Pomer tuku, vody a svalov v tele

Príspevok v téme: Pomer tuku, vody a svalov v tele
LadyD

Zdravím, mám 22 rokov, 173 cm a 62 kíl. Od malička pravidelne športujem, a posledné roky sa snažím aj racionálne stravovať, taktiež pijem veľa vody. Bola som prekvapená, keď mi na odbornom vyšetrení zistili, že mám percento tukov v tele 28 % čo už je na hornej hranici, a že svalová hmota v kg je 43,1 čo vlastne nepredstavuje ani minimálnu hodnotu 70% svalovej hmoty v tele. Taktiež mi vyšlo, že mám problémy s lymfatickým systémom, mala by som si ho dať prečistiť, no neviem ako. Kto sa vyzná v týchto číslach, prípadne by mi vedel pomôcť ako prečistiť lymfatický systém? Myslela som, že mi vyjdu trocha pozitívnejšie čísla na to, ako sa snažím zdravo žiť a mať zdravý životný štýl. Ďakujem za rady.

odpovedam

28% telesneho tuku u zeny je uplne normalna hodnota. Skor by nieco viac povedala hodnota viscelarneho tuku - teda mohla by. Zavisi aj od toho, kedy ti to bolo merane. Ak po fyzickej aktivite, tak to treba premerat v pokoji. Co sa tyka pravidelneho sportovania, aky sport? pri silnom kardiu palis aj svalovu hmotu, posilnovanim a dostatocnym prisunom bielkovin ju budujes. Ale sama si zvaz, ci ti nejake cisla ovplyvnia to, ako sa na seba pozeras.

podobny

a nechceli ti potom nahodou nieco predat, aby sa ti zlepsili cisla? ide mi o to, ci to odborne vysetrenie bolo naozaj odborne :)