Lexaurin pri uzkostiach

Príspevok v téme: Lexaurin pri uzkostiach
klariqa

Dobry vecer, chcela by som sa poradit ohladom lexaurinu, dnes mi ho predpisal lekar nakolko ma caka tazke obdobie a sem tam mam pocit uzkosti. Chcem sa opytat ako ste sa citili po uziti tohto lieku a najma...V sobotu mame rodinnu oslavu na ktorej sa urcite pripitku nevyhnem a kedze nechcem hazardovat so svojim zdravim, myslite, ze bude v poriadku ak liek uzijem dnes aj zajtra a v sobotu davku vynecham? Samozrejme ak by to malo mat nejaky dopad na zdravie tak alkohol ozeliem, ale rada by som sa po velmi dlhej dobe trosku zabavit.
Dakujem vam za vsetky vase rady.

mlada slecna

Lexaurin je dobry liek na prekonanie tazsieho obdobia, ale PRECO
az 3 mg? Bu di tbl. prepolte, alebo dokonca rozstvdte.
Ak si idete da t 2-3 deci vina, tak Lexaurin neberte, nie je to
liek, ktory sa uziva kontinualne a denno-denne, ako ATB, alebo AD.
Najlepsie je, ak Lex. uzivate v tazkej ziv. situacii podla potreby
a kratkodobo a potom si ho povedzme len nosit so sebou v akomsi
pohotovostnom balicku - pre strycka prihodu. Ked sa berie sem-tam,
tak sa nic nedeje. Udajne je sa na neho tvori
rychlo navyk. Davala by som si pozorky.

mimy

Lexaurin uzivam dva tyzdne prvy tyzden som odneho spala jak zabita no druhy tyzden uz neviem zaspat a preco ? No to nestastne busenie srdca a strach beriem polku na obed ale vam poviem bolo mi nejak divne hlava sa mi tocila a velmi sa mi driemalo no spat som nevedela nedalo sa ! Vecer beriem celu a tiez mi busi srdce je to neprijemne .Verim ze to casom prejde ak nie pojdem si dat vymenit lieky a co sa tyka sexu tiez nemam nan chut ako beriem Lexaurin .

Johana 1980

Prosim Vam o radu 2 tyzdne beriem Lexaurin 3 mg. Poviem pravdu prve dni mi bolo dobre, len citim busenie srdca, potenie, akoby som mala horucku, necitim sa dobre. Chcem s tym prestan viem, ze je to navykovy liek. Chcem s tym prestat, lebo mi nerobi dobre len sa bojim tych ucinkov co pridu ked ich vysadim, a citim sa unavena ako nadrogovana. Stalo sa niekomu nieco podobne pri uzivani tohto lieku?

klariqa

Dakujem za rady, zatial som si ho nedala, uzkost sa mi nevratila a to som uz bola aj s buducim ex :)nemyslim ze potrebujem dlhodobejsiu liecbu, som si vedoma ze je to len obrovsky stres z rozvodu.

m77

Zdravím ja beriem lexaurin asi pol roka podla potreby,na uzkosť pomaha velmi dobre,človeka upokoji a odstrani stres a strach(v malých davkach 1,5mg-3mg) vo vačších skôr uspava.Co sa týka alkoholu tak ked si trochu vypiješ tak sa nič nestane ale neprehanaj to inak ti bude zle.Ja to mám odskušane.Inak Lexaurin nieje liek na dlhodobe odstranie uzkosti,ja napríklad beriem antidepresíva Lenuxin 10mg a po mesiaci nastalo dosť velke zlepšenie čo sa týka odstranenia uzkosti a depresie takže Lexaurin už ani skoro nepotrebujem.Ale ked máš len chvilkové uzkostne stavy tak lexaurin určite postači.

Agnes998

Lexaurin nie je liek ktory je vhodne brat denne lebo je silne navykovy. Ak trpis uzkostami a chces brat nieco pravidelne, skus niektory liek SSRI, niektore su vhodne aj na uzkosti a nie su navykove. Nastup ucinku je ale dlhsi, moze to trvat 2-6 tyzdnov. Zato lieky ako Lexaurin, Rivotril a pod. maju ucinok hned po uziti, za taku pol hodinku, hodinku, ale ich ucinok aj rychlo vyprcha, za par hodin. Pricom cim dlhsie to beries, tym menej to ucinkuje. Tieto lieky su vhodne pri nejakej udalosti pred ktorou mas uzkost, napr. skuska v skole, das si to pred nou a budes uvolnenejsia. Alebo to posobi aj proti depresii, na dobru naladu, ked ta nieco hrozne rozhodi, das si Lexaurin a to ta ukludni. Ale ako pisem, nesmie sa to brat pravidelne, len prilezitostne! Alkohol by sa pri tychto liekoch uzivat nemal, ale ak si raz das pripitok co je fakt max. par hltov nejakeho sektu, tak ti to nijak neublizi, len to nesmies pit denne.

klariqa

michael, ja nemam pocit, ze mam depresiu, celkovo som pozitivny clovek a rada sa smejem..tie uzkosti mam pravdupovediac z rozvodu,ktory ma caka a preto mi sem tam riadne stiahne zaludok a mam pocit ze toto urcite nezvladnem. A kedze som zastancom toho ze psycholog alebo psychiater by mal prestat byt tabu tak som ani chvilku nevahala a hned som sla po radu ako s tymito stavmi bojovat. Ale mas pravdu asi uprednostnim skutocne uvolnenie pred tym chemickym a ked tak zacnem od nedele.

michael 1

Nič sa zvláštne nestane, ked spravíš tak,ako si napísala.To že si posedíš spriateľmi má oveľa, oveľa väčšiu cenu pre tvoje zdravie ako sa cpať lexaurínom to mi ver.Chodil som na stranku \\\"Zdravie\\\" , ale už som nebol na nej asi štyri mesiace. Radím ti, na depresiu je najlepšie zmeniť povahu (smiech)- to keby sa dalo nie?! Skus sa viacej ľudom otvoriť , a otvorene povedať to čo ťa najviac ťaží,- uvidíš uľaví sa ti.Odpoved , že ľudia mi nepomôžu je sebecká.Ludia nemusia pomôcť ale tebe to pomôže určite.snaž sa stále pohybovať a zamestnávať rozum trebars aj blbosťami to nevadí.Ide o to aby mozog moc nekontroloval tvoju činiosť o správnosti úsudku držím palce.

klariqa

Samozrejme je mi jasne ze ziadne lieky s alkoholom nerobia dobrotu preto v ten den som premyslala nad vysadenim, len tento liek je pre mna novy, neviem o od neho cakat a zrejme nic dobreho :) preto zvazujem co spravit. Chcem podotknut ze moj stav nie je velmi vazny, zvacsa svoju uzkost dokazem premoct aj sama, preto uvazujem ze zacnem az od nedele.

dddenis

No nemylsim si ze by to bol najlepsi napad a ak sa budes ovsem na to citit kedze prve dni su najtazsie s antidepresivami zvyknu mat vedlajsie ucinky s ktorymi ta nechcem strasit ale mne bolo na zaciatku prvy tyzden horsie ako ked mi diagnostikovali panicku poruchu cize si myslim ze na alkohol ani chut mat nebudes.. A co sa tyka toho alkoholu tak isto som nepil uz asi dva a pol mesiaca ani kvapku " nemaju sa radi tie lieky a alkoholo " aspon nie na zaciatku kedze ranne stavy su uzkostne " opičné " .. Radim ti dat si normalne tabletku uzivat lieky ako sa maju a dva deci vinka cerveneho a niake sampanske a je to :)