Problém ADHD u vysokoškoláka - vyživovy doplnok na zmiernenie priznakov

Príspevok v téme: Problém ADHD u vysokoškoláka - vyživovy doplnok na zmiernenie priznakov
global

Dobrý deň ako už nadpis napovedá mam 21 rokov študujem na vysokej škole a mám problém s ADHD. Tento problém mám už od detstva nikdy to nebolo nejako špeciálne liečené pár krát som bol síce u psychológa ale akurát kôli IQ testom aby zistili prečo mám slabšie výsledky na základnej a o pár rokov aj na strednej škole. Teraz keď som na výške bol som znova na IQ testoch u psychologičky a vyšlo mi mierne nadpriemerne IQ - 110. Ale nebolo to zas také jednoznačné pretože ako sa uvádza vo výsledkoch ktoré som dostal moje IQ je disproporčne rozdelené takže napríklad matematické schopnosti mam v oblasti vyššieho nadpriemeru 125 ale takú predstavivosť (priestorovu a plošnú) mám stredný podpriemer 84. Vlastne zaver tam je, že mám IQ 110 ale mam problem s ADHD a problem s vizualno-motorickou koordinaciou čo vlastne aj zodpovedá výsledkom jednotlivých častí IQ testu.

Teraz k tomu čo chcem na internete som našiel toto : mozek-pamet.heureka.cz
Podla recenzii to fakt výrazne pomáha s ADHD problém je, že malím deťom ktoré už v 5 rokoch berú 4 tabletky x denne čo ja vážim 3x viac tak neviem koľko by som ich musel denne zjesť.
Moja otázka znie existuje nejaký ekvivalent pre dospelých lebo ako sa zdá podobné veci robia len pre deti.

Vďaka.

henri

Ja by som na Tvojom mieste skusil niektory pripravok na baze Piracetamu na zlepšenie kognitivnych funkcii a k tomu nejake nenasýtené mastné kyseliny s glukozou a trochou kofeinu,to ale nie je na dlhodobe uživanie.
- ak chceš naozaj trvale zlepšenie
tak doporučujem EEG biofeedback trening...

luciano

Ritalin je skutočne svinstvo, to má doubledog pravdu. Je otázka, prečo sa takýto dryák predpisuje deťom.
Ja by som možno skúsil neškodné nootropiká, ako je piracetam a pod. Ináč robili sa pokusy s Tianeptínom - to je neuroprotektívne antidepresívum, ktoré má mierny psychostimulačný účinok. Prvé testy s ADHD poskytli celkom zaujímavé výsledky.

anderrr

btw taketo lieky predpisuje len psychiater a to len na liecbu detskej ADHD, tebe by som odporucil rybi olej a menej fetovat !

doubledog

"Metylfenidát je heterocyklický amfetamínový derivát, ktorý sa používa pri liečbe detí s abnormálne vysokou úrovňou aktivity, alebo pri nedostatočnej pozornosti s prvkom hyperaktivity (ADHD). Môže sa tiež predpísovať pri narkolepsii. Tento liek stimuluje centrálnu nervovú sústavu, celý systém i mozgovú kôru, s efektom podobným amfetamínu.

Ritalín je obchodný názov pre metylfenidát, ktorý americká DEA (Americká protidrogová agentúra) klasifikuje ako narkotikum kategórie 2 - teda rovnako ako kokaín, morfium a amfetamíny. Pre svoje stimulačné účinky ho často užívajú dospievajúci. Napriek tomu je Ritalín používaný ako droga na lekársky predpis, má závažné vedľajšie účinky vrátane nervozity, nespavosti, anorexie ( porúch príjmu potravy ), zmien pulzu, srdečných ťažkostí, straty hmotnosti. Sám výrobca priznáva že ide o návykovú drogu."

luciano je zjavne fajnsmeker, podobne ako bol znamy uzivatel ritalinu, Kurt Cobain :)

luciano

ESPRICO je ďalší z radov zbytočných prípravkov, ktorých úlohou je ťahať peniaze z radov naivných zákazníkov. Na ADHD sa predpisuje Metylfenidát, ktorý sa na Slovensku predáva pod názvom Concerta. To je skutočne účinný liek.

global

problémom len je, že na výške to nieje tak, že by profesorov zaujímalo prečo niesi dostatočné pripravený s ich pohľadu som človek ktorý buď nato nemá alebo sa neučí. Ja sa učím ale jednoducho s dôvodu nedostatočného sústredenia na prednáške a potom pri učení potrebujem 2x viac času ako normálny študent a ver tomu, že aj ten normálny sa učí celkom dosť takže sa to reálne niekedy ani nedá stihnúť. Preto by som chcel niečo také ako som dal do odkazu čo je určené práve na zmiernenie ADHD ale pre dospelých.

phoe

Neblbni, kašli na lieky, nie si chorý. Skús radšej horčík a byhybaj sa cukru a sladkostiam. Prípadne nejaké bylinky.