Nechcem, nevládzem už žiť

Príspevok v téme: Nechcem, nevládzem už žiť
dead

Ja už nevládzem a nechcem žiť. A na úplné dno depresii ma dostala úplná k*k*tina, prepáčte za výraz, že to tak musím napísať a tou je menzes spolu s mojou rodinou... pre niektorých členov som asi menej - cenná v tomto období alebo čo ja neviem.. nechutí sa mi už žiť , nevládzem takto ďalej žiť, chcem zomrieť.. idem na WC a všade okolo mňa krv, už sa nato nemôžem ďalej pozerať.. šťastné ženy , čo majú m. len napríklad 2 dni.
toto je 2. deň menzesu a ja už som v koncoch, okrem toho mám aj chrípku, nevládzem sa ani pohnúť, ešte ráno som bola celkom pozitívne naladená, že to budem vnímať ako dar , ale takáto chlopotina sa tak vnímať nedá.. som ešte veľmi mladá, prakticky malá. ale už sa mi žiť nechutí. mimo menzesu mám úplne skvelý život, ale ja sa nechcem taakto trápiť, postupne mi bude chodiť každý mesiac aj keď teraz ešte nechodí pravidelne, ale nechcem sa takto trápiť, takto trpieť, chcem zomrieť. Radšej sa zabijem, aj keď je to len "pár dní" v mesiaci, nechcem s tým žiť , proste nie!

dead

Naozaj velmi pekne dakujem vsetkym za podporu, dnes mi skoncil a slubujem, ze nabuduce to nebudem uz brat tak tragicky.:)

phoe

Neber to tak tragicky, to s tebou len mávajú hormóny, preto tá depka v prvých dňoch. Bolesti sa dajú potlačiť tabletkami a tie prvé dni ked najviac krvacas si zvykni nic extra nerobiť, len to čo musíš, pripadne sa vypytaj zo školy na jeden deň. Ale ked sa hybes, tak to skôr odide. Preto aj v noci po tých troch dňoch už nekrvacas. Aj kým sedis tak obyčajne to až tak netecie. Si už žena , no :D

Youngirl

keď som mala denný režim cvičenia tak som krvácala 11 dní. Pretože som cvičila každý deň jednu hodinu. Bolo to trocha nepríjemne ale snažila som schudnúť a nechcela som vynechať ani jeden deň :) trvalo mi to fakt až 11 dní :D .. hruza potom som už radšej počas menštruacie necvičila :)

Youngirl

Ja neviem či som sama ale ja sa teším keď mám dostať menzes pretože si vždy kupujem nejaké nové tampony alebo vložky a neviem sa dočkať kým ich vyskúšam že aké sú :) keď mám bolesty dám si PANADOL rapid mne to vždy zaberie. Na silné krvácanie alebo počas spánku používam alway night su také veˇké že ti to celu noc vydrží bez pretečenia aj počas prvých dní. Moje doporučenie je always platinum cítim sa vnich úplne úžasne pre také mlade diavča to bude najprv hrozne nechutné a potom sa to zlepší ja mám 15 :) a dostala som to v 11 rokoch :)

dead

jeee, dakujem vam vsetkym pekne :)

mam 13

a co znamena, ked celu noc nekrvacam, ani doobeda ale teraz uz ano? tak trosku? mohla som si to sposobit behanim? bola som cvicit, uz to neberiem tragicky, naozaj som mala taku podrazdenu psychiku alebo co, ale uz mi je kazdopadne lepsie, je to 4. den, moze to znamenat, ze uz konci? :)

Fleur-de-lis

dead, prebieha v tvojom tele aj veľa hormonálnych zmien. To je vždy obdobie, kedy sa cítime ako keby ovládané emóciami. Často nechuť, stiesnenosť, všetko vidíme negatívne, chce sa nám plakať, sme nervózne... O pár dní nevieme pochopiť, prečo sme sa tak cítili. ;)
Ženské telo je zázračne a krásne stvorené. Už len predstava, že v ňom rastie nový život... Veď tým sa nám dostalo takej cti :)
Skús sa na to pozrieť z tých všetkých pozitívnych stránok.
Keď sa zameriaš na to, čo sa ti nepáči alebo čo je ťažké, tak sa samozrejme len zdeprimuješ. Ak nevieš nájsť nič pozitívne tak nie je chyba v menzese ale v tvojom postoji k sebe a zmýšľaní...
A negatívne emócie, čo sprevádzajú menzes sa dajú zmierniť správnou životosprávou. Sú k tomu aj knihy. Mne osobne sa zdala dobrá Plodnosť, cykly a výživa od M.M. Shannon.

Neboj, to krvácanie nie je také hrozné, veď my ženy sme silné, všetko zvládneme :) A ak budeš mať bolesti, dnes si s tým už poradia aj lieky, odporúča sa aj šport aby sa zahriali svaly.

A menejcenná v tomto období určite nie si! To povie len niekto kto si neváži život. A takého treba ľutovať a nie si brať osobne.

carolina

dead, skús prijať menštruáciu ako niečo, čo jednoducho k dospievajúcemu dievčaťu a potom k žene patrí. Nebojuj s tým, akceptuj to. Prečítaj si niečo o menštruačnom cykle, čo vlastne menštruácia znamená a uvidíš, ako dômyselne je ženské telo navrhnuté, hlavne ak všetko funguje tak, ako má.

Niekde som počula, že je dôležité, ako sa dievča postaví k menštruácii v jej začiatkoch. Ak ju bude brať ako nutné zlo, obtiaž, tak takéto myslenie ju bude sprevádzať, ak svoj postoj nezmení. Iné dievčatá sa už menštruácie nemôžu dočkať, berú ju ako znamenie, že sa stávajú dospelou a cítia sa ňou "poctené". .

Moja osobná skúsenosť je tiež negatívna, a to nie až tak kvôli krvi, ale kvôli bolestiam. Celú mladosť som prežila v strachu pred prvým dňom menštruácie, kedy boli kŕče najhoršie a nevedela som, kam sa mám podieť od bolesti - hlavne keď bolo treba fungovať v škole, či cestovať a pod. Tým každomesačným strachom pred menštruáciou som si tie bolesti mám pocit ešte zhoršovala. Po dlhých rokoch som menštruáciu prijala, aj tú bolesť, ktorá ju sprevádza, prestala som si kvôli nej dopredu robiť starosti a bolesti sa časom zmiernili. Mrzí ma, že som si to mohla uľahčiť už skôr, keby som zmenila trošku myslenie, že som sa nemusela toľko trápiť na strednej a celú vysokú školu.

Menštruácia je pre teba nová vec, si zaskočená, znechutená, ale nič s tým nenarobíš, takto to má každá žena. Skús sa na to pozerať trošku pozitívne a z nadhľadu, sama si tým len pomôžeš. A buď rada, že máme záchody, vložky, sprchy, veď bez nich by to bolo asi o dosť horšie.

PS: tie reklamy o vysmiatych tancujúcich dievčatách počas ich dní neber doslovne, tiež mám na to svoj názor :)

dead

ja viem , ale ja by som to tiež chcela vnímať tak, že pár kvapiek krvi ale ja som už úplne na dne, jedného dňa mi z toho možno úplne prepne

jedulka

ale jdi, pro pár kapek krve? to si děláš srandu , né? Koneckonců,počkej si až budeš dospělá a pak si nech vybrakovat spodek a budeš mít po krvácení, to za to stojí ne?