Co robit s PCO?

Príspevok v téme: Co robit s PCO?
simca2121

Užívala som 3 roky antikoncepciu a keď som ju vysadila menštruácia mi chodila raz za dva/tri mesiace. Nezdalo sa mi to tak som zašla k lekárovi. Pred pol rokom mi oznámil že mám syndróm polycystických vaječníkov (PCO). Nič viac mi k tomu nepovedal len že nedochádza k ovulácií. Treba to nejakým spôsobom liečiť? S priateľom zatiaľ dieťatko neplánujeme ale žijem zo zlým pocitom že čo ak už neotehotniem keď to nezačnem liečiť hneď teraz? Tak preto chcem vedieť či tento syndróm treba začať liečiť hneď, alebo stačí len vtedy keď budeme chcieť bábo.
Stále to mam v hlave. Mám z toho taký pocit ako keby som mala ,,chrípku,, a neliečim ju.

pandorica

Ak nedochádza k ovulácii, tak ani nemôžeš ostať tehotná.Začni to riešiť radšej hneď a keď ti ten doktor viac nevysvetlil, nájdi si iného.Veď musíš presne vedieť o čo ide, jedná sa o teba a tvoju možnosť počatia, to nie je hra o fazuľky.

zuzka78

Ahoj ja mam presne tento isty problem. Brala som antikoncepciu 11 rokov, potom som ju vysadila a menzes mi vobec nechodil. Lekarka mi nasadila liecbu duphastonom, ktory uzvivam uz asi 4 rok. Zistila mi ze mam cysty vo vajecnokoch, PCO syndrom. Snazime sa s priatelom o babätko uz rok ale zatial nic. Od aprila mi nasadila Clostilbegyt a cakame co bude dalej. Chce ma poslat na prefuknutie vajecnikov. Ja by som na tvojom mieste necakala a snazila sa to v predstihu riesit, liecit. Moj prvy lekar sa na mna vykaslal a len ma dopoval antikoncepciou a ked som sa ho opytala, ze ked budem chciet mat raz babätko ci by sme neskusili nejaku inu liecbu, lebo ja som totiz to bez antikoncecie nemala vobec menstruaciu, tak mi povedal ze to budeme riesit potom ked budem chciet babo. Takze asi tak. Neobvinujem ho ale aj jemu sa mozem podakovat za to ake problemy mam teraz. Neviem sice kolko mas rokov ale aj tak si myslim aby si to nenechala tak. A zle myslienky daj z hlavy prec. Nie je nic horsie ako stale na to mysliet. Drz sa.