Chudnutie sa zastavilo

Príspevok v téme: Chudnutie sa zastavilo
Monča97

Ahojte potrebujem poradiť. Za 3mesiace som schudla 6kg prestala som jesť nezdravo a chodila korčulovať. Dnes jem 3x denne raňajky celozrnne pečivo a šunkova salama,obed nejaky ten šalatik alebo kuracie meso alebo cestoviny ale všade zelenina a večera zeleninku. Začala som behavať a skákať cez švihadlo 5-6x tyždenne ale ani gram dole skor o pár viac. Čo sa deje?

style78

Na toto existuje jednoduchy priklad.
Mas auto, ktore prejde 100km na 7 l benzinu, len vy to baby stale chcete zvladnut s troma litrami :)sa to neda, ostanete stat v strede cesty a podobne to funguje aj s chudnutim. Telo potrebuje rovnovahu. existuje nejake minimum energie, ktore potrebujes prijat aby fungovali organy, mozog (tzv.bazalny metabolizmus)u zien je priemer cca 1300 kcal/den no a plus prijem energie na pokrytie vsetkych aktivit, ktore cez den vykonavas, mozno sa dostaneme na 2000 kcal/den, podla toho co pises nedodas energiu ani na to minimum, takze telo spusta regulacne mechanizmy a zacina chranit vsetky svoje zdroje energie, predovsetkym tuk. Cim viac budes sportovat a cim menej budes jest, tym skor pride na rad tvrdenie "boha priberam aj z vody" :)

matus
www.dokonalyplan.eu

Monča97

Ďakujem. no dosť som sa zlakla. najprv som jedla normalne len vysadila sladke,slane a tak a korčule a išlo tych 6kg a teraz som prešla len na zeleninku zmenila na beh a plus švihadlo lebo som nabrala kilo ale kilo zmizlo a teraz buď sa to nehybe alebo ide o tych 200g viac tak že čo sa deje či robím niečo zle

lautida

Super ze si schudla gratulujem.To ze sa ti zda ze ti vaha stupa si nevsimaj buduje sa ti svalova hmota ktora je tazsia ako tuk.Tak pokracuj s cvicenim a zdravou stravou dalej.