Svrbí ma pokozka a vypadávaju mi vlasy- zeby po henne?

Príspevok v téme: Svrbí ma pokozka a vypadávaju mi vlasy- zeby po henne?
DANICAA

Ahojte,

moj problém je ten, že už asi dva týzdne ma vsetko svrbi a teraz mi navyse aj zacali vypadávat vlasy...vzdy som ich mala pevné husté,zdrave..ziaden problem...už asi sedem rokov si ich aj farbím (nie trvácne ale zmývatelne farby)...mohlo to sposobit pouzitie henny? zhruba od vtedy mam problémy...vlasy sa lámu su slabé, vypadávaju a svrbí ma pokozka hlavy ..a aj tela...alebo je to niečo iné? poradte prosím ...dakujem

DANICAA

No dakujem super...len ja si neviem predstaviť byť rok bez farbenia...no mám síce 26 rokov ale ja už mám od 20-tky šediny..preto som si aj farbila :(

onyx

ja som mala podobnú reakciu po henne, to bola dosť šoková terapia pre mňa. U mňa je však problém komplexnejší, ale ako v prvom príspevku - zisti, čo vnútri za problém, často nedostatok vitamínov, neskôršie prejavená alergia a pod.

Načo farbiť ? Ak nemáš vlasy šedivé, tak netreba, určite nie je tvoja pôvodná farba zlá. Vlasy máš teraz oslabené a ešte dlho budeš mať, takže pridávaním ďalšej neprirodzenej váhy si len priťažíš. Možno si mala nekvalitnú hennu, existuje len jedna kvalitná a tá je v pôvodnej farbe, s odleskom do červena... ja som mala objednanú čokoládovo-hnedú. Bola dokonca Bio. Nikdy viac :-))

Je veľa alternatív na prirodzené farbenie aj farby bio, v ČR úplne bežné. Ale v prvom rade si tvoje vlasy /a hlavne pokožka hlavy, tvoja krv, imunita a pod./ musia oddýchnuť.
Prestávka min. rok, nepodceňuj to, svrbenie a padanie vlasov je len sťažovanie si tvojho tela, že nie je v plnej funkcii.

DANICAA

Ďakujem...to svrbenie tela v podstate mávam často, už aj pred tou hennou som to mávala..ono to potom vždy nejako prejde alebo na to zabudnem...to je už ale dalsia vec co ma trápi, to som si chcela dat spravit preventívku,nech mi aj krv vysetria...dúfam že to nie nič vážne...
a čo sa týka vlasov ? sa čudujem, ozaj by to mohlo byť po henne? lebo ked čítam recenzie,každý vychvaľuje hennu a nenašla som nikoho čo by povedal že mu to zničilo vlasy...len ako ich dať teraz do povodného stavu?aby sa zregenerovali? ale asi návšteva kožného mi neuškodí že? ja som hrozná..mala som dobré vlasy a furt som nespokojna :(...inak aj ja som pred hennou dávala bezamoniakové farby od Loreal..a bola som spokojna..teraz už ale surne potrebujem farbiť vlasy, lebo henna vôbec nezafarbila( resp.skor iba znicila )moje vlasy...ak na to teraz capnem tu Lorealku na kt. som zvyknutá ,bojím sa ze mi na hlave už nič neostane :( čo mám robiť? som zufala :(((

eur

Ja som trpela rovnakými problémami. Svrbenie po celom tele a výdatné padanie vlasov .... . Dlho som pátrala po príčine. Napokon mi pomohla imunologička, zmena stravovania a používanie správnej kozmetiky. Upozorňujem, že chodím ku kaderníčke a doposiaľ si dávam farbiť hlavu ale zmenila som značku za bezamoniakovú (v mojom prípade Inoa).
Imunologička zistila zníženú imunitu... Zenaro mi pomohlo od svrbenia, zvýšenie podielu zeleniny a ovocia v strave a zbavenie sa dlho pretrvávajúceho stresu mi zastavili vypadávanie vlasov. Zmena značky farby mi prospela - neštípe ma pokožka na hlave počas farbenia a neostáva vysušená (tvorba lupín).
Kým som na toto všetko podochádzala trvalo to asi 2 roky... odvtedy mám pokoj a teraz keď občas svrbí pokožka natriem olivovým olejom (panenským). Vždy pomôže.