolko trapasov si uz porobila v zivote ty a co? Stava sa aj to. Neviem kto ma po 15 jazdach, ktorych je v podstate malo, jazdit bezchybne. Je som na zaciatku velmi vela banalnych chyb robila a naucila som sa :o)

0vecka

2 lilyiankaa jja koze to sa moze stat aj za idealnych podmienok ale vies vecsi trapas si neviem predstavit. Akurat tak mozno na prechode zrazit chodcov co sa stalo jednemu znamemu :)

lilyiankaa

Ovecka, nuž vieš, ako som písala, pršalo, vtedy sa ti všetko leskne a ďalšia vec čiary takmer neviditeľné, resp. totálne zošúchané, ale tak veľmi jej dohovárali za to, ale nakoniec vidíš, dali jej to .... ale myslím, že dievča nejazdí na aute ..

lilyiankaa

Ahoj vodička123,
v prvom rade aj keď asi bezúspešne ti poviem, aby si nestresovala, neboj, aj keď si nespravila na 1x vodičák, nevadí, nenechaj sa vystresovať ešte viac a nemysli na to, aký policajt tam zase bude .. napr. ja som mala super policajta, moja skúška resp. jazda v autoškole trvala asi 5 minút, aj to som asi prehnala, pršalo a aj som zle zatočila v kruháči, tým myslím, že policajt povedal doľava a ja som išla rovno .... samozrejem som mu hneď vysvetlila, prečo som tak učinila (čiže, že cestu nepoznám a kruháč tam bol urobený nový, tak som myslela, že ma che nachytať) zobral to úplne v pohode ..... žiadne cúvanie, žiadne kužele, nič som na skúške nerobila .. a po mne išla kamoška, a ta bola riadne v strese a aj napriek tomu, že v odbočovacom pruhu sa dostala do protismeru, aj ona nakoniec urobila ..takže hlavu hore, a uvidíš, že to zmákneš .. ja už jazdím 5 rokov v kuse a veľmi rada šoférujem ...

Kika_01

Ahoj :)
V prvom rade Ťa poteším, že nie si sama kto nespravil vodičák na prvýkrát a ani taká čo sa bojí.
Ja už síce vodičák mám, jazdím 4 roky, ale tiež som sa bála a na skúške sa mi otrasne triasli nohy a aj ruky.
Policajta musíš brať takého aký je, vlastne on je tam nato, aby Ťa zbytočne navádzal na chyby. Povedz si, že je to len spolujazdec a je Ti to jedno. :-)
Ja som spravila testy na 100%, cvičisko čo bol u mňa zázrak, lebo niekedy som nevedela ani to čo robím a na ktorú stranu pôjde auto, hlavne pri cúvaní. Na jazde v meste o.k., ale zabudla som si dať pás, takže som letela kvôli tomu. :((( Viem, moja blbosť, ale bolo.
Ak chceš ísť na vodičák odporúčam Ti skôr zimu. Pozri, ak sa máš naučiť šmýkať sa a jazdiť v zime nauč sa s inštruktorom a ak máš buchnúť auto, nak je to auto autoškoly a nie Tvoje. :-)

béčko

Ahoj, no ja som robil skúšky na skupinu B pred cca rokom a pol a bolo to po prvý krát. To, že či ťa navodia na chytáky alebo nie, strašne záleží od konkrétneho policajta, čo ťa má na jazde. Ja som napr. mal policajta, ktorý síce frflal po ceste, dokonca môjmu "spolužiakovi" zdochol motor (raz-dvakrát je to ešte fajn) ale dalo sa to. Ale ja som nemal jazdu na skúške viac ako 5 minút. Len som prešiel mestom. A ak sa mám priznať, tak parkovanie je moja veľmi zlá stránka. Na kuželoch super ale v realite som zaparkoval akurát tak, aby som mal v strede auta čiaru. :D A aj tak som prešiel.

Tým ti chcem povedať že hrozne záleží od policajta, ktorého dostaneš. Niektorý si vyberie dlhé jazdy a poriadne ťa preskúša aj s chytákmi a iný ťa len prevedie mestom a keď vidí že "vieš jazdiť" tak ťa nechá prejsť.

A to že si nespravila? Určite to nie je trápne. To je v pohode. Skôr by som sa cítil trápne na mieste tej namalovanej paničky (u mňa na testoch) čo už 3x vyletela na testoch z teórie a ešte sa čudovala a rozčuľovala že sú tam banda idiotov keď ju nenechajú prejsť aj posledný krát :D

Môžem ti poradiť? Ak budeš na skúškach, tak ak sa dá, choď čo najviac posledná do mesta. Ono keď sa blíži k obedu už sa všetko hýbe rýchlejšie a aj oni chcú ísť na obed a aj to chcú už mať rýchlo za sebou :D (moja skúsenosť)

Ja plánujem ešte si asi spraviť vodičák na A1/A2 takže dúfam že mi to výjde.