Perie pre zdravý spánok - dá sa niekde zohnať?

Príspevok v téme: Perie pre zdravý spánok - dá sa niekde zohnať?
perina

Zaujímalo by ma, či niekde na Slovensku ešte chovajú husi, ale nie na predaj, ale tak normálne, že ich pasú na lúke a potom z nich majú aj perie.
Trápim sa s reumou už niekoľko rokov a lekárka mi povedala, aby som si niekde zohnala pravé páperie a ním si vystlala perinu. Vraj je to pre reumatikov najzdravšia prikrývka na spanie. Ja som z mesta, hus som videla len na obrázku. Viem že sa chovajú na mäso, ale že by ich ešte niekto choval aj na perie, to sa mi nechce veriť. Sú vôbec na Slovensku ešte také dediny, kde sa husi chodia aj pásť? Len tam by sa mi mohlo podariť páperie zohnať. Poznáte niekto také oblasti?
Ďakujem za informácie.

karolinka122

PODLAMNA ty nevychadzas z panelaku asi.. Na kazdej dedine sa najde niekto, kto si chova husky pre masko a samozrejme ze zuzitkuje aj perie. Este 20 rokov dozadu ich chovala aj moja babicka...Periny z husacieho paperia zozenies aj cez internet,mas predsa google, len pozor, ci je to perie, alebo paperie, paperie je to najjemnejsie a cena podstatne vyssia ako z peria... Nezabudni si potom pravidelne vetrat , ked je vonku sucho/len nie na vysokej horucave/ a funguju aj cistiarne peria. Ja osobne pod inym paplonom z husacieho peria mojej babicky ani neviem zaspat.