Závislosť a čo ďalej...

Príspevok v téme: Závislosť a čo ďalej...
Vinica24

Potrebovala by som poradiť, lebo som už psychicky takmer na dne. Pokúsim sa to zhrnúť. Pred dvoma rokmi prišla moja mamka o prácu, s ktorou bola veľmi spokojná, mala dobré postavenie, ale proste prišiel nový šéf a vzal si na všetky miesta svojich ľudí. Hľadala a hľadá doteraz prácu, ale nič sa jej zatiaľ nepodarilo nájsť. Avšak ako sa vraví, že chlapi nedokážu riešiť problémy, aj u nás sa to takto potvrdilo. Môj otec síce stávkoval vždy, ale bolo to len také nevinné, za 0,50 alebo 1 €. No potom čo mamku vyhodili akoby mu doslova preplo a začal podávať viac. V apríli sme prišli nato, že preflákal celé odstupné, ktoré mamka dostala a z ktorého sme ako tak mysleli, že ešte nejaký čas "prežijeme", zároveň si tajne vzal pôžičku práve na toto. Ich vzťah bol vždy fajn, samozrejme boli problémy, ale keďže s mamkou mám veľmi dobrý vzťah, vedela som vždy o všetkom. Nejak mu to odpustila, ale cez prázdniny sme mu našli ďalšie tikety a pristihli sme ho viackrát pri klamaní, takže jednoducho kašľal nato...Keďže sme sa začali obávať, aby nepreflákal zachvíľu aj byt, tak sa mamka rozhodla zrušiť spoluvlastníctvo a že budú spolu žiť naďalej, keďže mám ešte mladšieho brata a je dosť na nich závislý. Najprv jej sľúbil, že všetko podpíše, ale čím viac sa k tomu blížilo začal byť agresívnejší a dokonca sa vyjadril, že môže aj čakať, že výplatu už do rodiny dávať nemusí. Z rodiny nám pomôcť nemá kto a keďže mamka je nezamestnaná tak keď výplatu odmietne dávať tak neviem ako budeme žiť. Mamka sa veľmi trápi, keďže ho mala veľmi rada a žili spolu 22 rokov. Už neviem ako to ďalej riešiť, vždy sa vraví, že je nejaká možnosť, ale ja mám momentálne pocit, že táto situácia je bezvýchodisková. Ja študujem na VŠ, takže peniaze momentálne tiež veľmi nemám a bolo by mi ľúto to ukončiť, keď mi chýbajú už len 2 roky. Ako to teda riešiť, ako sa zachovať? Má alebo mal niekto s takým niečím skúsenosti?
Ďakujem veľmi pekne za každú radu.

Prezývka55

Vinica24 no nemusi davat nic, nie je to jeho povinnost, po rozvode musi davat vyzivne. Tot vsio.
Rozvod rodicov nie je zalezitost brata. Nepotrebuju jeho suhlas plus nemoze s tym nic spravit, rodicia nech sa rozhodnu sami ako chcu zit dalej.

Vinica24

Ja len hovorím o tom, že on to nemá problém podpísať, ale že nemá záujem dávať do rodiny svoju výplatu, teda tým, že byt bude prepísaný na mamku má si ho akože platiť ona. Ale keďže je nezamestatná samozrejme by nemala z čoho. Ten rozvod by bol asi najlepšie rozhodnutie, ale tak ako som spomínala komplikuje to aj môj brat, keďže je na rodičoch závislý, je veľmi citlivý a hovorí, že nemá zmysel žiť, nech sa nehádajú a pod. Veľmi to všetko prežíva a hádže akoby vinu na seba. Už som sa s ním o tom rozprávala viackrát, ale nepohne to s ním.

Prezývka55

Vinica24 nemusi sa podpisat :), ano sudy trvaju dlho ale sud ma pravomoci v tejto veci aj bez jeho pritomnosti aj bez jeho podpisov.

Prispevat musi jedine na deti ak este nie su samostatne do 25r. Inak nie.

Spolocne byvanie mozte predat, zas mozte ist sudnou cestou keby nechcel podpisat. A vyplatit ho a kupit si nieco mensie pre mamku a deti docasne, deti dostuduju a potom bude cas ked sa decka maju osamostatnit a zacat zarabat plus financne vypomozu mamke.

Vinica24

Rieši sa to cez súd, ale jeho podpis potrebný je. Potom je pojednávanie, ak nepodpíše ťahá sa to ďalej...a on to podpíše, ale ako potom ho donútiť, aby normálne prispieval z výplaty. Jedine sa rozísť, ale zas niet kam ísť, keďže momentálne okrem jeho príjmu, žiadny príjem nemáme.

Prezývka55

Celkom brutal ako dokaze znicit rodinu sanca 1:300 000 pri lote 5z35 alebo niekolko milionov pri normalnom lote.

Inak zarazajuce je ze to ludia vobec skusaju, asi ako vyherne automaty v krcmach ktore su nastavene na to aby viac brali ako davali.
Podla mna by to stavkovanie a gambling malo byt ilegalne pretoze vedie len k tomu ze prehras.

Asi to nemyslel zle ale nejake logicke myslenie mu zlyhalo urcite.

S tym majetkom jednoznacne treba poriesit, kludne aj sudne.
Ano, sud vie na zaklade je zavyslosti na gamblingu a toho co urobil toto ucinit, cize nepotrebujete jeho podpis. Rieste cez sud.