Slabá motivácia a večný boj pri chudnutí

Príspevok v téme: Slabá motivácia a večný boj pri chudnutí
megykiss

Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať, ako vy zvládate chudnutie, a ako sa s tým pasujete. Ako sa dokážete napríklad neprejedať, cvičiť stále s motiváciou a zfravo sa stravovať bez hriechov? Neviem čo robiť. Mám 16 rokov a od prázdnin som schudla 4 kilá. Lenže už to nejde vôbec dole, strácam motiváciu a potrebujem poradiť. Niesom tlstá, ale chela by som si spevniť a skrášliť postavu, a tak isto mať aj dobrú životosprávu a byť zdravšia. Prosím, poraďte mi, ako sa večne výhýbate sladkému, alebo čím to nahrádzate, ako sa stravujete ak chcete aby zbytočné kilečká šli dole a aby ste sa cítili fit a skvele. Ďakujem :)

ammandalynn

je to čisto o psychike
musíš si vedieť povedať nie pri potravinách o ktorých vieš že škodia
inak to asi ani nejde,,k tomu cvičeniu..je fajn keď vidíš prvé výsledky, spevnenie, rysovanie svalstva..to je motivácia..nechceš to predsa stratiť :)

4listok

ja by som odpovedal tak trochu komplikovanejsie, ze zaklad toho co prevazne rozhoduje o uspechu ci neuspechu v tom ci schudnes alebo nie, sa tyka v podstate vsetkeho co v zivote robime, kazdej cinnosti, a teda nie je to len nieco co sa tyka chudnutia. tym spolocnym zakladom je podla mna urcite sebadisciplina, teda schopnost vedome kontrolovat svoje konanie, rozhodovanie a emocie (tuzby, bolest,..), atd.
k tej motivacii - motivacia je urcite super vecicka, ktora moze cloveku dodat extra energiu vdaka ktorej dokaze velke veci... ale ma tu nevyhodu, ze nikdy nie je trvala a stabilna ale dost kolise. a to je v dosahovani nejakych vysledkov kde je nutna systematicka praca uplne nedostatocne a vzdy clovek skor ci neskor skonci nakoniec aj tak odkazany zase len na tej schopnosti sebakontroly/pevnej voli. a tam to vzdy zacne byt neprijemne, pretoze clovek len vie ze cosi "ma robit", ale nerobi to spontanne a prirodzene (ako ked ide na bicykli dole kopcom), ale naopak velmi velmi tazko (ako v tour de france do riadneho stupaku:))
sebadisciplina sa da podla mna posilovat, rovnako ako vytrvalost pri behu, sila svalov pri dvihani ciniek, alebo otuzilost voci nizkym a vysokym teplotam. tak isto treba postupovat od mensej zataze smerom k vacsej - najprv si skusit odopriet z X keksov/cigariet/hodin_stravenych_lenosenim za den len jednu jednotku, jeden keks, alebo cigu a postupne si pridavat dalsie a dalsie "zavazia", teda nielen odopieranie primitivnych tuzob po zradle, ale aj postupnom nabehu na zdravsiu stravu, nejaky sport atd. zaklad je mat urceny nejaky konkretny splnitelny ciel, termin dokedy to ma byt hotove a robit postupne, plynule a nie skokovo.
tolko k teorii a recickam, prax uz je horsia :D

Žužova

ked to nejde kašli na to ,nenut to... može ti to prerast cez hlavu a dopadneš zle..

Ak máš stále chut na sladké tak si ho sem tam dopraj... alebo skus do jedalnička pridat škoricu mletu ..do jogurtou ,to ti chut na sladke eliminuje...