Tabletky na podporu učenia a pamäti?

odpovedam

S tabletkami to suvis nema. Niekto proste nema schopnost na nieco, zatial co druhy ano a to bez vacsej namahy. Keby to bolo take jednoduche, tak by sa kazdy dopoval a bol mudry :-). Skor sa zameraj na spravnu techniku ucenia. Lebo v tom vacsina ludi zlyha, nie vo vyzivovych doplnkoch.

Uplne eliminuj rusive veci v okoli - ziadna hudba, tv, pocitac. Takisto nesmies byt v relaxovanej polohe, telo sa nevie prestavit do modu pohotovosti, ale snazi sa ta uspat. Pre dostatok energie si daj cierny caj, kavu a/alebo hroznovy cukor. Sed vystreta, maj dost svetla.

Na prvykrat si zapamatas cca 20% uciva, cize ucenie spociva v castom opakovani. Raz-dva krat precitat nestaci. Ked sa skusas, zakry si text, inak vznika mylny dojem, ze ucivo vies. V skutocnosti len vies, kde sa na papieri nachadza.

Je dokazane, ze najlepsie si latku zapamatas na zaciatku a na konci ucenia. V "strede" sa telo nesustredi dost dobre. Takze pocas dna sa uc viackrat, ale striedaj cinnosti. Vhodnejsie su kratsie a castejsie intervaly.

Skus to takto. Ak mas zlu techniku ucenia, ziadne tabletky ti nepomozu. Ty sama si musis vyrobit vhodne prostredie na ucenie. A ako som uz vyssie pisala, zakladom je vela krat veci opakovat - opakovat v zmysle hovorit z vlastnej hlavy, nie opakovat v zmysle vela krat citat.