Praca - vyletna lod

Príspevok v téme: Praca - vyletna lod
sweater.

zdravicko, mate niekto skusenost/aj ked nie osobnu skusenost ale viete ako to chodi s takouto pracou? neviem kde zacat s hladanim takychto ponuk, ci sa exituju aj nejake konkretne spolocnosti co ponukaju taketo prace. Nezalezi na tom ci by sa jednalo o nejake daleke plavby alebo len dakde na tyzden po dunaji. budem vdacny za kazdu pripomienku ci radu. vdaka

TakiLu

Ahojte,
ako je to s náborom na tieto lode teraz? Zaujíma ma všetko ohľadom toho, čiže samotný nábor (ak si pozvaný na pohovor s lodnou spoločnosťou ako to prebieha? koná sa v cudzom jazyku predpokladám, čo chcú vedieť a pod.)? Nevie mi niekto posunúť kontakt na agentúru či lodnú spoločnosť, ktorá hľadá ľudí a je seriózna? Na Profesia je teraz jedna ponuka od Concordia agency, ale niekto tu písal, že je to už zavesené pár rokov a nič sa tu vlastne nedeje.
Čítala som, že práca na lodi je ťažká, najmä čašníčk/ka, takže asi by som preferovala Cabin steward- v tom prípade čo sa vyžaduje od uchádzača? Nedávno som vyštudovala, takže pracovné skúsenosti veľa nemám, anglicky ovládam - teda dúfam :) - viem, že celá táto záležitosť, kým sa človek dostane na loď je zdĺhavá, to ma trocha odrádza, pretože chcem čo najskôr vypadnúť. Už ma to doma nebaví a takýto typ práce je pre mňa stvorený (roky rokúce sa dušujem, že zo Slovenska odídem, rada cestujem...a chcem byť konečne samostatná) a dokonca keby ma skúsenosť sklamala (nepozerám cez ružové okuliare, takže očakávam aj sklamanie), aspoň si splním čo chcem a pohnem sa vpred. Takže, ak by tu bol niekto kto to zažil, vie poradiť alebo má kontakty ozvite sa mi prosím :).

sweater.

nebolo by to pre mna. ale ta osoba ovlada dobre anglictinu, naozaj dobre, akurat nebola nikdy testovana na ostro :). ta osoba hlada co najrealnejsi sposob ako sa dostat za hranice, niekde podla moznosti anglicky hovoriaceho prostredia, nabrat skusenosti, poznat ludi a zarobit nejaky kes. ak mate nejake napady okrem vyletnej lode, mile rad uvitam :)

sweater.

zbytocne sa nad tym trapit... to uz nezmenis. teraz vies ze ak by sa sanca naskitla tak ju drapnes a to je dolezite :)

lilyiankaa

vidíš bola som mladá a hlúpa a zazmätkovala som ... teraz si to sem tam vyčítam, že som mala šancu a nevyužila ju ..čo už

sweater.

winki to by slo, ale tiez by som rad radu od niekoho co aspon pricuchol k tomu. a lily to je skoda. ja som toho nazoru ze treba vidiet svet, a este ked sa takto nuka sanca :)

lilyiankaa

mne sa pred pár rokmi stala taká vec ... že som si niekde hodila životopis a zavolali mi z výletnej lode, že potrebujú človeka ako som ja ..... som sa toho zľakla a nešla som :))