Protilatky stitnej zlazy - hypertyreoza

Príspevok v téme: Protilatky stitnej zlazy - hypertyreoza
yulika

Dobry den,

Chcela by som Vas poprosit o radu, v idealnom pripade nazor nezavisleho lekara, ako dalej postupovat v mojom pripade - na uvod spomeniem, ze mam rodinnu historiu hypertyreozy a inych autoimunitnych ochoreni..
V minulosti bola u mna diagnostikovana hypertyreoza (tyreotoxikoza autoimunitneho povodu), lieky - thyrozol - som brala 1 rok, nasledne sa moje vysledky upravili, citila som sa dobre, liecba nebola nutna, medzicasom som otehotnela, porodila zdrave dieta, avsak 2 mesiace po porode sa objavili priznaky hypertyreozy, bola mi opat nasadena liecba - propycil - tablety som brala 6 mesiacov, medzicasom som sa prestahovala do zahranicia (primorska krajina) a po par mesiacoch boli priznaky spat...
Pred pol rokom som bola na vysetreni u 2 endokrinologov, vzdy mi spravili testy na hormony stitnej zlazy - v norme, a preto nevideli dovod testovat protilatky a zaoberat sa mojimi problemami.. Moje symptomy sa postupne zhorsovali - extremne padanie vlasov, lamavost nechtov, zvysena chut do jedla (vaha sa nemeni - 53kg na 173cm), neznasanlivost vysokych teplot a nadmerne potenie (co mi max. strpcuje zivot, nakolko zijem v subtropickom pasme!) a striedave pocity tepla a chladu pri normalnej izbovej teplote a s tym suvisiace studene koncatiny, velmi caste mocenie, podrazdenost, nervozita, vybusnost (aj pri bezvyznamnom podnete sa dokazem nehorazne rozculit a vytocit), zmeny v menstruacnom cykle... uz nedokazem normalne fungovat, sama som zo seba nervozna a prenasam to na rodinu :(
Na vlastnu ziadost som si preto dala testovat protilatky stitnej zlazy, vysledok: anti TG 518, anti TPO >600
Poradte, ako dalej postupovat.. v krajine, kde teraz zijem je akutny nedostatok endokrinologov specialistov a ti, ktori tu ako endo pracuju su z krajin 3.sveta a za vela nestoja, po predchadzajucich skusenostiach im uz nedoverujem.

RNG

Tu je dalsi clanok, ktory este nevymazali
archive.lewrockwell.com
Zaobera sa s jodom ako dolezitym prckom potrebnym na tvorenie enzymov pri cystickej fibroze. A tiez tam hovorie a vysokych davkach jodu , ktore dostavaju Japonci zo svojej stravy a lekari tam odporucaju davky, co by som sa ja ani vo sne neodvazil. A maju s tym uspechy.

RNG

Mellyy ja pocuvam na rady inych lekarov a ti odporucaju jod a selen pri poruchjach stitnej zlazy. A napodiv, maju s tym velky uspech a to aj v masovom pouzivani. Pozri napr na pristup pri lieceni hrvola(hyper aj hypo)
Zialbohu kazda zmienka vyskumu s vyssimi davkami jodu sa zahadne z internetu strati po case, takze musim hladat stale ine, pozri napr toto, kde spominaju liecenie hrvolov v indonezii jednorazovymi megadavkami jodu vo forme jodizovanych olejov, kde davka je az 1 gram!!!
ajcn.nutrition.org
Samozrejme take udaje existuju aj z USA, kde v 80tych rokoch minuleho storovia bolo viacero lekarov, co sa zaoberali jodom a dospeli k vysledku, ze mame malo jodu a to movplyvnuje hrpmadu chodov v tele, vcitrane roznyc hormonalnych tj aj stitnej zlazy.
Samozrejme ich vyskum nenajdes tak lahko na internete, lebo ich systematicky mazu, kde sa len da.
Na stastie ja som si ich clanky stiahol, takze mna nemozu uz presvecit o opaku, o co sa krcovite snazia.
Nuz co, potrebuju viac zakaznikov.....

Ivka 1

Nelyy veľmi rada , ozvi sa mi na mail, napíšem Ti aj konzultačné hodiny. Inak teraz bude v Blave, tak ak tam nemáš ďaleko, môžeš konzultovať aj osobne.

nellyy

jajaja295

štítna žlaza sa neodstraňuje pri zníženej alebo zvýšenej funkcii, odstraňuje sa v prípade nefunkčnosti, ca ...

jajaja295

Nelly
ja ma tiez znizenu funkciu stitnej zlazy, ale to, ze by som si ju dala odstranit, tak to odmietam, nakolko by som musela dozivotne brat umele hormony

Ivka 1

yulika nevadí, že nie si momentálne na SK, s pánom primárom sa dá konzultovať telefonicky a aj osobne až budeš na SK.
Pracoval viac ako 20 rokov na internom oddelení a ďalších dvadsať rokov je primárom oddelenia naturálnej medicíny a liečebnej výživy vo FN L.Pasteura v Košiciach.Teda lekár z dlhoročnými skúsenosťami.

nellyy

yulika

Pýtala si sa ako čítam aj z čoho autoimunita ??? Poviem ako to argumentujú mne.
Je to zápalové ochorenie kde prichádza k poškodeniu a postupnému znefunkčneniu žľazy. Môže a nemusí to byť dedičné /v mojom prípade nie je /, je to neliečiteľné a u žien bežné.
Neľakaj sa len Ti vravím, čo povedali mne.
Nebojkaj dá sa s tým žiť a ak by štítna úplne zblbla treba ju vybrať a nahradiť syntetickým hormónom. Baby, ktoré to absolvovali nakoniec vraveli, že im je lepšie a aj hneď otehotneli. No je to otázne, ja sa snažím bojovať, len je to náročné.

nellyy

RNG
nevravím, že propaguješ jód, ale ak už dávaš ľuďom rady, mali by byť korektné a hlavne presné, dávaš ich ľuďom ktorí nie sú zdraví a môže sa čosi udiať ak si na základe Tvojich nepresných info sami niečo naindikujú. Ja sama užívam jód, ale pri auto-imunite, zníženej a zvýšenej funkcii treba vždy správne pacienta nastaviť.

yulika

Ahoj :) hodnotu protilátok neviem, len mi v nemocnici povedali, že sú až príliš vysoké a štítna bude ešte fungovať max 3 roky.
Preto robím všetko preto aby som činnosť predĺžila čo najviac. Ja konkrétne mám teraz tekvicový olej 2 PL denne a Lymphomyosot 2x5kvapiek denne. Beriem to pod dozorom lekára a olej som mohla doložiť až keď mi výsledky potvrdili, že momentálne nemám zvýšenú činnosť štítnej žľazy.

Prečo ma endokrinologička neliečila pri zvýšenej funkcii ???? To je otázka...Teraz skoro nemám vlasy, blbne mi hypofýza, mám vysoký kortizol a nadobličkám sa nechce pracovať... To je naše zdravotníctvo :(
Ložiská mi objavili na sone, pravidelne chodím na punkcie, ale pravidelne ich mám viac...zatiaľ nepotvrdili ca.
Držkaj sa a čokoľvek Ťa zaujíma sa opýtaj. Pekný dník