Vakcina proti Hepatitide typu B - potrebna 3. davka?

Príspevok v téme: Vakcina proti Hepatitide typu B - potrebna 3. davka?
hptb

Dobry den, som studentka mediciny, musim byt chranena pred zltackou typu b, mam vsak len dve davky vakciny, z vlastnej hluposti som zabudla, resp podcenila navstevu lekara na aplikaciu tretej davky a presli uz 2 roky od 2.davky vakciny.

Mam otazku - potrebujem podstupit ockovanie od znova, alebo staci dokupit treiu davku ockovacej vakciny? Bude to stacit na ochranu, ak chodim do nemocnice castejsie (resp budem pocas studia....) Dakujem za nazory, poradim sa aj s mojim lekarom.

*Nancy*

Hej treba si zaznacit do kalendara:) ako pise Ockovany, ja som si tiez tak znacila lebo tam je ten odstup medzi davkami velky. To je dobre, ze nemusis zase nanovo, ale staci len ta jedna.
A dik za vysvetlenie

hptb

nancy v mojom pribalovom letaku od vakciny bolo, ze nie je potrebne ockovat viac ako 3x. Jedine ak ockujes v skratenej scheme, tak sa odporuca 4. davka po roku. Ja budem rada, ak si dam tuto tretiu a snad uz budem mat pokoj a urcite to takto nepodcenim :D

hptb

Poradila som sa so specialistom v oblasti imunologie a napisal mi, ze 2 davky bezne stacia a kebyze nie som medicka, 3. davku ani nepotrebujem... ale ze si mozem dat aj teraz tu tretiu davku. takze tak - zajdem si ju kupit.

očkovaný

Tak to si riadne presvihla, veď si to poznacim do kalendára.
Inak mňa tiež zaujíma ako je to s tou imunitou, lebo tiež som bol očkovaný pred troma rokmi.
Kábel, Maoam vy ste zdravotnicky ako je to?

*Nancy*

Tretia davka ti ma zabezpecit dozivotnu imunitu. Aspon ja co som sa dala zaockovat mi to tak lekarka vysvetlila.
Ja mam inu otazku, dvaja lekari nezavisle od seba mi tvrdili, ze imunita je dozivotna, ale na nete som citala, ze po 5 rokoch treba robit testy na pritomnost protilatok v krvi a ked su nedostatocne, tak treba robit preockovanie. Tak kto hovoti pravdu?