Neustála únava, nechuť niečo robiť

Príspevok v téme: Neustála únava, nechuť niečo robiť
Emi

Zdravím. Už dlhšie mám problém s neustálou únavou. Chodím do práce na 3 smeny, pri ranných spávam 6 hodín denne, pri poobedných a nočných 8. Posledné víkendy som sa nikdy nezobudila skôr ako o 12tej, nech som akokoľvek chcela. Z postele ma nedostane nič. Okrem toho mám stále chuť spať. Posledné dni som dokonca po rannej zaspala o šisetej podvečer a zobudila sa až na budík o 4:30. Nevládzem nič robiť, nič sa mi nechce, prerušila som už aj spoločenské kontakty, nechce sa mi nikam ísť, nikoho k sebe pozývať, cez víkendy nevládzem. Dokonca mi robí námahu aj umyť riad či osprchovať sa. Mám 23 rokov, som vegetariánkou od 14 rokov. Vždy som mala ukážkový krvný obraz bez jedinej chybičky, po chudokrvnosti ani stopy. Krv mi nebrali už cca. pol roka. K doktorke mi je divné ísť len s tým, že som unavená. Na štítnu žľazu mi robili testy cca. rok a pol dozadu, boli ok. Prosím vás o nejaké rady.

Plus mám ešte jeden problém, myslím že to spolu nesúvisí. Posledné dva týždne ma v práci, občas aj doma, bolievajú palce na nohe - kosť alebo kĺb, skôr tá kosť, je to bodavá bolesť, dosť silná, trvá možno minútu zakaždým a potom polhodinu nič. Myslela som si že zo zlej obuvi, nakoľko si myslím že nemám moc dobré topánky, no posledné dni to začalo aj na pravej ruke na palci. Napadla ma dna, ale na to si myslím že som moc mladá. Ďakujem za rady.

Gioia

Myslim ze to nie je tym vegetarianstvom kedze uz 10 rokov sa tak stravuje a okrem toho ludia niesu ani masozravce ani vsezravce nemame totiz enzm ktory neautralizuje toxiny masa ktory maju vsetky masozravce a vsezravce. To ze nasi predkovia jedli maso neznamena ze sa dobre stravovali a okrem toho kedysi sa jedlo maso len na sviatky. Jediny co jedli maso pravidelne boli slachtici a ti potom mali z toho chorobu pri ktorej sa im krv zfarbila do modra a podla toho vzniklo aj to pomenovanie.
Ale spat k problematike, mozno si unavena lebo nemas ciel za ktorym ist, ktory by ta nadchynal a daval ti zivotnu energiu.

lkghsbvb

bude to tymi smenami v praci. telo nieje nato navyknute ze pracovat v noci.. v noci mame spat. ja by som ti odporucala urcite zmenit pracu,a lebo robit iba tie ranne smeny. skus si doplnit vitaminy, ako vitamin C, vapnik, draslik, bcomplex atd. tieto vitaminy si kup radsej z nejakej zahranicnej stranky ako z lekarne, lebo v lekarnach predavaju tieto vitaminy v miniaturnych davkach ktore su v podtate aj zbytocne, telo poriadne ani nezaregistruje ze nieco uzivas a odporucane davky na obaloch su naozaj velmi male. trebalo by ich uzivat viac

zrkadlovka

Prezyvka55 slecna je mlada a mlade telo (ak teda nieco neriesi) sa stresom vie ubranit. Ibaze by mala z akehosi dovodu vycerpane rezervoare. Ale pracou to nebude. Z mojej praxe viem, e kazda choroba ma povodcu v hlave. Byva to negativna myslienka. Ale to je tema na dlho. A co tabletky? Neviem ci si komentoval moj prispevok, ale moje odporucenie su kvapky a to su bioenergeticke produkty. Tie doplnaju vyprahly rezervoar.

Prezývka55

Co maju spolocne tabletky s tym ze slecna je vyhorena z prace? Typicky priklad, telo aj mysel potrebuje zmenu. Kolobeh praca, postel ho dotane do presne takeho stavu v akom si :) Potrebujes dovolenku aspon na 2 tyzdne alebo mesiac vypadnut niekam s kamaratmi alebo priatelom napr do zahranicia.

mjanik

v akupunktúre by sa to riešilo tak,že tento takzvaný Jínoví(nečinný) stav by sme energetický previedli na Jangoví(činný ,aktívny).Tiež by som doporučil zmierniť to vegetarianstvo-keď pracuješ,tak potrebuješ viac energie a to ti takáto strava nedá!!!!

zrkadlovka

máš rozhádzaný biorytmus, nočné ti moc neprispievajú do pohody a hlavne máš veľmi málo rokov, aby takýto životný štýl ťa už teraz položil. Dobré by bolo zistiť a to na fyzickej úrovni, energickú hodnotu orgánov. Lekárske vyšetrenia, ako laboratórne testy nie sú dostatočne citlivé a preto často sú v norme i keď orgán už je energeticky oslabený.Myslím, že minimálne obličky máš vyčerpané (čo dokazuje postihnutie kĺbov). Tie by som doplnila Renolom. Stimaral by som ti dala na dobitie energie, ale toto je len hrubý odhad. No ale všetko sa deje na 2 úrovniach. Tou 2. je tvoja hlava,kde je pravá príčina tvojich problémov. Všetko ostatné sú iba zrkadlové obrazy tvojich myšlienkových pochodov.

Toska

Vieš ja som za zdrave stravovanie ale neuznavam -veg,makrob,atď Narodili sme sa ako masožravci.Naši rodičia boli tiež aj prarodi atď Preto pestre stravovanie.Neprejedanie.Prečo si na tom tak ako si može mať podľa mňa veľa pričin.Daj sa v prvom rade vyšetriť u reumatologa a ortopeda.Veď tvoj obv.lekar keď mu podrobne povieš o tvojich problemoch ti zisti o čo ide.Možno si prepracovana a treba dovolenku.Veľa by napovedali o tvojom zdrav.stave špecialne krvne vyšetrenia.Vyskušaj si aspoň tyždeň robiť kupeľ celeho tela v 1kg kuch.soli.25minut.