Da sa naucit niekoho milovat?

anjelik *

Na to ti bohužiaľ neviem odpovedať, pretože ja osobne takú skúsenosť nemám.:o) Myslím, niekoho nenávidieť. Ale to, čo popisuješ, je pre mňa to, čo by som nazvala absolútnym neovládaním sa, tým, že chémia si s tebou robí, čo chce. Pretože chemické pocity ti určujú, ako sa máš cítiť. Preto balansuješ medzi *láskou* a *nenávisťou*. Aby si pochopila, láska je stav hlbokého pokoja, vnútornej radosti a chápania. Je to nezameniteľný stav, rozhodne to nemá nič spoločné s úletmi, ako popisuješ ty. To nie je, že jeden deň sa milujeme, druhý rozvádzame. Ale takéto stavy sú pre mnohých to pravé orechové, napĺňa ich to pocitom, že áno, teraz žijem a naplno. Je len na tebe, či sa naučíš ovládať samu seba, vo chvíľach, keď sa ťa zmocňuje hnev a jedovatosť a zabúdaš, že ho miluješ, alebo budeš pokračovať v týchto veselých duševných stavoch ako na hojdačke. :o) Vždy si ale môžeš nájsť aj niekoho iného, pri kom budeš vyrovnanejšia, kto ti to celé uľahčí. :o) Vraví sa tomu aj nájsť si spriaznenú dušu. ;o)

lienka-33

Fuha,aká rozprudená debata :)

Laska nepozná neveru.
Laska je len cit (pocit v tele,magnetka k druhemu) Toto vie cítiť KAZDY,aj ten najhorši v base...
To ,čo sa snažíme naučiť je presne ako píšeš "porozumenie".Prečo sa to ale pýta ženská? Porozumieť žene sa snaží muž,rozumná žena vie,že ked doma neni spokojná ,všetko začne byt " na dve veci".Ak je ona ok,tak aj domácnosť,partner,spálna,kuchyna-a plne hrnce, je oprane ,ožehlene,každý ide z domu "vysmiaty ako lečo" lebo má svoju oblubenu desiatu, lebo hoci ho čaká mizerne ťažký den,tak doma najde tu čo ho podrží a niečo spolu vymyslia "keby niečo "...
Asi je nesprávne ,že človek si myslí,že ked najde rovnakeho ako je on,je to ONO a ich rozprávka bude stýlom
"sexovali spolu až kým nepomreli " .
Niesme rozdielny len vyzorom,pohlavím ale aj potrebami ako MUZ a ako ZENA.A tu nastavaju problemy, ked chlap si myslí,že jeho treba chápať,lebo v skutočnosti je to naopak.Chlap je jednoduchy,žena komplikovana..
Zena potrebuje vedieť čo chce a chlap ktoru chce..
Lasku na prvý pohlad som zažila.Stáva sa ked je človek dlhšie sám,zrazu si zarandí s nejakým fešinom a "ostane vygumovaný " zo dna na den.Nasledky toho prečo bol vtedy "debilitný " ,prečo oslepol z krásnych slov a fyzična rieši potom cele zvyšne mesiace.Poprípade nikdy nevyrieši a stan sa z neho "sušené ovocie" s postrekom proti splesniveniu.
Laska je naozaj postupná,začína kamaratením,ved ked to myslím vazne,načo sa budem ponahlat do postele? Ked ma vnutri ešte nič nehreje,ani postel to neohreje.
Vraj je to naskor zalubenosť-tej si užije kazdý podla svojej sily,kolkokrát vladze... a nakolko má miesto v hlave na dilemy o bývalých "byt či nebyť " s ním .No a ked si obaja prejdu v tej zalubenosti aj zlým a predsa ostanu spolu,potom to až začína byt na zamyslenie,či to už nieje milujem ťa-a chcem s tebou ostať po zvysok života.Mnoho ludí sa žial s vezme z nudy,lebo "vsak už to ťaháme spolu 7 rokov ,čo budeme robiť teraz ? "..alebo preto lebo sa mali len krásne ,a ked príjde ten "prvý povestny skutočný problem" (nie nevera),tak zrazu nevieme koho sme si brali...Zaleží len od ženy, nakolko lubi seba samu a čo všetko si nechá na hlavu sypať,a či uverila slovkám komunisticky nasilu udržiavanych manželstiev "čo si si odtrhla ,si musíš aj voňat.amen.".

