Najzdravšie sladidlo

RNG

Stevie ma hromadu sladkych zloziek a to stevisidy a rebaudianosidy. Chut je velmi zavisla od vytazovania a upravy. najsladsie su v nej zlozky rebaudianosidy(400 krat tak sladke ako repny cukor), a najmenej pachuti ako sladovka(pelendrek) je vo vytazkoch, kde supachutove zlozky enzymaticky rozlozene. Take produkty sa nedaju od cukru (tj repneho alebo trstinoveho) odlisit vyse 90% ludmi.
Inac na tu pendrekovitu prichut sa da casom aj navyknut.
Niektore cukrove alkoholy/polyoly su tie sladke, pouziva sa napr xylitol manitol a erytritol. Ja pouzivam osobne ako cukrovkar len erytritol, lebo sa vyborne absorbuje v crevach, tj nenaduva ako xylitol, a z krvneho obehu vypadne verlmi rychlo cez ladviny, az na 95%, tj mi nezostane v krvi ako ine cukry.
Moja zena s nim aj pecie, tj znesie teplo a jeho sladkost je porovnatelna s repnym cukrom a cukrom z cukrovej trstiny, tj nemusis menit recepty.

htherapy

Rafinovany cukor vobec nemusis jest, cukor je ako droga, ked ho vypustis, tak chvilu budes mat abstinecne priznaky, ale tie po case vymiznu.

Medzicasom mozes sladit Steviou, mne chuti inak ako bezny cukor, ale da sa na to zvyknut.

luciano

Jednoznačne Stevia. Predávajú ju aj v Tescu v takej špeciálnej dávkovacej krabičke z umelej hmoty. Mne chutí na nerozoznanie od cukru.

odpovedam

ano, stevia. je najzdravsia, ale mne osobne vobec nechuti. Alternativou je aj pravy trstinovy cukor. Pozor, nie ten, s nazvom hnedy. Moze byt len prifarbeny karamelom.