Viera a problémy s ňou

Príspevok v téme: Viera a problémy s ňou
viera88

ahojte, zaujimalo by ma z pohladu veriacich ludi, preco si zacinaju vztahy s neveriacimi ked po case povedia ze to je problem, aky ma vlastne vyznam nechat si zasahovat nabozenstvo do svojho stastia ? ano ide aj o sex, kazdy clovek ho potrebuje pokial je normalny, ale nielen o to, nie je viera aj o respektovani ostatnych ? pride mi to strasne sobecke take tie reci ale doma musime povedat ze mas aspon sviatosti spravene aby sa si rodicom viac zapacil(a), neveriaci clovek ked privedie veriaceho partnera domov vobec taketo veci neriesia a neodsudzuju vieru, o com potom ta viera je ? veriaci ludia akoze s opovrhnutim akceptuju nevercov ? aj co sa tyka toho sexu po svadbe, nie je to egoisticke proste ja som rozhodol alebo rozhodla ze az po svadbe tak to tak proste bude, o tomto je viera ? mat nazor milujuceho cloveka u prdele ? vdaka za vase nazory

chretien

ako veriaca nemôžem odsudzovať neveriacich, pretože sú to moji bratia a sestry, akceptujem a rešpektujem ich. Viera je dar a ja si nemôžem myslieť, že ako veriaca som lepšia ako neveriaci, takže žiadne opovrhovanie - aspoň nie z mojej strany.

áno, môžu vznikať problémy, ak chcú uzavrieť manželstvo veriaci a neveriaci. Veriaci, ktorý čaká so sexom až do svadby tak nerobí z egoizmu, alebo aby trápil druhú stranu, ale preto, že verí božiemu slovu o posvätnosti pohlavného aktu, ktorý Boh určil len do manželstva. Stále platí božie prikázanie: nezosmilníš, toto prikázanie si nevymyslel žiadny pápež ani svätý, je priamo od Boha. Ak sa teda dvaja nezhodnú v tejto veci, bolo by asi lepšie, aby sa rozišli. Pretože by tiež nebolo správne, aby neveriaca stránka nútila tú veriacu k niečomu, čo je proti jej svedomiu.

tlsty joe

ked som bol veriaci, tak som dufal, ze partnerka bude veriaca, ale vsetky boli skarede a tak som sa stal neveriacim a mozem si teraz vyberat a nemysliet na nejake dogmy Augustina, ktory si ho toto a potom mal vycitky svedomia. alebo ako Frantisek z Assissi, ktory sa hadzal do trnia...blazni.

jajejo

Ked niekto veri tak silne, ze si necha tym zasahovat do zivota, je to jeho charakteristika, ktoru asi nezmeni. Dava tym zaroven aj na vedomie, ako rozmysla, preto ak ti to nevyhovuje, tak zmen partnerku, lebo sa budes iba trapit aj v inych veciach.

Čarodejka

Pápež František to povedal dobre www.topky.sk

Áno vždy to tak bude - ak nie je človek veriaci a nie je zástancom nejakej tej viery tak ho budú vždy veriaci ľudia odsudzovať.

Opačne predsudky nie sú a je to úbohé ak sa toto deje práve u tých, ktorí vzhliadajú k...

Celkom ťa chápem ale asi s tým nič nenarobíš...bohužiaľ takto to funguje už tisícky rokov.