Byť hrdá alebo bojovať?

jedulka

... buď především sama sebou.Od toho máš mozek,abys si uměla poradit s případnými "problémy".Říká se, že my ženy jsme mazané jak lišky, já říkám, ani nevíte jak ! :-)))

phoe

Neviem, ked dá žena najavo, že ma záujem, tak je to podkladanie sa a ponižovanie ? Ako teda majú vznikat vzťahy, ked sa žena stále ma tváriť že jej na nom až tak nezáleží, aby nestratil záujem?

odpovedam

doubledog, dost odvazne tvrdenia na to, ze nepoznas vsetky zeny sveta. to akoby som povedala, ze vsetci muzi su svine...

doubledog

toto nema nic spolocne so zenskou hrdostou.

tu ide o zakladne nepochopenie potrieb toho druheho, tj chybajuca empatia a prilisny egocentrizmus, tak typicky pre zeny.

ak zena tlaci na pilu, podklada sa muzovi, robi, co on povie, nerobi to kvoli muzovi.
ved drviva vacsina muzov to nema rado otravuje ich to a smeju sa z toho.

zeny to robia kvoli SEBE, robia to zo zistnych dovodov, vzdy cakaju odmenu pre seba.
to, ze odmena vacsinou nepride, je dosledkom toho, ze taketo zeny muzom vobec nerozumeju, su prilis uzavrete vo svojom svete.

kafe

No neviem.. ty si vo vojne, že potrebuješ bojovať za niečo? Ani hrdá ťava neni to pravé orechové, chlap bude dobíjať iba ženu, ktorá za to stojí a ak ťa nepozná a nevie čo v tebe je (alebo možno za to nestojíš:), prečo by ťa mal dobíjať?

Vzťah je podľa mňa o dávaní a o braní. Dám partnerovi najavo, že ho chcem, záleží mi na ňom a rada pre neho niečo urobím. Ak podobne zmýšľa i druhá strana - tam nemáš ani prečo rozmýšľať či sa ideš hrať na hrdú ťavu alebo biť za lásku. Proste si sama sebou a nerobí ti problém urobiť pre priateľa VEĽA, lebo to robí radosť tebe. A on tak isto robí veľa pre teba. Rovnováha. Akýkoľvek extrém, keď iba prijímam alebo iba dávam je o ničon a skôr či neskôr vzťah pochová. Ale je možné, že určitým typom ľudí práve takýto extrém vyhovuje, lebo sú slabí, boja sa samoty a normálneho vyváženého vzťahu nie su schopní. Tak majú iba to, na čo dozreli. Možno sú v ňom aj svojím spôsobom šťastní.
Inak, podľa mňa, chlap musí dobíjať iba takú babu, ktorá ho fakt nechce a nehrá to. Jednoducho nemá o neho záujem. A to je niečo čo sa nedá zahrať. Chlapom, ktorým sa ženy "podkladajú" sa ten skutočný nezáujem páči a pokiaľ neprejdú do extrému, že už obťažujú, tak sa o dotyčnú babu snažia dlhšie a možno svojou vytrvalosťou (a inými kvalitami) si ju naklonia.
Tá hrdosť je inými slovami povedané - nezávislosť a samostatnosť - mám svoj vlastný život/aktivity/priateľov a súčasťou toho života je aj partner. Ale ak partner odíde, nezrútim sa, žijem plnohodnotný život aj naďalej. To chce ale silného, zrelého človeka.

Takže ak použijem tvoje slová, vo vzťahu má dievča aj bojovať, aj byť hrdá.

beacon

hrde nie ale ciste a trocha ako pocasie aby caetko v nej boli aj horucw slnko chladna zima potom flwgmaticka jesen a ocarujuca jar.raz taka potom taka a potom upne zass ina aby vzdy mal muz v nej nieco nove objavovat proate vzrusujuca nie ziaden stwreotyp lebo to zabija.

Sonjaa

Ešte by som dodala svoj názor ale aj postreh zo života:

"vnucovať sa niekomu, kto vyjadril nezáujem, nemá zmysel. A ponižuje človeka, ktorý sa snaží tomu druhému votrieť, nadbiehať. A v konečnom dôsledku nič nerieši, a neprináša .... iba to poníženie, ktoré si nikto snáď nežela..."

Ženy (ale aj muži) by sa mali naučiť aj sami so sebou a prehnane sa nenalepiť a nenatlačiť na partnera... A urobiť si z neho "celý svet" - bez ktorého už nemôžu existovať.
Dnes žijeme veľmi náročnú, neistú dobu - to sa odzrkadľuje aj na vzťahoch. Nikto si nemôže povedať, že má svojho partnera "na veky, vekov ámen ..."
Ak si to ľudia takto postavia v hlave, tak budú k sebe lepší, milší a možno ... paradoxne ... to zlepší ich vzájomné vzťahy a spolužitie..