Akne - zvacsena uzlina?

Príspevok v téme: Akne - zvacsena uzlina?
Tamarka

Prosim poradte. Nad lavym spankom sa mi spravil asi pred tyzdnom riadny "bedar", taky co je najprv akoby podkozny bolestivy, nie hned hnisavy... Vcera vecer aj ked viem, ze to nie je spravne som si ho povytlacala... a dnes rano som sa zobudila s tym ze ma boli pol tvare a mam malu bolestivu hrcku pred uchom - asi v strede ucha, tam kde je sankovy klb. Moze to byt uzlina, kvoli tomu akne? Co s tym mam robit?

Tamarka

Prosim poradte, nemate niekto skusenost, ze by sa zvacsila uzlina z vyrazky?
A je vobec uzlina pri uchu pod spankom?

Tamarka

Tiez som rozmyslala co ine by to mohlo sposobit, ale nemam ziadne ine tazkosti, ani hrdlo, ucho, dutiny... u zubara som bola nedavno a mam vsetko ok. Jedine ta vyrazka je takmer nad tou uzlinou, ak je to vobec uzlina... Je tam vobez uzlina?
Vyrazku mam opuchnutu a bolavu.. tak si myslim, ze to moze byt z toho. Vyhodilo sa mi to ked som mala menzes, co je u mna normalne.
Nechcem ist hned k Dr. a teraz sa k mojej obvodnej ani nemam ako dostat, kedze som asi 200km od nej :(
Mozno som sa len nejak buchla ked som spala, alebo co :D

ebi777

skôr by som povedala, že máš nejaký zápal v tele, a aj tá veľká vyrážka nad spánkom a taktiež uzlina za uchom je dôsledkom toho zápalu niekde v tele (hnisavé mandle, zapálené dutiny, zapálený koreň zuba, alebo hocijaký iný zápal v tele)