Anjelik154

Presne toho sa bojim, ze vsetko si iba nahovaram, ze milovat ho si iba prajem.. Su lepsie dni a horsie, tak isto noci, su chvile ked som strasne stastna ze som s nim a citim lasku, potom mi nieco pripomenie nejaku situaciu z minulosti a bum, ochladnem, citim zlost, az by som povedala nenavist, da sa niekoho milovat aj nenavidiet naraz?

anjelik *

Milovať znamená chápať. Ak niečo chápeš, tak tomu rozumieš a tak to ovládaš. To platí rovnako pre obsluhu počítača ako aj pre vzťah. Ak ovládaš manuál, dá sa povedať, že ovládaš počítač. :o) Ak pochopíš jeho pohnútky, prečo urobil, čo urobil, ovládneš predstavy o nich, následné spomienky a už ťa to nebude atakovať. Ak toho nie si schopná, tak platí, že ho nemiluješ, ale naozaj iba chceš milovať. Nemôžeš ísť sama proti svojim pocitom, lebo ty si tými pocitmi a tak, kto by zvíťazil?
Osobne by som radila pozrieť sa na celú situáciu úplne triezvo a bez akýchkoľvek pocitov, asi ako keby si pozerala na príklad z matematiky a zamyslieť sa, či je toto to, čo od života a pre seba chceš. Tieto nepríčetné stavy a vedomie vlastnej bezmocnosti kvôli ilúzii, že niekoho miluješ a že je momentálne k tebe dobrý? Môže byť, že už bude taký stále, ale dokážeš byť ty sama k sebe rovnako dobrá, keď si ubližuješ tak, ako si ubližuješ? :o) Že pri prvej príležitosti, keď aj spolu skončíte, mu to neotrepeš o hlavu, ako veľmi ti vtedy a vtedy ublížil? Ale ešte stále sa bavíme o láske, že? :o) Ja som všetkými desiatimi za šťastné konce, ale v tomto prípade sa treba veru riadne zamyslieť a tú skutočnú lásku v sebe budovať, nielen si ju priať.

skorosenior

Teraz súhlasím s Delete. Tak zamilovať sa a pomilovať to ide nám chlapom rýchlo ale skutočná láska vzniká nejako postupne ako dotyčnú spoznávame, býva veľmi hlboká a stane sa to v živote len párkrát a zostane v určitej miere navždy, aj keď dotyčná "zradila našu dôveru".
Neverím v lásku na prvý pohľad, to je ako vyhrať v lotérii, vraj sa to stáva ale vždy niekomu inému.

Anjelik154

Anjelik ako mu mam odpustit ako mam zabudnut? Alebo radsej sa rozist a odist? Uz to zachadza tak daleko ze sa budim rano s busenim srdca, premyslam nad tym ci ho milujem alebo nie premyslam ci niekedy prestanem mysliet na zle veci co sa stali...

anjelik *

Milovať niekoho znamená chápať ho. Ty ho nechápeš, máš v sebe len túžbu, chcenie, ale nie lásku. :o) Pokiaľ budeš len a len chcieť, tak sa nič nezmení.

Anjelik154

Mali sme tazke zaciatky..Pisal byvalym, spraval sa ku mne chladno, klamal ma v istych veciach, hadavali sme sa...Nevera tam nebola.Teraz ked je iny, ked by mi dal modre z neba, ja to nedokazem a stale dokola mu vycitam co bolo v minulosti, nicim nas vztah, nicim jeho aj seba, nedokazem poriadne spat, snivaju sa mi sny o jeho ex, o mojich tiez, uplne mi sibe:(

Delete

podľa toho čo urobil...odpúšťaš vždy len sama sebe, nie tomu druhému...

Ak raz naštrbíš dôveru tak sa väčšinou už nedokáže zaceliť, pretože je veľmi krehká.

Anjelik154

A co ak nedokazem odpustit a zabudnut par veci co sa stali a tie mi brania milovat? :/ Neviem si uz sama poradit ... Chcem toho cloveka milovat najviac na svete ale kym budem kazdy den mysliet na to co mi urobil tak to nedokazem neviem ako von z tohto bludneho kruhu