Nadmerné potenie žien v prechode

Príspevok v téme: Nadmerné potenie žien v prechode
adkus

Ahojte, mojej mamke už asi začína klimaktérium (47r) a v poslednej dobe ju trápi nadmerné potenie na celom tele. Stačí, že sa prejde do obchodu 500 metrov a je komplet mokrá od hlavy po päty. Potí sa na hlave, v podpazuší, medzi prsiami, na bruchu, na nohách... Až tak, že je premočená do nitky. Veľmi ju to trápi a ja by som jej rada nejako pomohla. Čo by ste jej poradili? Už som jej kúpila nejaké čaje z lekárne a tiež som jej kúpila Driclor, ale to nezaberá. Nosí čisto bavlnené tmavé oblečenie,na ktorom je to prepotené a mokré menej vidieť. PROSÍM PORAĎTE.

RNG

Je joga specificky navrhnuta na prechod.
Ale ovela pohpodlnejsie je upravit si prirodne hormony branim zhruba 200 mg diosgeninu, nachadza sa v divokom jame. Pozor, neklupujte produkty, ktore presne neurcuju mnozstvo Diosgeninu, lebo to je prave ta ucinna latka, co problemy s menstruaciou, prechodom, PSM a podobne obvykle vyriesi.
Moja zena presla cez podobne(a ja s nou, zialbohu, stale zima/teplo, raz otvarala okno, aj ked bola vonku zima -20 stupnov, raz sa triasla pod dekami a to sa opakovalo casto aj v polhodinovycyh intervaloch!!!)
Na stastie yam to vyriesil, brala produkt zo swansonvitamins.com ktory je standardizovany na 10% diosgeninu, tj v jednej kapsuli je asi 40 mg diosgeninu a take brala okolo 5 kapsul denne, niekedy mozno aj viac.

JZS

Joga nikdy nie je len cvicenie! Je to nabozenstvo."5 Tibeťanov" nie je zase Joga, ale opat ine nabozenstvo, aj ked zahrna v sebe cviky. To, co sa mame deje je normalna hormonalna reakcia organizmu v prechode, s individualnou intenzitou prejavu. Mama by mala zajst ku gynekologovi a k endokrinologiovi, ktory jej moze urobit hormonalnu rovnovahu odberom krvi, resp. treba zvazit jej celkove zdravie, resp. choroby ake ma.Ak jej gynekolog odporuci nejake lieky - nemusi ich za kazdu cenu brat, nakolko maju aj sekundarne ucinky - teda nech zvazi, ci ich brat, ci nie. Existuju aj nejake prostriedky v lekarni, hliva ustricova, ginko a pod., ale opat je to indivdualne, ako mama zareaguje na to. To su tzv. podporne porostriedky na posilenenie organizmu, no tiez mozu len mierne zabrat. Mne pomohla 20 dnova dovolenka toto leto pri Jadranskom mori, kde som mala bohatu stravu na zeleninu..., pokoj, radost a mileho manzela:), ale hlavne som denne plavala. A hoci mam uz o 7 r. viac, ako tvoja mama a zacala som cca 3 mesiace mat rovnake problemy, aktivny oddych, pokoj, nestresove dni a zname specialne ucinky Jadranskeho mora na zenske problemy mi neuveritelne pomohli.Napadlo ma, ze ak by mama nemohla ist k tomuto moru, nech skusi zaviest spravnu zivotospravu, nech zacne postupne normalne cvicit (aj keby s tym zacala 1. krat v zivote, nie je neskoro), nech eliminuje stres a starosti, nech si urobi aj radostne chvile niekde na dovolenke na horach...na vychadzke a pod., nech sa snazi teda aj oddychovat a posilnovat imunitu prirodzenym sposobom - aj stravou, nech vynecha vela tukov a sladkeho a je striedmo. Kym eliminuje tieto extremne prejavy, nech si kupi specialne spodne pradlo, ktore saje pot, ale nebude pocitovat na tele chlad potu. Je sice drahe, ale stoji zato a kupi ho v kvalitnych sportovych predajniach. No a nech to skusi aj pretrpiet s trpezlivostou. Pomoz jej, ako mozes, nech toho nema vela, bud k nej mila a pozitivna, prejavuj jej lasku, nech je spojokna :). Ahoj.
P.S. PC nejak pomaly reaguje, snad to neodosle 2x.

GoFruit

Moja dobra znama zacala cvicit daky typ jogy ked preala do prechodu a zlepsili sa jej problemy. Len neviem co za jogu to bolo. Ci 5 tibetania ci ina? Hm