Je to podla vás zdravá večera?

mkmk

Centik,netreba zabudat na to, ze k zdravemu telu patri aj zdrave myslenie a optimizmus.A dobre jedlo jednoznacne zlepsuje naladu. Makas na sebe,zjavne uz aj vidis vysledky. Ak budes dodrziavat aktivny zivotny styl, nevidim problem v tom, aby si si dala cestoviny kedykolvek budes chciet. Ja by som sa na tvojom mieste vykaslal na tabulky a jedol tak, ako mi chuti. Ak vidis, ze ti nejake jedlo nerobi dobre - naduvanie,bolesti brucha,... tak ho vynechaj, ale inak sa nemas kvoli comu obmedzovat.Zivot si treba vychutnat a k tomu patri aj chutne jedlo.

odpovedam

Sama za seba ti viem povedat, ze ja salamy, parky, slaniny atd. nejem. Ale obcas si dam nieco menej zdrave - zmrzku, kolacik, slahacku. Ved si vezmi, ze to ma len zopar gramov, nieco z toho telo spotrebuje, vyluci a minimum ulozi. Cize to ani nebude badatelne. Horsie by bolo, kebyze jes sladke dennodenne, roky rokuce. To by uz bolo vidno riadne. Hlavne bud psychicky v poho a netyraj sa kvoli jedlo. Tes sa, ze jes zdravo, ze sportujes. Rob to vsetko pre radost ;-)

Mne kolise vaha za den aj 2 kg a je mi to jedno, je to prirodzene, ze telo ma sovje fyziologicke potreby a postupy... som rada, ze som zdrava a fit ;-). Vypust z hlavy starosti.

centík

poviem priklád, napriklad denne urobim 150-200 dvihačiek na brucho, aby bolo pekné, vypracovane, rovne..a tym že si budem davať všetko asi take nebude nie?

odpovedam

ouii to pekne napisal/a :-)

V podstate nemam co dodat. Centik, prisposob si stravu svojim potrebam, napr. ja tiez nepocuvam vsetko od svojho trenera, on do mna stale huci, ze jem malo sacharidov, ale ja viac proste nezvladam. Takisto tebe vyhovuje nieco ine. Cestoviny nie su zle, su to pomale sacharidy, energia sa uvolnuje postupne. Prudkemu zvyseniu cukru v krvi zabranuju bielkoviny, pretoze je dobre k sacharidom dat si bielkoviny - ty si das trebars cottage. Cize vsetko ok :-)

To maso som ti navrhla preto, aby si bola dlhsie syta. Nemusis mat dve vecere, ak nechces. Proste si len k tym cestovinam daj aj masko. Lekvar by som uz na vecer ale nejedla. Kazdopadne ak si obcas ten lekvar vecer das, nic sa nestane, neboj.

centík

dakujem ti za tvoju zddlllllhavu odpoved:)..... no takže budem si dávať aj z toho, aj z toho:) mam ešte jednu otazku, to všetci ľudia kotrí športuju a vidno to na nich jedia len zdravo, či aj oni jednia veci typu parky, salamy, sem tam aj rezeň? ja chcem len to, aby bolo vidieť moju namahu v športe na mojom tele.. a adekvatne prisposobiť stravu ...

ouii..

a tym "nastriedacku" si prave metabolizmus skor nastartujes, ked si telo zvykne, ze ma dostatok pohybu, normalny kaloricky prijem a tiez obsiahnute vsetky zivny + ked mysel vie, ze jej nic nie je zakazane a moze si dopriat vsetko (s mierou, ale vsetko), skor sa vyhnes spomaleniu metabolizmu. fakt, idealne je nedodrbat si stravovanie dietami, len si ho trochu prisposobit, aby bolo vyvazenejsie.

ouii..

vies co centik, ja by som ti bud odporucala davat si vsetky tie "nezdravsie" lahody doobeda, ale pokial po nich velmi bazis, nedaj si vela,skusaj dbat na kvalitnejsie zlozenie (tj parky s vysokym obsahom masa, dzem s vysokym podielom ovocia a prip. nizsim obsahom cukru, kvalitny celozrnny chlieb, ale sem tam ta ani ta najbelsia vata nezabije).

tieto reci o tom, ze to nie je zdrave nepocuvaj, zdrave to je, len pokial to prezenies s porciou, budu mat sacharidy skor tendeciu ukladat sa vo forme tukov. na druhu stranu, vzdy je lepsie si dat mensiu porciu cestovin, ako si nedopriat sacharidy a nic, co mame radi a potom skoncit pri bulimii. Prave dietami a zakazovanim sa zacina prejeanie a v horsom pripade aj poruchy prijmu potravy. Treba s rozumom, aj si kusok odopriet, ale aj si dopriat a nebyt prilis striktny a prilis pozerat na modne trendy v stravovani.

centík

ty kokso.. tak to som si nemyslela, človek chce začať zdravo žiť a toto sa dozvie:D... a ked to budem robiť tak, na striedačku? raz dottage s cestovinami, potom bez, potom zase parky, a potom zase chlieb s lekvarom a mliekom? nebude to žiaden jojo efekt ked budem jesť zdravo a na druhy den bum lekvar a chlieb?

odpovedam

Centik, skus si dat nejake maso na veceru, zasyti ta na dlhsie. Ja preto mavam dve vecere. Ty by si si mohla dat najprv ten cottage so zeleninou a este povedzme ryby alebo kuracie so zeleninou... hm? Akoze tie cestoviny nie su strasne, nic sa ti nestane, len ide o tie sacharidy. Pripadne si ich nedavaj vela, ja prilohy velmi obmedzujem. Mam iba take detske porcie. Susterdim sa hlavne na to, aby som mala dost zeleniny...

doubledog

tak tie parky, to je vcelku otazne.
ak su kvalitne a si typ, co dobre travi taketo veci, tak su mozno aj lepsie nez nejaky cottage s cestovinami.