Nezapadam do kolektivu

Príspevok v téme: Nezapadam do kolektivu
sklamanaa453

som prvacka na strednej..odisli 2 mesiace a proste ja vobec nezapadam do kolektivu..sedim s jednou babou s ktorou sa bavim iba cez hodiny ale potom cez prestavku uz nieje o com proste sa prida k inej skupinke..ja som vzdy sama..uz je kazdy poskupinkovany..kazdy sa bavi s kazdym len ja som takto sama...nechcem byt sedou myskou..na intraku je to tak isto..a pritom ja vobec niesom tichy clovek..iba to bolo premna nieco nove a ja proste neviem nadviazat konverzaciu..neviem o com..na intraku som s babami co maju uplny iny styl ako ja sice su mile ku mne je s nimi sranda ale vobec mi nesadnu uz aj oni maju o mne mienku ,,TICHA,, aj v skole si myslia ze som ,,ticha,, a to mi brani v prejave lebo vzdy myslim na to ci nieje trapne zrazy sa k nim pridat a zrazu komunikovat..problem zacal vtedy ked som na zs prestupila na inu skolu na ktorej sa so mnou nikto nebavil a teraz sa to taha so mnou na strednej..prosim pomoc nejake rady..ASI mam aj nizke sebavedomie preto neviem nadviazat konverzaciu..Nejake rady??

joro

Ahoj ja som niečo viac ako 20 rokov zo školy tiež som ťažko zapadal do kolektívu, či už na strednej alebo na základke. Podľa mňa by si sa nemala tlačiť do nejakej skupiny, nič nerob nasilu mohlo by to zle dopadnúť a potom by si to mohla ľutovať. Niekedy je lepší jeden dobrý kamarát ako nejaka zlá partia. Nezúfaj. Ja som sa nasilu chcel natlačiť do skupiniek ale aj tak ma prijali len aby sa nepovedalo.
A škola prejde so spolužiakmi sa rozídeš a zabudneš. Držím palce

phoe

Pozoruj iných, čo robia, ako komunikuju, a kopiruj. Nie doslovne, ale ber si príklad. A je lepšie sa strapnit blbou poznámkou, ako byť štyri roky ticho. Skusaj.

lijo

Rozumiem ti, ale žiaľ ti neporadím, lebo som bol svojho času v obdobnej situácií, ako si ty a ja som zo školy preč už desať rokov. Tiež som nezapadol do kolektívu v škole, ale vyvážilo sa trochu intrákom, tam som mal kamarátov, aj jedného dobrého. Som zvedavý, čo ti poradia tu ľudia...