Vysoká škola - právo

Príspevok v téme: Vysoká škola - právo
:))

Ahojte,chcela by som sa opyať či niekto z vás nevie ako to je s vysokou školou-pravo.Keby idem študovať pravo do zahranicia tak vlasstne ta skola bude mat uplatneneie iba tam či ? viem ze su vysoke ktore maju uplatnenie vo viacerych krajin ale je to aj s pravom ? kedze na prave sa učiš zakony a kazda krajina ma ine... Ďakujem :)

:))

Ďakujem :) Ale študovat medzinárodného právnika je aj o dosť ťažšie a ani škôl,ktoré to poskytujú nie je tak veľa či ?

Maoam

*alebo ti da tip 'zozente a zaplatte si pravnika v DANEJ krajine, v ktorej sa spor riesi.....' a dovi-dopo :DD

je to tak, kazda krajina ma skutocne SVOJ zakonnik a dany pravnik studujuci v tej krajine dobre pozna zakonnik jeho krajiny, v ktorej studoval...

akurat vynimku tvoria medzinarodni, ale ti sa tiez specializuju väcsinou len na iste krajiny, napr. nemecky pravnik, ktory vezme pripady inych nemecky hovoriacich krajin AT a Swiss a pod.

Maoam

cau, kedze krajina ma vlastny zakonnik, dany pravnik sa uplatni v danej krajine, samozrejme s neskorsou specializaciou (napr. rodinne pravo, trestne pravo atd.), existuju pravnici, ktori su specializovani na medzinarodne pravo, ale je ich dost malo a ti beru aj medzistatne pripady, napr. ak mas problem cojaviem s rakuskym ci svajciarskym sudnym pripadom, tak ti ho bezny nemecky pravnik nevezme, ale ta odkaze na medzinarodneho pravnika, ktory sa explicitne zaobera takymito pripadmi ( a patricne si to necha zaplatit, pretoze nemecke pravne poistenie neuhradi ziadne poplatky ani pravnikom udanu cenu za jeho sluzby...)